USS Part 11

NoorNazuha | 9:43 PM | 11Comments |
Salam

Ni ialah sambungan ke USS masa cuti wesak hari tuh. Entry sebelum ni tak sempat nak upload gambar masuk dalam pc. Just camera kat hand phone jeh. Malam ni ada free time sket, so nak sambung meng upload gambar lagi sambil dengar lagu ColdPlay..hehehe..

Kitaorang sampai ke USS ni dalam lebih kurang jam 10 pagi. Kira dah awal la sangat tuh. Tapi que dah kemain panjang lagi. Sesak nafas mak. Ingatkan datang hari isnin tak ada la orang sangat...



Ni travel mate baru saya. Actually junior masa belajar dulu. Orangnya kecik jeh. Dah rasa macam gojira jeh bi;a bergambar ngan dia..ehehe...gambar berdua ni, saya letak atas dustbin and buat self timer. Maklumla tak bawak monopod or tripod. Nak mintak tolong orang semua macam rush jeh....


yang ni pun letak kat atas objeh kat tengah tengah laluan kat USS ni....

Sebelum menjengah ke USS ni buat kali ke 3, saya ada terbaca 1 blog ni, tips nak menghabiskan semua rides and show dalam masa 1 hari, salah satunya start dengan belah kanan dulu. Tak tahu la kenapa, somehow, kitaorang pun start la dari sebelah kanan dulu, bermakna akan jumpa sci fi dulu la. Memang cadangnya nak naik transformer dulu sebab takut que panjang. Itupun kena que dalam sejam jugak baru dapat naik..:(




Kiranya lepas naik transformer, kitaorang terus kejar mummy pulak. suka betul naik rides dia. terjerit jerit..kihkihkih...sempatla naik 3x sebab que tak berapa panjang. Since roller coaster dah tutup, so tak banyakla rides yang tinggal.


Punya susah nak dapat shot yang ni...
Lepas tu, kitaorang ke arah sebelah Mummy tuh nak naik kereta slow.Forgot what was the name of the rides. But punyelah slow and que memang panjang la.


ni la benda alah tuh



Antara laluan kami


Agak2 fake or real?
Selepas habis ride ni, kitaroang terus ke shrek pulak. Rasanye istana shrek ni paling cantik kot..hehe..ada tempat makan halal kat sini. Alhamdulillah. Kat sini ada train jugak. Tapi yang budak2 punya la...lite and easy jeh. Que mau dekat 30 minit jugak ek.....




Lupa nak bagitau,l surau terletak di bahagian belakang roller coaster yang kaler biru tuh...kecik ajeh tapi boleh la. tak ada kain sembahyang tau, kena bawak sendiri. nasib baik ada orang loan kan kain sembahyang dia....


Pemandangan shrek castle sebelah malam


Sebelum pulang malam tuh

jumpa gang sesame kejap...
entry ni penuh dengan gambar tuan punye blog jeh yek...sorry tau..ehe....oklah, tak nak sambung dah...nanti kita share benda lain pulak ye....insyallah jika ada rezeki dan kelapangan....salam semua...

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...