From Tanjong Pagar to Orchard Road

NoorNazuha | 6:34 PM | 11Comments |
Salam for all bloggers....how's your weekend?mesti seronok semua kan...mesti semua ada plan masing-masing. Lepas "beranniversary" hari tuh, kami plan nak ke Tioman, tapi tak jadi sebab banjir sana sini. Last-last terus ke Singapore. Luckily hotel masih ada walaupun almost full sebab Christmas.

Simple journey jeh. Drive straight from Kl to JB Sentral. Park di City Square, Terus ke Kastam nak cop pasport. Tak hassle. Just leteh turun naik bas kat check point jeh. Harga tiket bas just RM1, terus ke Kranji MRT Station. Dari Kranji then terus ke Tanjung Pagar MRT.

Tanjung Pagar MRT Station
From Kranji Station ke Tanjung Pagar, macam biasala, kena interchange. So easiest way berhenti di Station Jurong East and then change to  East West Line (Green line) to Tanjong Pagar. Nak permudahkan perjalanan, beli jeh topup kad dengan harga SGD12. Inside the card ada SGD7 and can be refundable.

Ez MRT& LRT topup Card.
Kami stay di  the Scarlet yang terletak di Eskrine Road, lebih kurang 10 minit by walk dari MRT Tanjung Pagar. Easy nak acess. First tu memangla sesat jugak nak cari. Then bila dah ulang alik, memang convenient. Tak perlu naik cab.Jimat bajet. Overall, hotel ni memuaskan la. Layanan ok.Cleanliness memang boleh diberi kredit. Just macam biasala, makanan halal tak ada kat sini. So, lagi senang makan kat luar.

Hotel Lobby
Quite a small room but comfy
Overall ok..internet is complimentary
Mr Hubby interframe jap....
Enough pasal hotel. Kalau nak tahu pasal harga semua, boleh click kat sini:-

the Scarlet

To make it short, kami sebenarnya tak ada plan sangat nak ke sini. Saja nak habiskan cuti jeh. So kami decide nak lepak Orchard Road tengok Singaporean sambut krismas kan. Dari Hotel, just jalan kaki ke TP MRT then terus ke Orchard Road MRT. Kat sini rasanya tak yang nak elaborate panjang lebar sebab tempat ni antara paling common kat sini. Layan gambar jeh la yek.

Crowd di OR MRT
Sesak.
Nicely decorated!
Who else would it be.......
Us!
More like a parade.....
How happy they are.....!
Depan ni pun jadi......
After kepenatan merayau rayau kat Orchard, masuk ION Plaza, semua tuh, memang badan dah penat. Hasil belian memang tak ada pasal tak gaji lagi..hehe...hanya survey survey sale kat sini sempena krismas. Tak ada la murah sangat. So and so jeh.

Perfumes..walaupaun aku perfume Buster, tak beli pun kat sini
Darling, I want this for my birthday, can i?hohoho!
Clark shoe...so dam expensive!
Burberry Coat...nice but the price is killing me..SGD4,500++
Few things la yang murah kat sini. Depends pada barang apa yang nak dibeli. Almost 3 jam merayau, lapar pulak. Jom cari makan. Luckily ada Food Republic kat area sini ada makanan halal. Indonesian food. Taste also good and expensive as well..hehehe...

SGD12
Oklah...will continue later...Nak story pasal China Town and Hop on and Off kat sini pulak nanti.....till then, babai......love You  as always!




Terima kasih, datang lagi.

11 comments :

Dalila Hamid said...

dela x pernah masuk singapore.... tringin jlan2

eyla_aziela said...

assalamualaikum tuan belog..singgah sni..cantek belog .. maaf kerane menyusahkan..saye nak mintak pertolongan ..tlong LIKE kan > http://www.facebook.com/photo.php?fbid=262509867136851&set=a.261940077193830.64961.259034834151021&type=3&theater < ..terime kasih.. :)

Syazwani Jalal said...

besh nye pegi singapura :) <3

Seri Bahasa said...

bestnyer dapat jalan2 sama hubby sambil shopping...teringin juga nak jejak kaki kat s'pore kalau ada rezeki nanti...

Nana Leina said...

enjoy pegi holiday.. ^^. best gila..

ziana said...

Harga Bilik tu berapa? abg azmer tanya..

Alin Marlini said...

Adik Alin pun pi sana last week..cantik2 sangat. I'alah one day..

Shannice said...

nice vacation.. :)

shark said...

pic last tu cam nasi lemak jer:)

.: iEyLa :. said...

hurmm..nice tp rsenye nak duk hotel kt JB je kot..
ni hotel kt Singapore kan kak..
tp cam best plak..hehe

cempaka berbunga said...

bestnyerrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...