French! French! French!

NoorNazuha | 2:55 PM | 14Comments |

Assalammualaikum...

Dah seminggu lebih tak update. Well....as usual, tak ada cerita nak share..but its ok. Slowly i will update more. I am pre occupied with works now. Masa untuk update blog sangatla susah.

One of my new resolution is to enroll for foreign language. Probably next year. Tapi tu nama nya azam jeh. Tak tahu la menjadi ke tidak. Tak taula ada masa ke tidak. My office mate ada enroll untuk Mandarine Class di PJ. Class will be held every sunday at 10.00 am. ...Well...thinking if there is french Class over there. But as a first step, i bought this simple but useful book...


Hah.....Rajinnya nak menelaah buku ni. Buku yang sedia ada pun terpaksa amek sebulan nak habiskan...BUT....i will try....i know that French isn't easy. You need practice and determination. Semua language pun macam tuh. Dulu masa Undergraduate, aku belajar bahasa Arab. Dari Level 1 sampai lah tamat Level 6, tapi masih tak mampu nak menguasai. Bagi aku, Bahasa Arab sangat kompleks, especially bab grammer. Nangis woooooo.......nasib baik lulus jeh.....

And now, ada hati pulak nak belajar French...fuhhh.....mari berazam!........till now.. A Bientot!








Terima kasih, datang lagi.

Bila Handphone Hilang!

NoorNazuha | 2:08 PM | 14Comments |

Assalamualaikum...
I was in dilemma. Should i get myself a new Handphone at this moment? or should i wait.....sedihnya bila HP hilang. Walaupun Hp tu bukan la mahal sangat, tapi segala contact no  dan nombor2 penting kat dalam tu.

Al kisahnya last saturday, me and buddy lepak lepak kat Pavillion. Almost nak balik tuh, aku gatal kaki pulak nak singgah ke Starbuck nak beli feveret Ice Shaken Lemon Tea, pastu buddy aku naik atas nak beli air kat Kopitiam. Sehabisnya aku que and bayar air tuh, aku naik atas level 4 and join buddy aku lepak kopitiam kejap. Then aku kuar kan Handphone sebab nak reply sms. And kami rushing nak balik. Sampai jeh kat parking, sedar sedar jeh handphone dah tak ada. Bergegas kami ke Kopitiam balik. Tanya staf staf kat situ kot ada nampak Hp tertinggal, semua tak mengaku ada jumpa.

What makes me trigger is that, at the time i left the table, their staffs are busy cleaning the tables and some of them even staring at our table because i took the starbuck beverage into the Kopitiam. Standardla tak boleh bawak makanan luar masuk kan. Tapi tak ada orang pulak yang tegur. So then aku kira okla....So..logically, when i left, definately their staf will suddenly realize that something has been left behind. But no one cares to at least inform me.

Imej Kopitiam yang digugel.

Then aku buat lodge di security. Nak tengok cctv. Kalau staf Kopitiam yang amek, then another story. Kalau other bystander, then aku redha sebab sendiri punya kecuaian. Infact, the police told me that, cctv image tak boleh ditengok pada hari yang sama. Kena tunggu sampai isnin. It means TODAY!. Kena call diorang dulu then baru tahu outcome macam mana...

Disini, aku bukan menuduh. Jauh sekali nak mengaibkan pekerja pekerja kat situ. Tapi hati kecil ni masih lagi tak puas hati. Tak tau la kenapa. Jarang sangat customer yang nak duduk makan kat situ nak mencuri kan...but generally, who knows.It so MAGIC la kalau suddenly HP tu boleh dapat balik. Afterall, its ownself negligent. Whose to be blame kan..ME1 ME!

Just want to express my remorse over my own carelessness....till then..Au Revoir!








Terima kasih, datang lagi.

Lost World Of Tambun and Maal Hijrah

NoorNazuha | 11:48 AM | 10Comments |

Assalammualaikum..

Dimulakan dengan Kalimah Bismillahhirahmanirrahim......Aku start entry yang dah dekat 2 minggu tak update dengan ucapan Salam Maal Hijrah dan selamat menyambut tahun baru untuk semua. Semoga tahun baru ini akan memberikan kita lebih Syafaat dan keberkatan...Amin!


Chapter Pertama
Macam Novel pulak. Actually there are a number of stories that i would love to share here. But due to time constraint, i have to postpone it. Okay, now....school break, Deepavali and Maal Hijrah breaks as well. Weehoooo.....eventhough i am not the Educater, i'm super duper excited as much as they enjoyed this long break. Less traffic. I believe each one of you has agenda during this break. Kenduri kawinla, trip la, balik kampung etc etc. As for me, 12/11/2012, we went to the World Lost of Tambun.  Last minute punya plan. Macam macam destinasi ada dalam fikiran. Phuket la, Singapore la, Legoland la, Krabi la, Koh Sa Moi and macam macam lagi. Tapi tak unanimous pulak. Ada jeh yang tak setuju. Masalah cuti, bajet, interest dan sebagainya menjadi punca susah nak determine. Lastly, semua agree nak ke Tambun. Dekat pun dekat.

from left, My Bro in Law, My Sis, My mom, My lil Bro, Me and my Sis


My Daddy tengah bengang sebab tak amek gambar dia.......hehe.!

Dengan entrance fee RM38, i guess it a lil bit over rated. Tak banyak rides yang ada kat dalam ni. Pool untuk mandi manda pun tak lah seluas mana. Pusing pusing tempat yang sama jeh. Except untuk hotspring kat sini, agak memuaskan sebab banyak dan tak perlu nak campur sangat dengan orang lelaki......(malu).....


Souvenier
Seriously, i dont have a pic over here. Hujan lebat pulak hari tu. Tak sempat nak bergambar gambar sakan. Kamera memang dalam beg jeh. Jadi tak dapat la nak cerita detail sangat apa yang berlaku kat dalam tu. Sepanjang disni, kami menginap di homestay milik kawan adik aku dengan sewa RM200 sehari.

Tempat kami lepak lepak di Homestay.





Dining space with 3 rooms.
That's it untuk entry chapter pertama....sesiapa nak ke sini rasanya tak perlu direction yang detail sangat kot. Masuk jeh exit Ipoh 138 and cari jeh signboard ke World Lost Of Tambun. Comel sangat tempat ni. Tak akan sesat la kot. Sunway Lagoon tuh maybe 2x ganda saiz Tambun ni.

Chapter 2

Just  like to wish everyone once again Selamat Menyambut Maal Hijrah and certain things that i would love to accomplish ..semoga Allah memudahkan segala urusan:

1. Going for my Holiday this coming January and February.

2. Enroll for Foreign Language Class (especially French and Mandarine)

3. Planning to perform Umrah and visit Istanbul at the end of 2013

4. Loss some weight.. (at least 10kg..wow!)

Semoga Allah mempermudahkan segala sesuatu dan dimurahkan Rezeki Amin!..till then..Au Revoir!




Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...