Kuwait International Airport

NoorNazuha | 5:12 PM | 14Comments |
Salam ...

Dah lama nya tak update blog. Hampir 2 minggu rasanya... seriously memang tak ada cerita baru...sampai dah naik labah labah dah rasanya..entry pendek ni saya cuma ingin berkongsi cerita lama berkenaan Airport di Kuwait....

Frankly, inila ialah Airport yang paling tak best yang pernah saya singgah sepanjang saya travel. Nak tahu kenapa?..
  • Airport sangat kecil tapi orang sangat ramai
  • Tak ada wifi
  • Terlalu ramai orang transit especially indians
  • Tiada system

Itu overall yang obvious dekat airport ni.....walaupun durasi transit kami hanya 3 jam, tapi rasanya cukupla kot...kalau lagi lama, mau pengsan dibuatnya.

Ruang legar


suasana di airport ni sangatla kelam kabot. Que panjang sana sini. Masing masing macam confius nak ke mana. Kami pun ke sana sini cari kaunter pertanyaan . Masa suntuk untuk nak lepak lama kat sini. Pada awalnya, mereka inform suruh que di pintu lain, later que kat pintu lain pulak. Seriuosly sangat teruk

Masa untuk que di pintu ni hampir 1 jam setengah. Just imagine kena berdiri sambil bawak beg bagai.Satu pengalaman yang sangat tak best.


Peace Yo!




To be frank, harga barang di sini sangat mahal. Saya cuma beli satu fridge magnet. Lupa pulak berapa harganya. Tak silap dalam RM20 ke RM25 jugak untuk satu satu FM kat sini.


Currency exchange


Ruang menunggu kami selama 3 jam
Sepanjang menunggu ni, kami dikerumuni oleh bakal bakal haji dari indonesia. Kecoh betul. Rasanya mau dalam 50 orang. Pakaian semua satu kaler jeh...keaadan masa tuh sangatla crowded....:(

Setelah hampir 3 jam melepak di sini, dan setelah que panjang panjang serta check pape yang patot, kami ke departure hall. Sekali lagi horror betul saya rasa. Dengan tak cukup seat, kami hanya berdiri. Wahh..sangatla penat.

On the way ke departure hall


Ruang menunggu yang sesak

Jika dilihat keadaan geografi negara Kuwait ini sendiri, ianya agak hampir dengan negara negara seperti India , Pakistan, Afghanistan dan juga Bangladesh. Jadi tak hairanla kalau "orang orang" mereka ni sangat ramai. Kebanyakkan dari mereka ingin ke London dan ada juga yang ingin pulang semula ke negara asal masing masing...pokok pangkalnya, kalau nak dibandingkan Kuwait Airport ni dengan KLIA, jauh panggang dari api...huhuhu......proud to be Malaysian kan...:)

Okla review Airport Kuwait ni. Insyaallah kalau ada masa yang terluang saya nak review review lagi airport yang pernah saya singgah sebelum ni.......k tata!

Terima kasih, datang lagi.

14 comments :

Aya Zuki said...

nice review :)

Lieya Von Jay said...

wah tgk dr gmbaq pon memang jammed packed dgn org ramai .. ^_^ lepas ni xyah dtg sini lagi yer kak

Sally Samsaiman said...

really quite small airport dia... fuuhhh~

Aku Seorang Pengembara said...

Assalam

Memeng pon...tension dok kat airport ni...
indon ramai, continental ramai...
Yong gi lepak dalam surau pun kena halau keluor...sebab mak2 endon memekak....
kalau dapat lepas ni Yong tak mau naik kuwait airways dah...haha...

aisya said...

paling tak best tunggu kat airport tapi tak jumpa tempat duduk.. jenuh la menunggu dalam keadaan berdiri.. kalau sorg2 lagi haru.. huhuhu

kwn ucu said...

Pengetahuan yang amat berguna.

Zahra said...

Memang tak best sbb kita
penat & kena que lama sgt
mcm tu. Nak lagi kemudahan
plak nath ape2. Neway, thx for sharing!

ziana said...

Ishh x mo la experience gini..bayangkan anak 4 lg..mau patah balik..kih.kih

Ida Syuhada said...

Aha la yer... nampak sesak kat dalam tu... ok lah kot... negara dia pun kecil juga hehe

ima salsuzaima said...

takpe kak..jadikan pengalaman..bukan slalu pun..hihi

sha (chirp chirp) said...

aaaa, bestnya jenjalann. huhu

Cik Itah@RRP said...

seronoknya!

Cinta Misteri said...

maknanya airport kita lebih bagus dan teratur. CiM suka lepak kat KLIA esp. bila kena pickup adik ke, sedara ke yg baru smpi. CiM akan dtg awal, hihihi...parking free guna staff entry

juadah said...

Kuwait Negara kecik tapi Kaya dgn minyak.

Saya nak gi Kuwait minggu depan. Tu yg jalan2 jumpa blog ni. Saya naik pesawat sri langkan airways

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...