MATTA FAIR 2012

NoorNazuha | 2:04 PM | 5Comments |
Morning peeps.....last day of the weekend....and then 3 days break....weeeehaaaaaa..i'm thrilled. By the way, just want to share my last weekend activity that i went to MATTA FAIR held at PWTC. This is my first time being to MATTA. Errr....saja nak tengok kemeriahan....

We just Parked at Putra Bus Station. Per entry hanya RM3..wehuuuuu.....bila diperhatikan, ramai betul chienese yang attend Matta ni...nak balik China kot..


RM4 Per entry
As aspected , crowds memang dasyat jugak. If not mistaken, ada dalam 3 ke 4 Hall. Hall 1 untuk cuti cuti Malaysia, Hall 2 and 3 untuk overseas. We stepped into Hall 1 then buat tawaf sekali. Pakej yang ditawarkan menarik la jugak. Swiss Garden Hotel offered 3 days and 2 nights free if we enroll for membership. Ni yang malas. Nasib baik kami dah explain yang tujuan kami ke MATTA ni just nak observe je. Bukan nak jadi mana mana ahli pertubuhan Perlancongan...kuikuikui....nasib baik adik tu faham. Daripada nak bazir masa semua pihak kan........


Booth Swiss Garden
We proceed to Hall 2 and Hall 3. And i just feel so thrilled when looking at those flyers they distributed to the guest. From Spain to Italy, London to Paris, From Brazil to Peru, From Los Angeles to New York, From turkey to Moscow....makes my passion to travel even higher...

Emirates Booth
Emirates is among the airlines that offers the cheapest fare, as well as Qatar Airlines. One of the benefits when we fly with emirates is that, they offer more wide and various destination compared to other airlines. I believe they also serve better in their foods and hospitality.

Among the flyer that i took that day.
Oleh kerana keadaan crowd yang sesak, memang tak ada mood nak snap gambar banyak banyak. Ni pun just amek guna Handphone. Plus promotion dari booth booth tour agency yang berlambak tuh. Pendapat aku, kalau nak dapatkan harga yang lebih berbaloi, elokla beli dengan pakej Air Ticket+ Ground sekali. Kalau beli air ticket jeh, still ada beza harga yang banyak, tapi akan lebih murah kalau amek semua and secara group.

Pensive look. Hunting for the best deal maybe!
In short, we just spent 3 hours at MATTA. Without buying anything. At least dapat gambaran harga harga pakej pun jadi laaa....ada berpuluh puluh flyer yang aku amek and simpan tak sempat nak belek lagi..hahaha...semangat jeh nak pegi.Okla....ada sesiapa yang pergi ke MATTA ke boleh la share cerita menarik. Mana tau ada yang dah beli pakej percutian menarik ke...okla...till now..babai!

Terima kasih, datang lagi.

5 comments :

Qaseeh Tolia said...

Ishh awat tak beli ticket yg travel around the world, tapi make sure dpt 2 tickets free (utk akak dgn abg azmer) kih..kih..Mesti ada tu..

Alin Marlini said...

masa bulan 3 ritu adalah gi...ramai gilak orang..yg pasti cina mmg ramai...

TiranaAduka said...

assalamualaikum
Melawat blog teman-teman

TiranaAduka said...

singgah malam..

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...