Congrats to Arsenal!

NoorNazuha | 11:45 AM | 9Comments |
Salam semua.....entry kali ni nak share sikit pasal match Arsenal and Harimau Malaya kita semalam. Actually this was my first time went to the Stadium to watch live game. Before this, memang tengok tv jeh, senang dan tak penat. But this time, tak tau kenapa teruja pulak nak pergi tengok sendiri. Nak tengok skuad bimbingan Arsene Wenger yang memang dah tersohor tuh. Sebenarnya, aku kagum dengan dia ni sebab dia suka lahir kan bakat bakat baru pemain. Tengokla pemain pemain muda bimbingan dia like Chamakh, Nasri, Wilshere dan ramai lagi,semuanya well trained walaupun usia baru jeh 20an...

Okla, tak nak story panjang lebar, terus jeh masuk topik nak ke Bukit Jalil ni. Kitaorang amek public transport jeh nak ke sana. Naik kereta sure jam kan. So park dekat PWTC then amek STAR. Masa pergi takla ramai sangat sebab ramai yang dah pergi awal, so daptla duduk. Sampai sana jeh, keadaan dah riuh rendah dengan macam macam promo la. Nasib kat sana ada surau, tepi saiznya....emmmmm...




Penyokong belot..hehehe
Ni lagi power, pakai jersi Arsenal tapi cap Harimau Malaya..hehe
Masuk jeh dalam stadium, first layer dah full, so kitaorang terpaksa ke 2nd layer, tinggi sikit la...view not bad la...nampak player macam semut jeh la. Lainla ada kamera power nak zoom kan, aku pakai Digi cam jeh..so nak snap pun lebih kurang jeh la. Sorakan makin hebat masa player arsenal tengah training/warm up kat padang, yang aku perasan masa tuh Roscisky, Vermalan, and pemain baru yang tak berapa nak kenal.

Our seat
Our view
Arsenal Player warm up for the match (mak aiii..macam semut)
Overall game tu memang fun la. Arsenal memang mempersembahkan corak game taraf world class la. Tapi aku rsa skuad negara tetap cuba memberikan yang terbaik. Cuma ada ketika ada beberapa scene player kita macam "tido" bila bola passing kosong macam tuh jeh, tak tau la kalo kat tv ada nampak ke tak scenes tuh....but for me, tak boleh nak blame 100 % pada skuad negara sebab kalah. First of all, masih banyak pengalaman mereka kena belajar and this will be the one. Secondly,bukan senang nak beat team team macam ni, Chances ada tapi kurang. So anggap jeh la match ni sekadar suka suka and timba pengalaman dari yang berpengalaman kan......ada laah terdengar penyokong yang buat call dekat radio pagi tadi menyalahkan supporters Malaysia yang tak fully pakai jersi Harimau Malaya. Mostly pakai jersi Arsenal, but for me, still..penyokong datang sebab nak tengok live player player yang mereka suka. Yelah, bukan senang peluang macam ni nak datang. So, apa salahnya kan......bayar tiket mahal mahal, kena la ada keseronokan kat situ.....panjang lak story aku ni..jom la layan gamba kejap.....

Big screen ni supposed ada kat both sides, senang nak view

Farewell buat supporters
Alahai....
Keadaan STAR masa balik...
As a conclusion, i thinik, it was nice and keadaan semuanya masih dalam kawalan. Tak ada perkarta buruk yang berlaku. Thorough checking masa nak masuk stadium tuh maybe prevent dari suppoters ni dari buat perkara yang tak elok macam balik botol ke, mercun ke, pape la. Kenala jaga maruah negara, tak gitu?hehe, okla..dah panjang sangat entry..sampai jumpa lagi dengan cerita baru pulak...babai!

P/S.lupa lak nak story, Dato' Shila Majid pun datang stadium bagi sokongan..hehehe




Terima kasih, datang lagi.

Kucing obes!

NoorNazuha | 9:47 AM | 14Comments |
Salam buat teman-teman blogger. Dah lama tak buat entry..ehe..it takes me 2 weeks to come out with a new story. So sad...lacking of idea, i guess...ni nak story sikit pasal masalah gemuk (obesiti)..kat Malaysia ni bukan jeh manusia yang ada masalh gemuk, binatang pun..especially kucing. Terlebih makan la puncanya..hehehe. Aku suka pegi satu kedai makan kat Shah Alam ni, kat Sekseyn 8. Dah lama aku perhati ada sekor kucing ni sangat gemuk. First, aku ingat dia pregnant. Then okla...sekali dah berbulan bulan still macam tuh, rupenya memang badan dia gemuk macam tuh...aku memang tak boleh tengok kucing gemok gemok ni..rasa macam nak meroyan..hehehe..geram nak pijak..nak peluk pun ada...jom tengok apa dia buat...:-
posisi belakang..hehehe
Semangat betol!
zoommmmmm!
Muka masam!
Alalalalala!

Tuan kedai makan tu kata, si gemok ni memang garang, mana taknya,masa aku nak snap gamba dia, siap dia tepis tepis lagi..hehehe...malu gamaknye....oklah..tu jeh entry kali ni.....sajer nak share hobi baru aku snap gamba kucing..hehehe..jumpa lagi dalam entry yang lain pulak....adiossss!


Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...