French! French! French!

NoorNazuha | 2:55 PM | 14Comments |

Assalammualaikum...

Dah seminggu lebih tak update. Well....as usual, tak ada cerita nak share..but its ok. Slowly i will update more. I am pre occupied with works now. Masa untuk update blog sangatla susah.

One of my new resolution is to enroll for foreign language. Probably next year. Tapi tu nama nya azam jeh. Tak tahu la menjadi ke tidak. Tak taula ada masa ke tidak. My office mate ada enroll untuk Mandarine Class di PJ. Class will be held every sunday at 10.00 am. ...Well...thinking if there is french Class over there. But as a first step, i bought this simple but useful book...


Hah.....Rajinnya nak menelaah buku ni. Buku yang sedia ada pun terpaksa amek sebulan nak habiskan...BUT....i will try....i know that French isn't easy. You need practice and determination. Semua language pun macam tuh. Dulu masa Undergraduate, aku belajar bahasa Arab. Dari Level 1 sampai lah tamat Level 6, tapi masih tak mampu nak menguasai. Bagi aku, Bahasa Arab sangat kompleks, especially bab grammer. Nangis woooooo.......nasib baik lulus jeh.....

And now, ada hati pulak nak belajar French...fuhhh.....mari berazam!........till now.. A Bientot!








Terima kasih, datang lagi.

14 comments :

.: iEyLa :. said...

phewwww....bahasa paling seksi di dunia..
pasni rase romantik je akk ckp..hakhak

Cik Nur said...

nur hanya tahu bonjuor je...
lain2 tak tahu..bgug juga belajar bahasa asing ni kan.. senang nanti .. :)

Bluewendy said...

bonjour.. wahh! nak lajar jugak r..teringin nak speaking franch.. ;)

dieya said...

Best woo kalu pandai french. Senang jln2 kat europe.
I speak spanish. Bila org ckp french or italian, i reply in spanish. Yg best nya ayam n itik tetappp boleh paham each other coz bunyi perkataan lebih kurang.
So go ahead n master your french madamme!

Cik Yaya said...

wah.. leps ni mkn spegthi je la..hehe...;p
xpon mkn fererro je..^o^

aisya said...

bleh minta akak ajar pasni.. =P

-meeSUPERGIRL- said...

bonjour !! hehe ..

Qaseeh Tolia said...

Opps Bon Voyage lah yer?? kah..Kah.. Lps ni takde makna la lagi zuha ckp melayu..

P U C A T said...

french!!french!!french!!

Alin Marlini said...

perghhh!!!!chayok!Alin nak belajar bahasa Korea....hehehehehe

Phat said...

bonjour !!! hehe

Lady Windsor said...

bonjour zuhar
ca va?:)

noornazuha said...

Lady Windsor:- Bonjour! Oui ca va.....:)

wawa abdullah said...

takpe akak.. yg penting semangat and usaha tangga kejayaan.. :) sis bonne chance.. (betol ke sy cakap?) hehe ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...