Melbourne escapade

NoorNazuha | 11:51 AM | 11Comments |
Salam Semua

Hari hari otak ligak berfikir apa la bahan bahan nak update blog. Kering sangat kepala ni. Suddenly saya rasa nak update pasal Melbourne. Bila pulak saya ke sana?ooo..sebenarnya Mr Hubby yang ke sana bersama dengan Ayah saya. Tujuan utama sebab bapak saya ni teringin sangat nak main ski.....

Walaupun ini bukan travelog saya, tapi saya kongsikan sedikit cerita mereka di sana...jadi tak dapatla nak kongsi thorough sangat...mereka berdua ni bergerak ke Melbourne pada tanggal 15 Ogos 2013. Menaiki Pesawat Air Asia pada jam 10.30 malam. Dan tinggal la saya sorang kat rumah terkebil kebil kebosanan..:)


My Dad
Seawal jam 8 pagi, kedua dua pengembara ni sampai ke Tullamarin Airport Melbourne Australia. Mereka menaiki Starbus ke Hotel yang terletak di Fitzroy Street at St. Kilda Melbourne. Tambang Starbus ni ialah AUD25 per person untuk one way journey.

Untuk info lanjut, boleh click di bawah ni:-


Motel ni terletak di Zone 1 kalau menaiki Tram. Senang nak gerak sebab dekat dengan Stesen Tram



Dari Balcony

Pada hari pertama di Melbourne, aktiviti mereka tak la padat sangat. Meninjau ninjau bandar Melbourne di Melbourne Torism Centre. Kat sini Mr Hubby kata mereka nak meninjau aktiviti aktiviti yang best kat Melbourne ni. Salah satu Pakej yang mereka ambil ialah Pakej Ski ke Mount Buller.



Di Melbourne Visitor Centre



Suasana Bandar Melbourne

Selesai mendapatkan Pakej ke Mount Buller, Mr Hubby and My Dad terus ke Royal Albert Golf Park. Tak sure la apa yang mereka buat kat sana. Sebab My Dad memang suka jugak main golf. Mr Hubby pulak masih terkedik kedik nak belajar...


Suasana di Pusat Golf


Eh eh..jamban pun masuk gambar...:)
 Eh eh..tak boleh nak share panjang sangat sebab saya tak pergi pun. Jadi tak ada idea nak menulis. Ada sesiapa nak ke Melbourne dalam waktu terdekat ke?Manatau boleh share sesama. Next entry saya share kan kisah ke Mount Buller pulak yer...Adiosss kawan kawan...:)

Terima kasih, datang lagi.

11 comments :

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah ke sana lagi.. mesti sejuk cuaca di sana..

Lieya Von Jay said...

wah best lah ayah kak zuha dapat jalan2 kat tempat org yer.. ^_^

ima salsuzaima said...

wah wah.. best.. nape x pegi sama?

Cik Mun said...

seronoknye~~~

S.K.A said...

teringin nk pergi sini =) awat akak xikut skali??

aisya said...

kenapa kak zuha tak pergi sekali? :)

noornazuha said...

Ima,S.K.A&Aisya: tak pegi pasal bajet tak mengizinkan..hehe

Buttercakemama said...

interesting! tak semestinya kita tak boleh share cerita tempat orang kan..Farah masih menabung and tggu peluang nak ke Aussie pula :)

Mama Darwiish said...

wah best nye travel sane sini...ya allah murahkanlah rezeki ku amin hu

Chuu Muqhlis said...

ishh bile la chuu boleh pegi obesi nih :O

Alin Marlini said...

naper tak ikut Zuha? syokk tu...Kak Fida tak bg cuti ek..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...