First day in New York City

NoorNazuha | 2:16 AM | 12Comments |
Morning all....

Hari Pertama di bandaraya New York aku and Mr Hubby buat aktiviti sendiri.Tak ada specific tempat pun nak pergi. Disini, kami menginap di Pennsylvernia Hotel. Just opposite Penn Station and Madison Square Garden. 

At the centre of New York City
Here, by walking distance to a few attractions like Macy's, Empire State Building, Madison Square and Public Library are so close So, pagi pagi lagi kami berdua dah exercise jalan jalan area sini.

This is Penn Station, one of the New York's main station.

The nearest Subway to our Hotel is Penn Station.
Tapi, aku masih belum naik subway lagi memandangkan tempat tempat nakpergi semuanya dekat dekat jeh. So better jalan kaki. Lagipun keadaan cuaca sangat baik untuk buat aktiviti aktiviti luar. Suhu hari ni dalam 6 degree Celcius. Sangat mendamaikan. Tapi suhu pada waktu malam akan drop below freezing and tak digalakkan sangat berada di luar....


We are heading to Macy's, one of world's largest store.

 Already plan to buy something here soon.

Macy's ni ala ala Harrods di London.Harga barang barang di sini boleh dikira murah jika dibandingkan dengan di KL. Banyak produk dari label label terkenal dijual macam lambak lambak jeh. Tapi harga takla lambak sangat. Masih ratus ratus and ada jugak ribu ribu. Tak sempat nak snap satu satu item item kat sini...pokok pangkal, memang rambang mata la.....

Lepak sinisekejap, tapi belum naik atas sebab kami akan join tour pada 3HB Februari nanti.

heading back to Hotel.
Oklah..ketika menaip entry ni, aku balik hotel kejap nak hantar barang, nak makan maggi beserta sambal ikan bilis nenek kesayangan aku buat and nak solat kejap. Sempat update sikit. Lepas ni akan menyambung aktiviti meneroka Big Apple City lagi.......jumpa nanti di lain entry ye.......Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

Safely arrived!

NoorNazuha | 12:06 PM | 11Comments |
Assalammualaikum..
Syukur Alhamdulillah, setelah berhempas pulas selama 28 Jam bertukar tukar flight, akhirnya aku and Mr Hubby selamat mendarat di bumi New York pada jam 6.30 pm waktu tempatan, 29hb Januari, 2013. Check in hotel lebih kurang jam 10 malam. 

Muka dah tak macam orang sebab jet lag yang amat........
Banyak yang ingin dikongsi and banyak yang nak di update....masa belum mengizinkan...badan dah penat and tengah mencari cari mana la arah kiblat kat hotel ni....nanti sambung yek.....Nite All.....

Terima kasih, datang lagi.

Where were you on 26th of December, 2004?

NoorNazuha | 1:28 PM | 18Comments |

Assalammualaikum

Dah bosan dengan entry Visa Yippie aku tuh kan.....dah seminggu lebih tak berupdate. The truth is, aku tak ada cerita baru nak share. Last weekend, me and Hubby attended wedding of my Sister's sister in law at Putrajaya. Then at night, aku plan nak tengok cerita "The impossible". Lucky we got the tickets.

"The Impossible" adalah sebuah coretan berdasarkan satu kisah benar pasangan Sepanyol yang bercuti ke Phuket Thailand untuk menyambut Krismas. The content was solid, the cast was great too. Naomi Watts plays the Character of Maria, a mother of 3 sons who severely injured by the surrounded debris caused by the gigantic tsunami and Ewan Mcgregor stars as Henry, the loving father and resilient husband. The kids were great.

The date was left unforgotten. While i am enjoying this movie, suddenly i was like asking myself, where was i on 26th of December, 2004? Yes, i remember, i got engaged on 25th of December, 2004. It was a Christmas day and i was so happy. The day after, i heard Banda Acheh and Thailand were hit by the savage waves causing hundreds of thousand death. Never occur to me that this catastropic suddenly erupted.



Menonton filem ni membuatkan aku terfikir, kalaula peristiwa ini melanda Malaysia, bagaimanakah kita nak hadapi?Kehilangan orang tersayang, kehilangan harta benda? Betapa harus kita bersyukur kita masih selamat dari sebarang malahpetaka. Walaupun pada jam kira kira 8 pagi, 26 Disember, 2004, lebih kurang 9 tahun yang lalu, sedikitpun kita tidak tergugat dengan bencana ini. Jika ada pun, kesannya sangat sedikit.

Bersyukurla dengan apa yang ada......:)







Terima kasih, datang lagi.

Visa Approved!...Yippie!

NoorNazuha | 12:06 PM | 21Comments |
Bonjour!
Here comes Mr Friday. So eagerly awaiting for friday....after 4 Loooooooong working days....This is my short short entry since i have work to do now. Remember the entry  i told you about my Visa. Yeah....it has been approved after a bunch of hassle i've been through. What a relieve!



Okla..nak sambung kerja. Cuti pun dah approved. Merci Beacoup Boss....aku pun dah lama tak cuti..so ready to rumble?......Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

Le Meridien Kuala Lumpur

NoorNazuha | 12:52 AM | 15Comments |
Assalammualaikum

End of the year was never a good time for diet. Know why?. Because most people will belanja you here and there. Dapat bonus la, new year celebration la, christmas la.....etc.

Tak terkecuali office aku. Tiap tiap hujung tahun Big Boss akan belanja makan. I mean, bukanla once a year jeh dia ajak makan makan, tapi kalau hujung tahun tuh, kiranya special la sikit sebab dapat kumpul ramai ramai even staf staf yang dah resign sebelum ni pun was cordially invited.

Actually aku tengah diet sekarang. Salah satu azam tahun 2013 ni aku tengah laksanakan. So sekarang dah hampir 2 bulan setengah aku tak makan nasi...fuhhhh..mencabar sungguh.....so even bos dah belanja makan pun, aku kena stick gak ngan diet aku...

Oleh kerana diet punya pasal, terpaksa la aku scrutinize buffet aku. ..Actually ok jugak la buffet kat Le meridien ni. Tapi pilihan makanan agak terhad kalau nak dibandingkan dengan Shang Rila ataupun di The Legend. But, it was tasteful.

First Round: Ginger Chicken, Abalon and Sambal Snapper.


2nd Round: Fresh Salad with Lemon, French and Italian Dressing..Yummy


3rd Round: Fruits and Desserts.

4th Round:back to Sambal Snapper.....

Enough bab makan. Aku jarang sangat upload gambar makanan. Nak tahu kenapa?sebab bila tengok gambar food ni, selera makan makin la menjadi jadi. Hah..time nak wat entry ni pun dah rasa lapar...fuhhhhh...bukan senang nak diet. Aku tengah menanam keazaman supaya semangat juang nak diet ni bukan hangat hangat tahi ayam jeh. Harap biarla kekal.....

Dalam entry ni jugak, aku ingin dedicate ucapan terima kasih yang tak terhingga buat Bos and staf staf yang banyak memberi sokongan dan panduan di office. A lot of fun having working with all you guys....


Love you all........peace!

Among my chinese staffs

With Big Boss..
Happy New Year all ...masih tak terlambat kan.....:)....see you in the next entry...Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

Our 6th Anniversary

NoorNazuha | 4:13 PM | 10Comments |

Good Evening...

Welcome 2013 and good bye 2012. I believe everybody has their own way to define new year...Okay..so how's your new year eve last night? Hopefully we are able to spent our time wisely. Besides, pada malam tahun baru banyak perkara yang kurang elok berlaku. Sama sama kita berdoa supaya tahun baru kita akan lebih membawa kita ke arah yang lebih postive.

As for me, tahun baru jugak merangkap anniversary kami yang ke 6. Almost a week ago, but i think last night was the right moment to celebrate. In addition, tuesday is the public holiday. Initially, plan asal nak overnight di Mandarin Oriental, tapi price per room was so unacceptable. Then my best friend told me, that she can find me a room at Rennaisance Hotel where she worked as a Pastry Chef. Then i was like, okay. Thats nice. Thanks a lot to her. This year, tak ada sebarang hadiah untuk aku and Mr Hubby. Cukup kalau both of us can have a little moment together.

After work, straight away i just drive to Renaissance which is 10 minutes away from my office. The traffic was great that evening. Fuhhh.......Because of her also, our room has been upgraded. Check out time till 4 o clock and we received a complimentary cake for our anniversary. Thanks a million also to Chef Adrian as he personally sent the cake to us. I owe you..hehehe....

The cake we received that evening......
Later, at night, we received a second cake. This time tak sure siapa yang bagi. Anywhere thank you again. Yang first pun tak makan pun lagi memandangkan perut masih kenyang sebab petang tuh kami enjoy dengan cocktail di sini. The food was great too.

Second cake......errrrr...habis diet den!

Thanks Also to Mr Hubby for the roses.



Other complimentary
Oh..nak share sikit pasal bilik ni. Complimentary jugak dari Kawan aku ni, dia dapat reserve kan bilik Lifestyle di tingkat 23. Less crowded la sikit. Memang sangat puas hati dengan servis yang diberi. Oleh kerana dia ni memang baik hati, harga bilik ni pun di "diskaun" kan....rezeki kan...terima jehla. :)

View from the above. Nice pool.

One large king size bed

Spacious
Pada malam hari nya, kami tak dinner kat Hotel pun. Biasalah, mahal....so kami makan kat keluar jeh. Tapau jeh kuew tiow and laksa kat sebelah Saloma Bistro tuh and bawak balik hotel. Masa tuh, keadaan Jalan Ampang dah mula sesak. Sesak dengan orang nak tengok fireworks nanti. Aku dah awal awal surrender tak nak meredah kesesakan tuh sebab badan dah penat baru balik kerja. Lepak hotel lagi bagus. Facing the hotel, ada Family Carnival. Macam mini concert. Bingit dengan bunyi muzik. Merimaskan. Hmmm...siap dengan terkinja kinja ala Gangnam style bagai....sungguhla tak sesuai...sorry to say so..:(
 

Lounge yang lengang

Lepak kat Lounge je malam tuh.
Relax betul rasa lepak kat sini.  Sambil relax tu, sempat lagi memikirakan perihal kerja dan sebagainya. Apa taknya, minggu pertama tahun baru ni, jadual kerja dah padat. Entah bila la nak kurang agaknya....eh eh..okay, tak nak story bab kerja. Nak santai santai jeh. Kami lepak lepak kat sini sampaila midnight. View dari Lounge ni just nice and facing Klcc. So tengok dari sini pun dah memadai.

Ohhh..sangatla tidak pro untuk amek gambar night view.




Tengok dari kejauhan

A few of the fireworks that night.

Di sebelah seat kami di Lounge tuh, ada 2 couple German sedang sembang sembang. Of course la aku tak faham apa yang mereka bualkan. hehe...maybe excitement mereka nak celebrate new year. Happy betul mereka sambil jerit jerit dan dancing dancing bagai. Well..aku wat tak nampak aje la. Dah budaya mereka begitu. Tupun aku respect jugakla dengan mereka sebab tak consume alchohol berlebihan malam tuh.

Selamat datang sekali lagi 2013. Tahun 2012 banyak meninggalkan kenangan manis buat kami. Diharapkan, dengan kedatangan 2013, tak ada memori pahit yang akan terlakar. Tahun 2012 tak banyak aku travel. Kumpul tenaga dan kekuatan dulu. Tahun 2013, pun maybe tak banyak. Semoga dimurahkan rezeki kami....

Once again, thanks a million to Chef Raeina Yunus and Chef Adrian for the lovely cakes. Will see you again definitely. Merci beaucoup.........Thanks for the Hospitality.

Kek yang di tapau. and thanks also for the boxes.


Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...