Wall Street, New York

NoorNazuha | 5:02 PM | 6Comments |
Salam to all...


My journey almost come to an end. Wall Street is our final destination with our tour. It was raining that day. But i loved the weather so much because i know how much i will missed this moment....menuju ke Destinasi terakhir bersama dengan geng geng tour ni sebenarnya saat yang ditunggu tunggu jugak. Dah seminggu  tour ni membuatkan aku rasa "rimas" dengan sikap tour agent yang agak sukar bertutur dalam bahasa inggeris. Asyik nak berbahasa cina jeh. Kadang kadang rasa tak fair untuk kita yang sama sama bayar kos tour tuh. So bila tour ni almost complete, aku rasa sangat lega. Biarla aku atur perjalanan aku sendiri.


heading to Wall Street

Ye, di kala hujan renyai renyai kami meneruskan perjalanan ke Wall Street. Kami kena berjalan kaki hampir 15 minit ke WS disebabkan bas terpaksa drop kami agak jauh disebabkan tak ada tempat drop yang sesuai.
Located along Broadway to South Street on the East River on the Lower Manhattan. Wall Street is the home of New York Stock Exchange.


Wall Street
Talking about Wall Street, the one most recognizable landmark is the Bronze Bull. This iconic Bull is actually always crowded with peoples taking pictures here and there. Sesetengah tu terpaksa que panjang semata mata untuk bergambar dengan "Bull' ni. Tak tahu la apa yang special sangat. Tapi since kami datang ke sini dalam musim winter, so masih ada peluang untuk bergambar dengan "lembu" ni.....funny..:)..It was called "Charging Bull" symbolizing the aggressive financial, optimism and prosperity.


Mr Hubby vs Mr Bull


Me vs The Bull

26 Broadway


Us....

AT the nearby National Museum


The nearest Subway
Ye..that was the final picture. Kalau diikutkan banyak lagi yang aku ingin share. Tapi masa tak mengizinkan + dah banyak sangat entry pasal travel kali ni. Kalau ada kesempatan, aku nak share sedikit pasal budget di lain entry + nak kasi FM yang lebih lebih dekat rakan rakan blogger.

Sekian dulu buat kali ni...sampai jumpa di lain entry...Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

6 comments :

Asyik Izas said...

Bull tu nmpk cantik sbb tu ramai nk bergambar dgn dia..hihi

Nasuha said...

bestny pergi sna..msti sejuk sna..

Alin Marlini said...

cantik baju bulu kaler kuning...hehehe

puteri kasih said...

besarnya bull tu..hehe

Cik Yaya said...

salam..
wahh bgmbo dgn red bull..hehe ehh xde red pun kan.. ;p

miss fluffy said...

tgk bull tu teringat cite the sorcerer's apprentice..huhu..tp best nye dpt jalan2 cm akak..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...