Queensland, Australia-Land of Sunshine

NoorNazuha | 5:54 PM | 4Comments |

Salam buat semua rakan blogger. Sebenarnya ni entry lama, cuma nak update balik bagi detail sikit. Actually, ni namanya percutian keluarga. We went here last year. Sesiapa yang ada plan nak becuti ke sini..amatlah di alu alu kan...sebabnya:

1. Pantainya sangat cantik dan bersih
2. Orangnya ramah dan suka menolong
3. Apartment nya bersih dan murah
4. Banyak tempat menarik.

Oklah, aku story dulu airport. Kalo naik airasia.kita akan stop di Coolangata. Kalo naik MAS, so akan berhenti di Brisbane. So, kami naik airasia jeh. Penerbangan selama 8 jam agak mencabar jugaklaa..hehe

Small Airport for domestic airlines
Me and sis
Jadi OKU kejap
Airport ni kira macam LCCT la..lagi besar LCCT la kot.. banyak flite ke auckland and domestic kat sini. Dari sini, kami amek kereta sewa nak ke Crystal Beach apartment. Keta sewa pun tak la mahal sangat. Dalam AUD30 sehari.Kami amek 2 kereta jenis Hyundai Getz 2 doors.


Loading barang

Nama Apartment..abaikan aku!
Jarak dari airport ke Apt ni tak jauh sangat. Seingat aku less then 5km. Memula tu sesat barat gak la.Maklumla, tempat orang kan. Dah la tak amek GPS. Tapi Alhamdulillah, kami sampai jugak. Layan la kejap gamba-gamba apt ni...
Pool
 View dari beranda.  
Kitchen......
Sampai sampai jeh kat Apt, kami tak lepak lama sebab nak teruskan destinasi seterusnya ke Paradise Country...so sempat mandi mandi and makan makan sikit isi perut, terus kami gerak ke PC. Berpandukan map kami drive ke sana...actually banyak tempat menarik kalo ke sini, tapi ni antara yang kami sempat pergi.

Journey to Paradise Country

My Mom tengah posing
Dekat Paradise Country (PC) ni sebenarnya macam zoo la..banyak aktiviti tentang binatang kat sini, especially kanggaroo dan koalar. Antara aktiviti yang sempat kami attend, ialah sheep shearing, pertunjukkan kuda and anjing, and adalah beberapa aktiviti..Jom layan kejap..oo lupa, sapa nak pegi sinim entrance fee dia dalam AUD25 including lunch (halal).

Ready for lunch

Sheep Shearing
Horse Show
Mr Hubby jadi volunteer.....
Sleeping koala

Cik kanggo

Aussie farm tour

Photo taker....thank you so much dear
Banyak lagi aktiviti yang best kat sini...nanti aku share dalm entry yang seterusnya sebab dah nak balik umah. Malas nak update kat umah...lembap..hehehe..ok..see u



Terima kasih, datang lagi.

4 comments :

ADEEYA said...

Seronoknyaaaa!

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

saya pernah pergi sini ..mmg sonok ..dreamworld ...seaworld ...terbaik gold coast :)

noornazuha said...

untungnye sempat pegi banyak tempat,kitaowag x sempat..kesuntukkan masa..hehe

Mohamad Arif Bin Nasaruddin said...

memang teringin nak pergi sini.. tak pe kalau ada rezeki insaallah sampai.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...