Empire State Building

NoorNazuha | 4:48 PM | 4Comments |
Salam..




After a week i spent outside New York, now i am back to New York. Actually, the day i arrived here, the weather was awesome. And now, after a week i left NYC, the weather was terrible. There was a storm and hurricane all over northern region.

I missed a few attractions here in NYC, due to the bad weather and lack of time. Sedih jugak bila tak berkesempatan nak berkunjung ke SoHo, Ground Zerro, Rockfeller Centre, Trump Tower etc. Tapi maybe belum ada rezeki. Next time maybe?huh...

Ye, di hari terakhir di NYC, kami menginap di Hotel Fourpoints Sheraton di Timesquare. Boleh click di bawah untuk info yang lebih detail:-


Ini adalah Hotel terakhir kami ketika berada di NYC. Hotel ni betul betul berada di Timessquare dan lokasinya memang sangat strategic.

Small but comfy

I just love their Tv Channel, espeacially weather broadcast. So comprehensive

Kami hanya bermalam 1 malam di sini. Destinasi terakhir kami ialah ke Empire State Building yang terletak beberapa blok dari hotel ni. So lebih kurang pukul 8.30 pagi, kami terus berjalan kaki ke ESB. Cuaca pada pagi tuh sangatla sejuk. Salji pulak turun dari malam tadi. Beberapai pekerja sedang sibuk membersihkan salji salji yang membanjiri jalan jalan utama di Bandaraya New York.


Busy betul mereka.


Mesti pakcek tuh kesejukkan yang dasyat.

At the Park .5th Avenue Bryant Park


Mr Hubby jalan tak toleh toleh dah.


Nice
Kami sampai ke Empire State dalam 30 minit kemudiannya. Business diorang ni start jam 9.00 pagi. SO awal awal lagi kami dah sampai, tak perlula nak que panjang. Tourist tak berapa ramai pagi tuh. Maybe tak bangun tidur lagi. Tiket masuk kami dah beli masa join tour sebelum ni. Sepatutnya pergi ke sini ialah hari sebelum ni, tapi kami tak join sebab cuaca sangat mendung dan berawan and takut tak nampak view dengan jelas. Seems we are still here, then we postponed to visit ESB on the next day.


Dah sampai.

No need to que..yuhuuuuuu..


Tengok kamera!

King Kong





Arrived at 86th Floor.


The view




We took only 30 minutes to spend here. It was freaking cold and windy. Dah snap snap sikit kami terus masuk ke dalam. Hajat nak beli souvenier sikit buat kenangan, tapi harga semua memang mahal. Tak jadi beli. Baik beli kat kedai kedai gift yang berlambak kat bawah sana.

Lepas ke sini, kami beli lunch and terus balik ke hotel untuk check out. Kami kena standy untuk check out awal sebab takut pape hal nanti susah. Flite balik kami jam 9.00PM, so dalam pukul 2 kami kena bertolak ke JFK airport.

Okla, setakat ini dulu entry ni, insyaallah, nanti kita share pasal bajet pulak ye....till now..tata!

Terima kasih, datang lagi.

4 comments :

Cik Nur™ said...

cantik2nyaa...!


P/s: mcm mana gelang akak boleh hilang..tersangkut mana2 kot..?cuba cari betul2...

kalau tercicir tgh jalan susahlah nak carikan...lepas ni hati2 tau..

Nur doakan moga gelang tu dijumpai kembali... :)

ainnoraini said...

cantikkkk...
agak2nye dpt ke kembali gelang tu ye...
kalau dah tercicir rasanya mcm susah sikit...apa2 pun anggap tak ada rezekikan kalau tak jumpa tuu...kalau jumpe alhamdulilahh...

IceMintTea said...

Bestnyaa!! btw found your blog sebab carik camne nak ke New York. Nak tanya...overall cost berapa ye untuk 2 orang? i mean your cost lah.. sebab plan nak pergi ngan suami next year. Thank you :)

noornazuha said...

IceMintTea: I pergi masa winter, so kebanyakkan kos tak mahal sgt. Flite i amek Kuwaits Airways RM2800, Tour north side dalam RM1200 p person termasuk hotel + Bus, all in hotel di Washington, Boston, Niagara Fall,New Jersey. Tour agak murah la..so sorang almost 8-9K termasuk belanja. Ni kos termasuk flite ke Florida dan hotel kat sana.Jugak trmasuk msuk ke tempat2 macam ESB ni and boat di Washington

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...