Lost World Of Tambun and Maal Hijrah

NoorNazuha | 11:48 AM | 10Comments |

Assalammualaikum..

Dimulakan dengan Kalimah Bismillahhirahmanirrahim......Aku start entry yang dah dekat 2 minggu tak update dengan ucapan Salam Maal Hijrah dan selamat menyambut tahun baru untuk semua. Semoga tahun baru ini akan memberikan kita lebih Syafaat dan keberkatan...Amin!


Chapter Pertama
Macam Novel pulak. Actually there are a number of stories that i would love to share here. But due to time constraint, i have to postpone it. Okay, now....school break, Deepavali and Maal Hijrah breaks as well. Weehoooo.....eventhough i am not the Educater, i'm super duper excited as much as they enjoyed this long break. Less traffic. I believe each one of you has agenda during this break. Kenduri kawinla, trip la, balik kampung etc etc. As for me, 12/11/2012, we went to the World Lost of Tambun.  Last minute punya plan. Macam macam destinasi ada dalam fikiran. Phuket la, Singapore la, Legoland la, Krabi la, Koh Sa Moi and macam macam lagi. Tapi tak unanimous pulak. Ada jeh yang tak setuju. Masalah cuti, bajet, interest dan sebagainya menjadi punca susah nak determine. Lastly, semua agree nak ke Tambun. Dekat pun dekat.

from left, My Bro in Law, My Sis, My mom, My lil Bro, Me and my Sis


My Daddy tengah bengang sebab tak amek gambar dia.......hehe.!

Dengan entrance fee RM38, i guess it a lil bit over rated. Tak banyak rides yang ada kat dalam ni. Pool untuk mandi manda pun tak lah seluas mana. Pusing pusing tempat yang sama jeh. Except untuk hotspring kat sini, agak memuaskan sebab banyak dan tak perlu nak campur sangat dengan orang lelaki......(malu).....


Souvenier
Seriously, i dont have a pic over here. Hujan lebat pulak hari tu. Tak sempat nak bergambar gambar sakan. Kamera memang dalam beg jeh. Jadi tak dapat la nak cerita detail sangat apa yang berlaku kat dalam tu. Sepanjang disni, kami menginap di homestay milik kawan adik aku dengan sewa RM200 sehari.

Tempat kami lepak lepak di Homestay.





Dining space with 3 rooms.
That's it untuk entry chapter pertama....sesiapa nak ke sini rasanya tak perlu direction yang detail sangat kot. Masuk jeh exit Ipoh 138 and cari jeh signboard ke World Lost Of Tambun. Comel sangat tempat ni. Tak akan sesat la kot. Sunway Lagoon tuh maybe 2x ganda saiz Tambun ni.

Chapter 2

Just  like to wish everyone once again Selamat Menyambut Maal Hijrah and certain things that i would love to accomplish ..semoga Allah memudahkan segala urusan:

1. Going for my Holiday this coming January and February.

2. Enroll for Foreign Language Class (especially French and Mandarine)

3. Planning to perform Umrah and visit Istanbul at the end of 2013

4. Loss some weight.. (at least 10kg..wow!)

Semoga Allah mempermudahkan segala sesuatu dan dimurahkan Rezeki Amin!..till then..Au Revoir!




Terima kasih, datang lagi.

10 comments :

Lynn Hamzah said...

lynn kalau berjalan pun suka stay kat homestay...lagi seronok berbanding stay kat hotel...

Cik Nur said...

wahh.nur org perak pun belum pernah g tambun..hihihi.. percaya tak..?hihh

salam maal hijrah juga.. :)

kitatauke said...

seronok baca blog ni..asyik berjalan je...:)

aiN NaJwa said...

Bila la dapat pergi tambun agak nya..^^ Huhu..

TiranaAduka said...

roda ronda pagi sabtu

Qaseeh Tolia said...

Waduh..jealous ni tengok azam utk next year.. Akak belum berazam lagi..Tambunnn?? Macam Pernah Pergi..He.he. Souvenir akak mana?

Cik Yaya said...

yaya pon nk bchapter jgk..hehe
chpter 1:
wahh besh nyer mndi mande..hehe..
chpter 2:
smoga terlaksana segala yg dirancang..yaya pon nk g holiday on feb..also nk trunkan berat..lagi 3-4kg nak capai berat idaman..hehe..smoga kita berjaya..weeee ^o^

aisya said...

bestnye g holiday ramai.. huhu..

*bce blog akak ni stress pulak.. haha.. org holiday g jalan2.. sy holiday mengadap assignments yg tak putus2. T_T*

cweet pinky said...

mbe hari tuh ade membe ajak g tambun tapi tak dapat g la , fulus tak berapa nak cukup kan ...

even CP orang perak , tetap tak pernah lagik pergi tambun tuh padahal dekat je , even tak pernah g lagik tapi CP pown berpendapat , agak mahal la since takde ape sangat pown .. :)

byk fwen CP ramai dah g kan , dowg cte la , mgkin suatu hari nanti CP akan pergi to gain my own xperience lak :P

Miss Zahirah said...

umah kakak ipar kt sunway city ipoh..
blkng umah tu plk lost world of tambun..
tp smpi skrg, x jejak kaki ke sna lgi.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...