Winter Stuff Hunting

NoorNazuha | 2:22 PM | 17Comments |
Salam

Apa khabar semua? Semoga berada di bawah Lindungan Allah semuanya. Alhamdulillah batok dan flu dah beransur hilang. Lega sikit. Ada semangat sikit nak gi kerja. Apa plan korang last week? Saya macam biasalah tak ada plan sangat. Last last kami ke Pavilion. Hajat nak ke Winter Time. Cakap pasal Winter Apparel ni, saya memang suka Winter Time. Banyak pilihan. Pastel color yang menarik and selalu ada sale.

Terletak di level 4
Actually, kalau branch Pavillion ni tak la banyak sangat choice. Saya suka kalau di AEON Seremban memang sangat banyak pilihan. Rambang mata betul la..disebabkan hajat di hati memang nak grab satu, so tak kisah la kat mana mana pun, janji berkenan.


Wool Jacket yang sangatla menarik
Pada awalnya macam nak cari Wool Jacket, tapi untuk wool ni, harga nya sangat la tidak masuk akal. Tak silap dalam RM800. Ada diskaun dalam 20%. Ooopsss still tak mampu. Jauh panggang dari apinya... 


for guys

Kalau nak yang agak murah, jenis jenis Parka Coat boleh dapat dengan harga yang masuk akal. Walaupun takla cantik sangat, tapi harga masih mampu dibeli. Lagipun coat nya tebal dan cukup untuk menampung kesejukkan di bawah paras beku.


Prefer the peach one, but new arrival always has no discount.


Yang ni ada less


Jom try kejap


Rembat satu.....whoeeeeee

So akhirnye decide beli Parka Coat yang kat atas tuh cuma amek kaler cream jeh. Winter Time ni sangat puas hati sebab dari sudut kualiti memang terjaga. Tak takut kalau nak ke tempat yang below 0 degree ni. Selain tuh, saya survey jugak wool coat di online dan akhirnya terbeli satu Nepal Wool Coat di website ni..:


Harga RM139 jeh..
Selain survey survey winter coat ni, hajat di hati nak jugak cari Boot. So kami teruskan perjuangan ke satu lagi Store berdekatan. Saya suka jugak ke sini sebab baju bajan pun murah walaupun tak beli pape pun kat sini...:)



Kat sini Boot Boot PVC cuma berharga dalam RM88 ke RM199. Not bad la untuk harga sepasang boot. Tapi tahun ni tak banyak sangat choice macam tahun lepas. So tak jadi beli. Kat Mark and Spencer pun ada dengan harga RM99 jeh...not bad kan...

Sebenarnya Pavillion ni kami tak suka sangat nak lepak. Kecuali bila ada hal dan memang nak beli barang tertentu. Saya pernah hilang Handphone kat sini. Peristiwa hitam yang lain pernah sesat kat parking, and pernah berejam nak cari parking kosong. Fuhhhh berpeluh mak..

Tapi time Krismas ni deco kat sini sangat cantik.....jom tengok...:)







Meriah betul dioarang ni....anyway..tak awal lagi untuk wishkan Selamat Tahun baru buat semua teman teman blogger yang rajin berkunjung ke blog ni. Insyaallah sama sama kita share pengalaman masing masing ye....see you guys in the next entry k..

Lots a Love..

Terima kasih, datang lagi.

Taman Tasik Perdana

NoorNazuha | 3:09 PM | 10Comments |
Salam

Hari ni dah masuk hari yang ke 14 saya mengalami Batuk dan flu yang dasyat. Tapi dah berkurangan la sikit compared dengan last week. Alhamdulillah...Allah nak hapuskan dosa dosa..:)

Apa aktiviti korang last week.? dah nak hampir penghujung cuti sekolah dah. So far memang tak kemana mana. Bila badan tak sihat ni memang tak ada mood nak berjalan jauh jauh. Aktiviti biasa di hujung minggu ialah gi buat eye theraphy. Maksud saya pergi cuci cuci mata dengan tak perlu nak keluarkan bajet yang besar. Besides tuh, dah lama jugak rasanya tak gi snap snap gambar..:)



Actually kali terakhir lepak kat sini rasanya zaman rombongan sekolah dulu kot. Mau nye 15 tahun lepas or maybe 20 tahun lepas. Petang tuh ada event di sini. Hari keluarga DBKL. Tapi masa kami sampai majlis dah almost habis. Temat tempat macam ni menarik kalau jogging ataupun wat Garden Wedding.


Tempat kanak kanak lepak


Taman Mini Dinosaur



Sesuai kan bawak anak anak lepak sini. Banyak permainan ada. Apa nak buat, kami hanya berdua. So tengok ajela...belum rezeki..:(

Mula mula tertanya jugak kenapa Taman ni dipanggil Taman Mini Dinasour, bila diperhatikan semula, rupa rupanya pokok pokok di sini dipotong berbentuk Dinasour. Kreatif...


Ada nampak bentuk tak?



Perjalanan kami diteruskan. Mak aiii..berpeluh mak. Dahla badan tak fit. Dengan batuk dan selsema yang tak henti henti....Cuaca agak mendung petang tuh. Tapi bahang cukup terasa. Mau berkilo kilo peluh dibuatnya. Kalah orang jogging kat sinii... Dah la turun naik bukit. Seriously memang dah tak fit..


Eye Theraphy


Jom Jogging

Tak ada apa apa event hari tu



Cuci mata lagi....

Menyejukkan mata


Air terjun tiruan yang mendamai kan...


Mr Hubby yang perasan dia dah kurus....
Di sini ada disediakan macam macam kemudahan. Surau pun ada. Tak perlu risau. Tapi kalau nak compare dengan Tasik Titiwangsa, kat sini lebih sunyi dan mendamaikan. Sesuai kalau nak amek gambar....Kalau di Titiwangsa tuh dah crowded sangat. Ada gak cerita cerita Mistik orang orang yang suka jogging belah belah senja kat Tasik Titiwangsa tuh. Wallah alam betul ke tidak cerita tuh...


Mini Tasik kat sini.


Apa nama pokok ni agaknya?...
Kiranya sepetang tuh kami cuma cuci mata kat sini jeh. Plan lepas tuh nak ke Tugu Negara tapi dah tak larat. Malam nak layan Hobbit, so tak nak la badan penat sangat. Kang wayang pulak yang tengok saya......tak syok kan...but truly, cerita Hobbit Desolution of Smaug ni lagi best dari yang first sebab adventurious sikit dan tak banyak cakap.....so dalam mengantuk tuh terus jadi tak mengantuk...

Okla..sampai sini dulu pengisian kali ni.....tak banyak pun mungkin ada serba sedikit dapat kita share sama sama kan.....tata...

Lots of Love....


Terima kasih, datang lagi.

Saya Demam!

NoorNazuha | 4:58 PM | 19Comments |
Salam

Apa khabar semua? how everything is fine....tak habis lagi dengan entry wedding ngan birthday tu kan. Mesti bosan jeh kalau masuk blog ni..:)

Sebenarnya keadaan kesihatan saya kurang baik sekarang. Dah seminggu lebih saya mengalami batuk dan selsema yang teruk. Seriously, ni antara batok yang paling teruk pernah saya alami. Punyala susah nak pergi kerja. Nak makan ubat batuk waktu siang tak boleh sebab ngantuk. So tahan ajela. Cuma saya ada try amek madu lebah. Tapi tak jalan jugak...




Mr Hubby tanya jugak kenapa tak nak mc je. Fulamak, macam saya ni rajin sangat nak kerja. Baru jumaat lepas saya mc sebab gi jumpa doktor mata. Tak kan la nak MC lagi......Bos pulak tak suka kerap sangat MC. Yela, Bos mana yang suka kan....tapi rasanya sekarang memang musim demam, even kat office pun ramai yang batuk dan demam.

Oleh kerana ini la, Blog jadi terbiar buat seketika. di samping mencari bahan baru untuk dijadikan entry baru. Doa kan saya cepat sembuh ye.......see you then...:)

Lots of Love...

Terima kasih, datang lagi.

Something BIG has arrived!

NoorNazuha | 3:20 PM | 15Comments |
Salam

Saje bikin gempak jeh tajuk post kali ni.......Yey...yang di order dah sampai. Sekarang pening pikir untuk settlekan hotel dan belanja belanja lain pulak. Semuanya belum settle lagi. Pening pulak nak fikir macam mana nak arrange budget. Sekuarng kurangnya kalau Hotel dah lepas tak lah nak risau sangat. Ni booking pun belum lagi....
 




Nak bercuti tak pakai agen ni bukannya senang. nak kena fikir dari segala aspek.. Bab baju, cuaca, hotel, transport dan segala macam yang kecik kecik.  Disebabkan kesibukan di tempat kerja, so susah nak bajet masa untuk google benda benda penting untuk vacation kali ni....

10x fikir jugak saya fikir untuk order pass ni. Banyak review jugak yang cakap rugi beli pass ni. Lagi murah kalau beli point to point ticket. Pun saya dah cuba consider. Tapi tak dapat pun harga yang dikehendaki. Sehala perjalanan sahaja dah mencecah hampir RM500. Belum lagi amek return dan belum kira lagi dan ke tempat tempat lain. Last2 saya dan member sepakat untuk beli Pass ni. Takpelah berhabis sekali. Tak yah fikir dah nak beli point to point tiket memandangkan kami bercuti pun dalam 17 hari.

Okla, tak boleh nak share panjang panjang. Ada kerja pulak..sampai kita bertemu di lain entry....and di lain cerita....babai....:)

Terima kasih, datang lagi.

Wedding and Sis's birthday

NoorNazuha | 10:38 PM | 9Comments |
Salam

Minggu ni tak banyak cerita yang nak dikongsi. Tapi weekend tuh mesti ada plan jugak la. Nak melepak kat rumah ajeh time cuti mesti akan mati kebosanan. Tambahan pulak cerita astro yang asik ulang ulang and ulang tak sudah sudah.

Minggu ni ada wedding. Satu office. Wedding kat area Sungai Besi. Pukul 12.30 kami dah sampai. Tak nak lewat lewat sebab ada programme lain pulak. Sampai nak tunggu bersanding pun tak sempat.



Eh eh, belum cerita bab makan, makanan dah habis dah..:P.... kiranya catering kat sini not bad jugakla. Paling suka rendang tok dia. Ada rasa pedas,masam and manis manis gitu....ada bubur jagung and bubur kacang untuk dessert. Ye, saya makan sampai 2 pinggan...Alhamdulillah...





Team color, Pink.....
 Dalam lebih kurang 30 minit melepak sambil makan, rombongan budak budak office sampai.Riuh rendah jugak la bila mereka ada. Maybe sebab majlis dekat jeh, so ramai yang berkesempatan hadi sama.


Ni la yang bertanggung jawab jaga akaun kat office saya..:)


tu boss!

 Tak lama cerita kat sini, kami dah kena gerak balik ke rumah mak saya di Ampang. Jalan agak jam especially di MRR2. Tujuan kami balik sebab nak celebrate birthday adik saya yang ke 5. Sekarang dia belajar di UIA jurusan yang sama dengan saya dulu..hehe...


acara bakar satay


Ni penunggu setia rumah yang bernama Molly....


Happy birthday Sis....



Ini saje yang boleh saya update minggu ni. Sedang mencari masa dan material yang sesuai untuk dikongsi. Cuma masa banyak mencemburui saya sekarang. Entry ni saya update di rumah dengan menggunakan internet yang terover slow. Nak upload 1 gambar pun sampai 30 minit. Bayangkan la kalau nak masukkan 10 gambar. Saya give up.....

Jumpa di lain entry.....adiossss.....:)

Terima kasih, datang lagi.

Muzium Diraja

NoorNazuha | 9:59 PM | 24Comments |
Salam

Cuti sekolah dah bermula. Mesti ramai yang dah atur plan masing masing kan. Pergi bercuti cuti sekeluarga, menghadiri wedding, lepak dengan kawan kawan dan banyak lagi....

Saya memang tak ada plan buat masa ni. Kering idea nak ke mana. Semua tempat macam sesak dengan manusia. Rimas pulak jam macam ni. Dah hujung hujung tahun ni mood nak bekerja pun dah sangat la kurang.

Cerita pendek minggu lepas saya dengan Mr Hubby memang mati kutu nak ke mana. Last last kami ke Muzium Diraja atau pun Bekas Istana Negara Lama nak amek gambar. Dah lama tak snap snap gambar. Naik bersawang dah kamera ni.



Hujan rintik rintik petang tuh membuatkan aktiviti agak terbatas. Lensa kamera pun tak jelas terkena titik air hujan. Orang tak ramai pun masa ni. Cuma ada beberapa buah keluarga baru sampai macam kami. Waktu operasi dari 9 pagi ke 5 petang sahaja dan harga tiket masuk cuma RM5 seorang.


Besar punya banner


Jalan menuju ke istana


Seperti diduga, kalau pergi ke Muzium, tak boleh amek gambar di dalam Istana. So what's the point kan?hmmmm..apa nak buat, kami cuma dapat snap sikit guna hp kat dalam tuh. Tak berani pulak nak post kat blog ni. Tak pasal pasal kena saman pulak. So bersemadi la gambar gambar tuh kat dalam HP sahaja.

Tak ada apa yang menarik pun kat dalam tuh. Kalau dah nama nya istana, what to aspect lagi. Semuanya masih rapi terjaga. Bilik beradu, Bilik Sauna, Balairong Seri, Tempat bersantap semuanya cantik cantik la...


Gambaran dari sudut depan Istana


Antara yang berkembang


Macam sama jeh, Macam sama jeh....


Fountain yang tidak digunakan lagi
Semasa kami nak keluar dari dalam istana, sempat jugak Mr Hubby isi Comment book, kalau kalau ada suggestion. So kami letak la cadangan why not bagi permission kepada visitor untuk bergambar di satu sudut dalam Istana tu. Bukannya luak apa pun kan. Cuma nak jadi kan kenangan. Harap mereka take note la walaupun tahu mesti dah beribu orang bagi cadangan yang sama..:)


Amek gambar pintu ajeh la nampaknya...


Mendung
Cukupla cerita ringkas buat entry kali ni. Sesiapa nak berkunjung ke sini, tak bawak kamera canggih canggih pun tak apa sebab tak boleh nak menikmati keindahan kat dalam istana tu pun. Dapat bergambar kat luar aje lah. Rasa nak feel feel duduk dalam istana, boleh la datang sini........Tata,,,:)

Terima kasih, datang lagi.

Macam kena tipu jeh...

NoorNazuha | 3:57 PM | 20Comments |
Salam

Today i feel i want to share to all of you about misleading business. What i mean by misleading business ni ialah perniagaan yang banyak promo and bila once kita pergi, lain yang kita dapat dan banyak sangat hidden charges.

Recently ada terbaca tentang penipuan New York Skin Care. Macam mana diorang tarik pelanggan. Sebenarnya saya pun dah terkena. Firstly dekat Mayfair Bodyline. Firstli member ajak ke sana sebab ada promo untuk facial SAHAJA. Last last kena amek package sampai RM400 untuk 6 session. Session pertama kami pergi jeh. Macam ok. Session kedua pun nampak ok. Bila masuk kali ke 3, diorang mula ding dong, kata mesin yang biasa guna dah tak ada, kena tukar then kalau nak kekal kan mesin lama kena tambah duit. Of course la kami tak nak. Last last session ke 4 sampai ke 6 terus kami tak pergi. Rugi kan..

And recently, we purchased 1 slot of facial at Groupon/Mydeal with the price of RM38 for 3 hours facial treatmet. Nampak murah kan.Nama outlet ialah BEYOND BEAUTY. Sampai sana kami kena bagi ic. Diorang macam question alamat ic masing masing bukan di KL. So apa kena mengena kan....then kami kena panggil untuk consultation. Macam macam la cerita la keluar pasal kulit muka masing masing. Tapi kami kena panggil d bilik yang berasingan.

Then tiba masa facial, suddenly beautician tu kata member saya amek pakej facial yang RM150, sebab ada macam macam. Masa tuh saya dah terbaring and dah buka tudung semua. Tak kan nak pergi tanya. Dah la tak tahu member tuh kat bilik yang mana satu. So, saya ok kan aje la, kena tambah RM150. Salah satu sebab malas nak tunggu kalau member habis lambat.

Okla..after dah habis facial, lebih kurang 2 jam 30 minit, kami dipanggil untuk briefing. Masing masing kena panggil asing asing hokey!...so diorang start promote package facial kat situ.  Bermula dengan harga ribu riban and of course la saya kata TAK NAK.. Then dia kata ada package lain murah sikit, dalam ratus ratus la, tak silap 800 gitu. And of course la saya kata TAK NAK jugak.Then dia kata member saya NAK. Bila masa plak member saya nak ni..then saya kata biar betul member saya tu nak. Nampak sangat tipu. Bila saya kata nak jupe member saya, terus dia bagi package lagi murah. Dalam RM400 kot untuk 3 sessi. Then tiba tiba member saya datang jumpa saya. Dia berkeras nak jumpa saya jugak sebeb maybe dia pun dah tak larat nak ding dong ding dong.

Entah macam mana mana kami boleh setuju dengan package paling murah tuh pun tak tahu. Kena pukau ke apa ke atau kami yang bodoh. Memang itula yang kali terakhir la nak pergi tempat tempat macam ni... serius rasa macam nak maki jeh  Bukan apa, bayaran awal RM38 ialah bayaran umpan supaya kita ke sana jeh..kalau yang tak kuat terpengaruh, takpe, yang kami ni macam dah habis ayat dah nak tolak




Sesiapa yang nak ke sana, hati hati la.....siapa yang tak suka kena paksa paksa ni, dinasihatkan jangan la pergi. Ini bukanla pengalaman pertama saya beli pakej kat Groupon atau pun MyDeal ni, tapi outlet lain ok jeh. Tak adala nak paksa paksa. So..beware ye kawan kawan..:)




Terima kasih, datang lagi.

Egypt International Airport

NoorNazuha | 6:04 PM | 12Comments |
Salam

Berjaya jugak nak update entry seterusnya dalam kesibukkan minggu ni. Semalam 1 hari mc sebab migraine. Terlebih tidur agaknya. Telan 4 biji panadol baru kepala ok. Hari ni baru start kerja. Mood nak holiday memanjang. Tak sabar nyeee nak holidayyyyyyyyyyyyyyyyyyy..:)

Saya sambung di entry kali ni berkenaan cerita pendek tentang Lapangan Terbang Mesir. Kami transit ke sini sewaktu ke London pada tahun 2012 tempoh hari. Ye, Egypt memang satu negara yang kaya, jadi tak hairanla airportnya pun besar dan cantik.


Ketika mendarat di Egypt Airport menaiki pesawat Egypt Air

Biasala di airport besar macam ni, gate untuk berlepas sangat banyak. Jadi kena dengar pengumuman betul betul supaya tak salah gate. Walaupun transit normal nya ialah 3 jam, tapi sebenarnya tak lama pun. Proses que yang panjang dan check up pun still ambil masa jugak. 

Kat sini, sama seperti Kuwait jugak, ramai yang transit. Even ramai yang datang menunaikan haji dan umrah. Bercampur baur jugak.


Menaiki conveyer ke gate berlepas.


Duty free store dekat sini.
Di mana mana pun airport semua barang kat sini even duty free bukannya murah mana pun. Tambahan pulak bila convert ke matawang sana. Mahal. Memang tak berbaloi. Seperti biasa apa yang saya beli cuma FM buat kenangan.


Souvenir shop


Ruang menunggu sebelum masuk ke Departure Hall
Alhamdulillah, ruang menunggu di sini sangat luas dan banyak kerusi. Tak la perlu berebut rebut nak letak punggung ni. Kat sebelah kami pada masa tuh seorang Mat Salleh, tak taula dari mana. Saya tanya dia betul ke gate yang kami tunggu tuh nak ke London, dia jawab ya...fuhhh...kalau silap gate, mau dekat berkilo meter kena patah balik cari gate lain...


Ke balai berlepas.

Departure Hall pun sangat selesa.


So comfy
Secara ringkasnya, saya suka airport ni. Tandas banyak. Ada water host. Bersih. Luas dan banyak seat untuk menunggu. Rasa tak rugi nak Egypt Air ni. Makanan pun sedap. Dan yang paling penting halal. Ini antara airport terbaik yang pernah saya singgah sepanjang saya travel so far...:)

Okla, sampai sini dulu. Kita berjumpa di lain entry tentang review lain pula ye......till now..Au Revoir...:)

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...