Osaka Castle and Nipponbashi

NoorNazuha | 6:22 PM | 6Comments |

Will finish my entry on Japan trip soon. Banyak lagi tempat menarik yang nak dikongsi, tapi panjang sangat rasanya. Antara yang sempat dikongsi ialah Osaka Castle. OC ni terletak almost 1km dari Hotel kami. Just jalan kaki jeh. Suasana sangat damai masa ni. Sejuk dan nyaman.

Perjalanan 1km tu sangat mengujakan sebab suasana sangat fresh. Dalam sesat sesat tu sempat lagi kami bertanya dengan orang Jepun yang lalu lalang tuh. Nasib baik adik aku tu boleh faham basic bahasa jepun tuh.


Mana satu arah?
Pintu masuk Castle
Masa ni pelawat tak berapa ramai sebab masih awal pagi. Bunga Sakura pun tak berbunga lagi menjadikan keaadaan agak suram. Kebanyakkan yang datang sini warga emas jeh..hehe...Kat sini banyak jugak soueniers boleh dapat. Harga boleh tahan la. Kalau setakat key chain tuh, harga lebih kurang JPY125 lebih kurang dalam RM4++. Untuk masuk ke dalam castle, bayaran yang dikenakan tak silap JPY600, tapi kami tak masuk. Just berlegar legar di luar jeh. Unlimited Pass kami hanya untuk 2 hari jeh. So untuk hari ketiga ni, tempat tempat ni dah dikenakan bayaran.

Terima kasih pakcek Jepun snap kan gambar kami...


Me in front of the castle

Chill everybody!
Tak lama pun kami lepak sini. Dalam 1 jam macam tu jeh. Lepas tu kami ke Nipponbashi. Nipponbashi ni bukan tempat jual cat tau..hehe.. kat sini lebih kepada tempat untuk shopping barang elektronik and IT. Sesiapa yang minat dengan Gadget2 canggih ni boleh la ke sini.


Nipponbashi

Cameras
etc etc
etc etc
Dekat Nipponbashi ni jugak ada pasar basah. Kalau nak beli barang barang untuk masak, boleh la beli kat sini. Harga barang barang kat sini sangat murah dah sangat fresh.

The market


Macam macam ada
Banyak lagi yang menarik kat sini.Tak sempat nak upload jeh. Will be continue soon on the last part of my trip to Japan la. Lepas ni jom meneroka Shinsaibashi dan Dotonbori dan night life kat bandaraya ketiga terbesar di Jepun ni plak ye...jumpa lagi....tata!


Terima kasih, datang lagi.

6 comments :

.: iEyLa :. said...

cantiknyerrr....
untung akk dpt g holiday tgk tmpat org kan.. :)

zuaida15 said...

best je g jepun....total semua blnja brapa??...
btw...sy tag awk http://amaipinku.blogspot.com/2012/03/cheqppjoy-shop-giveaway.html

Alin Marlini said...

wah..bestnyer gajet2....mahal tak Zuha?

zati qibtiah said...

bestnya dpt jln2 merata...aku ni taun bila nk smpai pun x tau la zuha hehehe

zafira othman. said...

pegi tak ajak :(
bestnye akak. cite laah lagi

caliph shuriken said...

best laa olidei kt jepun ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...