We bought a Zoo

NoorNazuha | 4:18 PM | 13Comments |
Salam Semua...

Eh..dah lama tak pergi berjalan. Cuti sekolah ni semua seronok berjalan jalan. Saya tak tahu nak kemana. Jemputan kawin tak semua boleh attend pasal jauh. So, jom lepak Zoo Negara. Tujuan sebenar sebab nak guna kamera baru...Ececece...rugi rasanya tak dapat amek gambar cantik cantik kalau suka travel kan....:)

Pernah tengok filem "We bought a Zoo" tak?Best cerita tuh. Sedikit sebanyak bagi idea gak nak gi Zoo ni.....hehee..

Orang boleh tahan ramai. Yang pasti cuaca Masyaallah sangat terik. Rasa nak pakai short jeh...(ishhhh...).Kami sampai dalam pukul 3 petang. Ye kali terakhir ke sini rasanya hampir 5 tahun lepas. And zaman sekolah dulu. Tak banyak yang berubah. Cuma haiwan disini dah semakin kurang rasanya.



Mulakan sessi mengambil gambar dengan Mr Seladang yang tak berapa friendly ni. Seriously memang tak mesra alam.hihihi....

Say Hi to Mr Seladang
Later, jalan jalan lagi. Ramai betul budak budak. Maklumla cuti sekolah. Singgah tengok Mr Tapir yang terbiar ni..:)..kesian..tergolek golek jeh. Ingatkan mati tadi. Rupenya tido. Maybe sebab cuaca panas sangat. Saya curah kan sikit Air Mineral atas badan dia. Nak bagi dia bangun, tapi tak jalan. Lena sangat mereka ni tidur..:)


Mr Tapir is dead..ohhh no...taking a nap.......:)


FLORA 
Try gunakan imej Macro kat kamera ni. Serius tak pandai. Kena belajar lagi ni.....So amekla gambar pape yang patot or tak patot....Maybe saya memerlukan Lense yang lagi besar. Boleh Zoom lagi detail...tapi tunggu bajet mengizinkan. Tak guna jugak ada lense canggih tapi tak pandai nak guna....:)


Mr Kambing in action


Intai intai Swan


Beautiful Ms Swan by the lake.


Mr Kasawari


Mr Giraffe in da houze....



Mr Tortis..





The Lion Queen




Add caption





Another Flora



Semut pun kena snap


Mr Buaya


Tak naik pun pick up ni......
Jika nak dibandingkan Zoo Negara 10 tahun dulu, banyak jugak bezanya. Jumlah binatang pun dah berkurang. Kadang kadang tak nampak pun. Reptilia pun tak nampak. Macam kurang penjagaan dan kawalan jeh. kesian kat binatang binatang tuh..hehe...

Zoo Negara tutup pada jam 5 petang...berpusu pusu orang keluar pasal nak bayar parking...Kelam kabut jugak dibuatnya..ooo ye, tiket masuk Zoo ni dah RM50 kalau tak ada Mycard and RM30 kalau dengan MyCard. ,,boleh tahan mahal ye....

Okla...Adiossss....till we meet again..:)




Terima kasih, datang lagi.

13 comments :

Sop said...

anak2 suka gi zoo :)

Alin Marlini said...

mahal tiket sekarang ni...

cantik sangat gambar :)

ainnoraini said...

Sejak anak dh besar2 lama x pergi zoo...

Cik Nur™ said...

cantiklah gambar2 akak...
clear betul..
puas mata nur tgk..

zoo sini byk lagi binatang.. :)

ezyra daniel said...

kamera mahal,memang cntek la gmbr nye hehe

mrs.smile said...

berbaloi nampak gayanya beli camera baru..semua gambar cantik!

roslita thalib said...

gambar tersangatlah cantik.maemang berbaloi lah beli. hehe.ros tak pernah pergi zoo negara. sadis betul. haha

D_08 said...

Dah lame awok tak Zoo Negara..... Dah pindah Ipoh ni.... Awok ke Zoo Taiping je le.....

ziana said...

Wah zuha tak ckp pun dah beli kamera mahal..cantik sungguh..

ANISRAHIM said...

Last tgk zirafah 10 tahun lepas hehe

Maria Firdz said...

mcm best juga.. dekat je dgn umah, tapi x pnh smpai... huhu

Nies alhaQ said...

Waaaaa, syiokknya pegi zoo...
last pergi masa sekolah, lepas form 5. Huhu

Mizz Aiza said...

dah lama tak pergi ke zoo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...