Corning Museum of Glass, United States

NoorNazuha | 4:06 PM | 11Comments |
Salam

Dah 2 minggu rasanye tak update blog. Lately banyak problem pulak dengan kesihatan. 2 minggu lepas wat root canal, Alhamdulillah, setakat hari ni ok jeh. Kemudiannya, saya jatuh (mulai hari ni tukar ganti diri dari "aku" kepada "saya",huhuhu)..jatuh kat rumah bila tengah cuci lantai. Sampai sekarang ibu jari masih tak boleh press kuat. Nak tekan handbrake pun tak boleh....

Okla, entry kali ni saya cuma nak share cerita masa ke US tempoh hari. Lawatan ke Corning Museum of Glass. Entry ni terlupa nak publish and kena la edit sikit sikit .Muzium ni terletak di pertengahan antara New York City dan juga Niagara Fall, Buffalo. Sebenarnya, tak ada apa yang menarik sangat di sini. Kalau sesiapa yang minat dengan seni pembuatan kaca, yes, this is the place to be. For further info, boleh click di link di bawah:-



Di hadapan Corning Museum


Penerangan oleh Mr David, our tour guide sebelum masuk
Kami sampai ke sini lebih kurang pukul 9 pagi. Bila tour agent dah belikan admission ticket, senang untuk kami semua terus masuk. Orang pun tak berapa ramai lagi. Ada dalam 2 ke 3 bas yang singgah ke sini. Kami dibahagikan kepada beberapa group. Saya dan Mr Hubby tak follow sangat. Kami lebih senang ronda ronda sendiri.


Glass in the making.



Koleksi yang dipamerkan





 



Memang cantik koleksi koleksi kaca di sini. Ada pelbagai jenis dan bentuk yang berasal dari serata dunia. Kebanyakkan untuk tunjuan pameran. Kalau nak tempah, saya pasti harganya memang mahal. Ingat nak jugak beli buat kenangan, tapi tak mampu la pulak....



Sudahnya, saya and Mr Hubby tak beli apa pun kat siniii...harga yang paing murah pun untuk gelang atau pun hair band dalam $12 ke $20. Kalau nak beli  10, tak ke dekat $100....fuhhh.....


Ada Book Store jugak


Aksi terlampau sebelum bergerak balik
Ye. Sekian entry buat kali ini. Nak sambung kerja kerja dulu sebelum 5.30pm. Monday blues yang sangat tak best. Will continue with a new entry soon..take care all...Babai..:)

Terima kasih, datang lagi.

11 comments :

Gee GTG said...

salam kak zuha..
wow bestnye..lah..
mahal jugak ye barang kat sana..hmm.^^

OhMyLord said...

salam kak..kaka ni penggemar barang hiasan antik gitew ..hehe ley la share kak..hehe

Athirah, Aslinda, Syakirah, Diana said...

anda ditag http://adikberadiks.blogspot.com/2013/05/eh-ada-orang-tag-kami-laaaaa.html

Anonymous said...

Gгeetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't
wаit to takе a look when I get hοme. I'm amazed at how quick your blog loaded on my phone .. I'm not evеn using WIFI, ϳuѕt 3G .
. Anyhοw, awеsome blog!

mу weblоg; Resort Discount (Hotels_Discount) About Twitting

Mizz Aiza said...

wah.. unik betul pasu kaca tu.. :D

mazs mazlan said...

salam..wah bestnye jalan2,..mihmihmih,, ade freegift tuk customer terawal

miztia-respect said...

asiik bener liburannya :) .

#blogwalking.

justablogofmine said...

zuha..shoutbox prob ek?

justablogofmine said...

zuha..shoutbox prob eh?

Fatihah Nazri said...

kakak ! teha nk sgt pergi paris ! :( nak link post akk gi paris ? doakan teha dpt further study kt sana !

aisya said...

waaaaaa... bestnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...