Bila Handphone Hilang!

NoorNazuha | 2:08 PM | 14Comments |

Assalamualaikum...
I was in dilemma. Should i get myself a new Handphone at this moment? or should i wait.....sedihnya bila HP hilang. Walaupun Hp tu bukan la mahal sangat, tapi segala contact no  dan nombor2 penting kat dalam tu.

Al kisahnya last saturday, me and buddy lepak lepak kat Pavillion. Almost nak balik tuh, aku gatal kaki pulak nak singgah ke Starbuck nak beli feveret Ice Shaken Lemon Tea, pastu buddy aku naik atas nak beli air kat Kopitiam. Sehabisnya aku que and bayar air tuh, aku naik atas level 4 and join buddy aku lepak kopitiam kejap. Then aku kuar kan Handphone sebab nak reply sms. And kami rushing nak balik. Sampai jeh kat parking, sedar sedar jeh handphone dah tak ada. Bergegas kami ke Kopitiam balik. Tanya staf staf kat situ kot ada nampak Hp tertinggal, semua tak mengaku ada jumpa.

What makes me trigger is that, at the time i left the table, their staffs are busy cleaning the tables and some of them even staring at our table because i took the starbuck beverage into the Kopitiam. Standardla tak boleh bawak makanan luar masuk kan. Tapi tak ada orang pulak yang tegur. So then aku kira okla....So..logically, when i left, definately their staf will suddenly realize that something has been left behind. But no one cares to at least inform me.

Imej Kopitiam yang digugel.

Then aku buat lodge di security. Nak tengok cctv. Kalau staf Kopitiam yang amek, then another story. Kalau other bystander, then aku redha sebab sendiri punya kecuaian. Infact, the police told me that, cctv image tak boleh ditengok pada hari yang sama. Kena tunggu sampai isnin. It means TODAY!. Kena call diorang dulu then baru tahu outcome macam mana...

Disini, aku bukan menuduh. Jauh sekali nak mengaibkan pekerja pekerja kat situ. Tapi hati kecil ni masih lagi tak puas hati. Tak tau la kenapa. Jarang sangat customer yang nak duduk makan kat situ nak mencuri kan...but generally, who knows.It so MAGIC la kalau suddenly HP tu boleh dapat balik. Afterall, its ownself negligent. Whose to be blame kan..ME1 ME!

Just want to express my remorse over my own carelessness....till then..Au Revoir!








Terima kasih, datang lagi.

14 comments :

Lynn Hamzah said...

kesiannya...moga diberi petunjuk le ke mana sebenarnya hp tu...

.: iEyLa :. said...

pegi jela check cctv kak..
at least give that person (if the staff took it) a lesson..

noornazuha said...

Lynn Hamzah:thanksss

Ieyla: Ye, Plan nak g tengok nanti bagi puas hati

aisya said...

kak, biarpun handphone 3310 tu hilang ttap tak senang duduk jugak.. contact dlm tu yg penting.. huhuhu... mudah-mudahan dgn izin Allah, dpt balik lah phone akak..

Hnahdy said...

dah try cal.. p balai polis detect no awak tu ada kat mana..

Cik Nur said...

pergi la chek cctv..
kita nak tahu kebenaran,
kalau tak buat, nanti ada lagi yang mencuri..
xjujur..

Qaseeh Tolia said...

Beli jer baru.. pastikan Buy 1 get free 1.. Pastu Bagi kat akak..Ha..ha

Zurina said...

moga ada jodoh lg dgn hp yg hilang tu...;)

cweet pinky said...

CP doakan jumpa la , CP dah biasa larr cuai cenggini , teruk kan , insyallah , banyakkan doa keyh :)

Aida Omar said...

ala sayangnya.. kalau aida sedih bukan kepalang rasanya.. tak baik betul sape yang mencurik tu.. kalau sungguh dak kopitiam tu buruk imej kopitiam tu nanti.

Farah Andie said...

better pergi tgk cctv becoz at least we know the truth :)

x dpt pon x apa, at least kita pelajari sesuatu

-meeSUPERGIRL- said...

dugaan .. :)

Miss Zahirah said...

better tgk cctv.. at least dpt tau cmna hp tu ble hilang.

Anonymous said...

Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any suggestions?
Visit my web site ; http://scoreadvance.net/property-management/tired-of-property-management-in-atlanta-we-buy-property

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...