Hanya Luahan Rasa...

NoorNazuha | 10:36 AM | 15Comments |
Salam rakan blogger...entry ni adalah semacam satu luahan jeh..satu "burden" dalam diri yang rasa nak unleash kat blog ni. Pejam celik pejalm celik dah almost 5 tahun aku bergelar "isteri". 23hb disember ni genap usia perkahwinan aku and Mr Hubby 5 tahun. Tapi....kami masih berdua. Untuk 2 tahun pertama dulu, tak adalah aku terfikir sangat, yelah, masa tuh fikir nak settle down dulu, pikir nak cari rumah dulu, nak stable dulu dan macam macam lagi lah.Tapi sekarang dah macam lain pulak...dah rasa rindu kalu balik rumah tuh ada baby menangis ke, ada teman kat rumah ke. Tambahan pulak, Mr Hubby selalu balik lambat. Lagi la sunyi.


Semalam baru aku balik dari rumah Ibu mertua ku, tengok adik ipar aku baru aje dapat baby boy. Comel sangat. Dalam hati memang terasa. Tapi cover line depan mak mertua, hehe.. tak mo la pressure kan diri. Adik aku yang kahwin bulan Mei hari tu pun dah pregnant. Biras biras aku ada 2 orang yang tunggu masa jeh nak due.Fuhhh..tekanan sunggu kalau difikirkan sangat....

Sebab tuh aku suka travel. Aku nak lupakan "pressure" ni. Mungkin tuhan masih mahu memberi rezeki buat kami. Rakan rakan blogger doa kan kami supaya cepat cepat menimang baby yerr....sekadar luahan jeh. Moga ada yang memahami..

Note:entry ni hanya untuk yang berkahwim sahaja..hehe..peace!



Terima kasih, datang lagi.

15 comments :

khairul@kechik said...

alamak.. saya bujang lg.. dah terbaca entri ni. hehehe..

.: iEyLa :. said...

oppss...da terbace jugak...
ieyla doakan akk happy and cepat dikurniakan cahaya mata..

misya said...

moga cpt2 ada rezeki

Alin Marlini said...

Zuha...mungkin ada hikmah disebaliknya. Ada jugak kawan2 saya yg lebih lama kahwin dr ZUha..tapi alhamdulillah..baru jek dpt baby. CUma Zuha terus berusaha berubat ke..terus berdoa...saya doakan yg terbaik buat Zuha.

Wen said...

sabar ye kak... belum rezeki.. rtasa sendu pula baca entry ni

noornazuha said...

thanks ye ieyla,misha, Alin and Wen....semoga doa kalian semua dimakbulkan suatu hari nanti kan...Amin...

Wen said...

aminnn juz sabar je kak...

Zurina said...

mgkin ade la tu hikmahnya...nk suruh honeymoon lama2 sikit..:)...insyaAllah mg akan dpt baby yg cute cam gmbar tu...usaha,doa+tawakkal k!!!

khairul said...

byk2 kan bersabar yer ..InsyaAllah ada rexki tu nanti..kawan sy dah lepas 8 tahun baru ada anak..

ekinz78 said...

salam...

eceh ceh....sejak bila plak ko ni pandai luahkan perasaan?....sepanjang yg aku kenal ko ni jarang nak share hal2 personal ni....rasanya adalah lbh baik kita compare kan diri kita dgn org yg lebih kurang sempurna dr kita....x payah jauh2....cukup aku sbg cth...so aku sarankan mulai skrg ko byk2kan la solat tahajud & solat hajat....byk manfaat nyer...insyaallah allah u kan maha pengasih lg maha penyayang....cuma cepat dan lambat je....ok....

ziana said...

Sabar belum rezeki.Cuma dah g berjalan tu cuba pergi Mekah puak..Buat Umrah dulu ker..Mungkin ada rezeki baby lepas tu..Sekadar pesanan..Jgn marah..jumpa esok yer...

kakngah said...

masing2 ada rezeki masing2...
yg bea.. lambat dan cepat.
jangan putus asa k..

Ungu Violet said...

jgn stress2 k...brsangka baik dgn Allah...Allah tu kan lebih Maha Mengetahui..:)

m!3yr4h_LolLy said...

insyallah suatu ari nanti akan ade rezeki akak.

m!3yr4h_LolLy said...

insyallah suatu ari nanti akan ade rezeki untuk akak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...