Passport Renewal Time!

NoorNazuha | 3:12 PM | 14Comments |
Salam Ramadhan buat teman teman Blogger..How's Puasa so far?semoga kita diberi kekuatan untuk melaksana kan rukun islam yang ketiga ini dengan sempurna. Baru 7 hari berpuasa, tapi suasana di sekeliling dah meriah. Sana sini sale tak sudah sudah. Goshhh..i hate sale!

Dalam fikiran sekarang ni, tak sabar sabar nak cuti raya. Dah lama tak cuti. I need loooooongggg break. Thinking of going somewhere. But have no idea. No huge budget. Where where!.....first of all, nak renew pasport dulu. Tak kisahla nak pergi local ke atau overseas, janji siap kan apa yang patut dulu...Ngeeeee....

Passport aku expired bulan November 2012. Memang dan tak boleh travel la buat masa ni. Dah tak cukup 6 bulan...sekarang nak renew pun senang. Boleh online jeh...scan jeh gambar ikut syarat yang Jabatan Imigresen dah tetapkan. Boleh click sini untuk info:-


Senang kerja.....any idea nak pergi mana tak?hehe...okla......jumpa di lain entry.....babai...!



Terima kasih, datang lagi.

Welcome Ramadhan Al Mubarak

NoorNazuha | 5:10 PM | 12Comments |
Sooo soo busy lately....buka blog jeh, asyik entry yang sama...Insyaallah sabtu ni kita dah menyambut Bulan Ramadhan yang mulia. Bulan yang pahalanya berganda ganda dari bulan bulan lain. The most happiest momment bila dapat berbuka dengan orang orang tersayang. Alhamdulillah...

Everything turns to be:-

-Bad Traffic here and there. Especially Jalan TAR.

-Peoples are bustling everywhere to buy Juadah Berbuka. Especially aku yang balik kerja pukul 4.30 and to   face bad traffic.

-Shopping tak kira tempat. Parents bawak baby siap dengan Stroller kat lorong lorong Bazar Ramadhan Jalan Tar tu. Its very in appropriate. The narrow aisle is not meant for that. Kot ye pun nak shopping, find the right one to look after your baby ok!...(pernah nampak orang shopping dalam hujan bawak baby, my GOSH....siap tutup kepala baby dengan tapak tangan...bajet care la tuh..but the truth is..YOU ARE NOT!

-Peoples will belanja the client..especially bankers bankers ni for Ifthar. The meals all marvelous just right before the noses, makan kenyang kenyang....chit chat but end up not to perform Magrhrib Prayer. Judging by the way that they are still seating at the table from the moment of the Magrib azan aired till 9.00PM!...tak guna puasa penat penat tapi rukun islam yang kedua tak ditunaikan...semoga kita tak tergolong dalam mereka yang begini....:)

-Yang best...aku balik 4.30...hah...rushing bagai nak rak la nak beli juadah berbuka. Memasak memang tak masuk dalam list la buat masa ni....LOL.....

-Lets pray this coming Ramadhan will bring us more goods and Barakah...Amin...!

Selamat berpuasa to all rakan rakan bloggers!...





Terima kasih, datang lagi.

Craving for PRIUS C

NoorNazuha | 3:15 PM | 5Comments |
Gosh...what a bad craving la today. Craving for something that is hard to afford. Yesterday, lepaking at KLCC, went to Toyota Showroom. I just loved the PRIUS C displayed at the main hall. Its so spacious and urban. Hybrid Technology. The colors are so cheeky...ngeeee.... ikutkan nak jeh test drive..tapi.....ahhhhh.....bila kira kira balik installment, dalam RM1K++ jugak.....GULP!.......kena banyak kali fikir. But i keep on dreaming on this car..why? I just dont know......Hopefully one day i will buy one...hahahaha (in my dreams)............

Price from RM97K++


Terima kasih, datang lagi.

I want British Short Hair!

NoorNazuha | 12:05 PM | 22Comments |
Guyssss.....sesiapa rasa ada nak jual kucing/adopt untuk kucing baka British/Scottish Short Hair boleh la contact aku ye. Tengah mencari ni. Dulu aku memang ada bela kucing. Tapi dah lama jadi Arwah. Sekarang rasa sunyi sangat. Ingat nak bela balik, tapi tak le la cuddle sangat sebab aku allergic. Nak letak dalam kandang dia jeh.

Hari tuh tengok dokumentari kucing di Astro....suddenly keinginan nak bela kucing membuak buak pulak. Aku nak yang breed British Short hair ni sebab bulu dia tak perlu grooming sangat dan tak gugur. Sebab bulu kucing la buat aku allergy dulu. Tapi bila cari kat mudah, tak banyak yang nak jual baka ni. Kalau ada pun, memang sangat mahal. Itupun dah mix dengan local.....

Comel kan....dari ihsan google
Kalau ada sesiapa yang nak jual ke...silala email aku ye..atau tinggalkan komen kat blog ni....really looking for it......thanksss......babai......

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...