Welcome Ramadhan Al Mubarak

NoorNazuha | 5:10 PM | 12Comments |
Sooo soo busy lately....buka blog jeh, asyik entry yang sama...Insyaallah sabtu ni kita dah menyambut Bulan Ramadhan yang mulia. Bulan yang pahalanya berganda ganda dari bulan bulan lain. The most happiest momment bila dapat berbuka dengan orang orang tersayang. Alhamdulillah...

Everything turns to be:-

-Bad Traffic here and there. Especially Jalan TAR.

-Peoples are bustling everywhere to buy Juadah Berbuka. Especially aku yang balik kerja pukul 4.30 and to   face bad traffic.

-Shopping tak kira tempat. Parents bawak baby siap dengan Stroller kat lorong lorong Bazar Ramadhan Jalan Tar tu. Its very in appropriate. The narrow aisle is not meant for that. Kot ye pun nak shopping, find the right one to look after your baby ok!...(pernah nampak orang shopping dalam hujan bawak baby, my GOSH....siap tutup kepala baby dengan tapak tangan...bajet care la tuh..but the truth is..YOU ARE NOT!

-Peoples will belanja the client..especially bankers bankers ni for Ifthar. The meals all marvelous just right before the noses, makan kenyang kenyang....chit chat but end up not to perform Magrhrib Prayer. Judging by the way that they are still seating at the table from the moment of the Magrib azan aired till 9.00PM!...tak guna puasa penat penat tapi rukun islam yang kedua tak ditunaikan...semoga kita tak tergolong dalam mereka yang begini....:)

-Yang best...aku balik 4.30...hah...rushing bagai nak rak la nak beli juadah berbuka. Memasak memang tak masuk dalam list la buat masa ni....LOL.....

-Lets pray this coming Ramadhan will bring us more goods and Barakah...Amin...!

Selamat berpuasa to all rakan rakan bloggers!...





Terima kasih, datang lagi.

12 comments :

.: iEyLa :. said...

salam ramadhan kakak...
adik balik kul 4..hiks.. hope x jammed.. :p

Sis Eiyan Azian said...

selamat berpuasa di bulan ramadhan :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Salam ramadhan Al-mubarak..
moga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnye...~

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

Outbound di malang said...

salam kenal ... marhaban yaa ramadhan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

aisya said...

selamat berpuasa.. =)

lavenderlover said...

salam ramadhan..selamat berpuasa..

thanks singgah my blog..follow u too.. =)

yana halim said...

Salam Ramadhan buat zuha..
bab part bukak posa kat hotel tapi x solat tu, dah biasa nampak. Apa motif puasa tapi tak solat ntah la. Yang dpt hanya lapar dahaga je. adehhh....

Alin Marlini said...

Selamat Puasa Zuha :)

maizatul azrina Yaakob said...

salam ramadhan al mubarak

Zurina said...

selamat bpuasa juga untuk tn rumah...;)

Lulu Yaya said...

ok walaupun dah 12 hari puasa. nak ucap jugak selamat berpuasa kak zuha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...