Orchid Park

NoorNazuha | 3:11 PM | 15Comments |
Salam Semua

Cuti Sekolah dah berakhir. Nampaknya jalan raya akan jam semula kalau nak pergi kerja. Rutin harian semakin membosankan. Kalau masa cuti sekolah,memang jalan raya macam bapak saya yang punya. Heaven jeh. Cuma jam time nak balik sebab semua pakat pakat nak shopping......okla, saya nak menyambung aktiviti berjalan time cuti sekolah ni. Dah lama tak ke Taman Orkid. Kali ni kami pergi saja suka suka nak amek gambar. Mula mula nak ke Taman Burung, tapi tak jadi sebab orang boleh tahan ramai.



Ye suatu ketika dulu, nak masuk memang kena bayar. Tapi diorang dah buat free admission. So terjah jeh la. Mostly yang datang sini semua nak amek gambar. Cuaca sangatla panas.Berpeluh peluh walaupun ada kipas di merata rata.Okla, jom amek gambar...:)


Orkid yang tak dilabel jenisnya, so tak tahu nama


Purple + White Orchid



Yellow one



The Red



I wish i know the name




Kebanyakkan Orkid kat sini dalam proses ditanam semula. Tak banyak yang kembang. I wonder kenapa tempat ni dah jadi free admission. Maybe kurang sambutan kot. Selain itu, tempat ni juga ada bazar Orkid kalau sesiapa nak beli Bunga Orkid dan beberapa kedai Souvenier. Saya tak beli pun. FM kat sini agak mahal sampai 15.90 satu. Terus tak jadi beli....





Lama tak tepek gambar sendiri...:)


Orkid yang dijual di Bazar Orkid

Yang masih ditanam

Okla...sampai sini dulu....nak sambung kerja...tengah tengah tahun ni kerja menimbun nimbun....jawabnya semakin kurangla update blog....K all.....see you in the next entry........:)

Terima kasih, datang lagi.

15 comments :

Normi Nieza said...

wah..sempat tu g bercuti..:)

Syaz Wani said...

Sis pakai camera apa untuk amik gambar orkid tu semua???
Seriously cantik!!!

fuZa said...

Ada gadis bunga orkid kat situ..comey..hehehe

noornazuha said...

Syaz Wani: Akak guna kamera biasa biasa je..Lumix GF5

Zai Zaiman said...

memang menarik! semua cantik.. gambar cantik, bunga cantik orang yg berdiri kat situ pun cantik...

roslita thalib said...

cantiknya gambar :) suka sangat tenguk

Miss Za said...

teringin nk ada koleksi orkid sendiri kt uma.. tgu ada uma sendiri la jawabnya..hehee~

Gee GTG said...

salam kak.. saya suka tengok gambo bunga.. tenang je kan..^^

Alin Marlini said...

cantik2 gambar...

pssttt...kamera apakah itu..sangat sangat cantik

ANISRAHIM said...

kalu nk gi dating ni, elok tempat ni hehe colourful :)

Siti fironika said...

nice picture..hehe..suka bunga orkid ker..

Asyik Izas said...

orkid cantik, tuan blog cantik, gambar pun mestilah cantik juga..hehe

Giorgio Izas said...

Wah... banyak nye Bunga Orkid...
Mmg suke jenjalan ek?... (^_^)

Mizz Aiza said...

cantiknya bunga orkid tu.. :D

aisya said...

nenek sy suka orkid. kalau boleh semua jenis orkid dia nak kumpul. hehe.

btw, taman orkid ni kat mana kak? huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...