Kota Bangkok 2007

NoorNazuha | 2:03 AM | 2Comments |

Memory di Kota Bangkok,2007

After 2 years of married, we went to Bangkok for a holiday....kenangan di sana susah nak dilupakan,sebenaranya, tak adala yang menarik sangat dengan tempat ni...Kotarayanya sesak dan sangat sesak. Udara kotor memang merimaskan. Tambahan lagi masalah bahasa dan makanan yang susah nak dapat yang halal. Tapi apapun,kami enjoy jugakla melihat beberapa tempat menarik sekitar Bangkok tuh.


The Arrival..at Suvarnabumi International Airport, Bangkok



The City
Entrance fee for the Royal palace is quite expensive it cost around RM70 p/person. Its reveal the magnificent art and defines Thailand as one of the most popular place to visit.
The Palace

Apa yang penting kat sini,kena berhati-hati dengan penipu sebab kami dah kena..heheh...masa meronda-ronda area taman sekitar istana tu memang banyak burung merpati, so kami bagi la merpati ni makan.Ada la orang kat situ yang offer bagi bijirin jagung..sekali kena caj sampai RM70..hahah,nak marah pun dah terlambat...
Fortunately, adala seorang hamba Allah ni datang bantu kami tahan teksi supaya tak kena tipu lagi.


That is what we call experience..haahaha..tak apalah..nak buat macam mana kan...perjalanan harus diteruskan jugak..tapi lepas tu memang serik la nak percaya orang sesuka hati lagi...


Terima kasih, datang lagi.

2 comments :

Astika: said...

Emmmm... sebenarnya kak kat Bangkok ni banyak kedai Islam halal kak tp kena pandai cari. Org pattani byk jual kat sana. Tempat menarik pun byk tp kalo x tau mmg susah nk cari.

noornazuha said...

memang susah kin..puas kami jalan..siap kena tipu ngan teksi lagi bawak kitaowg g tempat makanan laut,sekali mahal bangat sihh..heheh,kena la makan,perut dah lapa..heheh, tapi memanh cantek la kalo tengok istana2 dia tuhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...