From Paris with love

NoorNazuha | 6:12 AM | 9Comments |
 
Salam
 
Waktu saya menaip entry ni, jam sudah menunjukkan pukul 10 malam di Zurich, Switzerland. Dah hampir 4 hari saya mula kan percutian. Destinasi pertama kami ialah Paris dan sampai pada 13hb yang lalu.
 
Percutian kali ni kami menaiki Pesawat Qatar Airways.Nanti saya detailkan apa yang menarik dan yang tak menarik tentang Qatar Airways ni. Kami sampai ke bumi Paris pada jam 1.30 petang 13hb February, 2014. Suhu pada masa tu ialah dalam 8 Degree C.
 



 
Sepanjang disni, kami duk area Bercy dan menginap di Hotel Bel Air yang terletak tak jauh dari Metro Nation dan juga Metro Bel Air. Jalan kaki jeh kalau mak ulang alik. Untuk setiap sehala perjalanan Metro/Subway di sini nilainyaialah 1.70 Euro. Kira mahal gak la kan...
 

Bel Air Hotel
Disebabkab lepas check in dah petang, kami tak kemana sangat kecuali ke Bier Hakim Metro Station untuk ke Eiffel Tower. Sebenarnya ini kali ke 2 saya ke sini, tetapi masa kali pertama dulu, saya tak bermalam, cuma balik hari. Jadi tak sempat nak ke mana mana.
 
 
Sepanjang Jalan menujuke Eiffel Tower
 
 
 
Dari jauh
 Aktivi kami malam tu cuma duk kat bawah tuh. Nampak tak ada kerja kan. Bukan apa, badan dah penat sangat and kepala tak boleh fikir nak ke mana dah malam tuh. Suasana malam kat situ seperti biasa meriah dengan pelancong. Berduyun duyun que semata mata nak naik ke atas tuh.
 


 
 
Lebih kurang dalam sejam lepak kat sini, kami decide nak balik. Tak larat pasal suhu sangat la sejuk. Dari hotel kami nak ke sini tak jauh mana. Cuma dalam 20 minit naik Metro. memang senang la,..Okla, tak boleh nak cerita panjang sebab mata dah ngantok. Sekarang saya dah kat Zurich dan akan ke Milan besok. Will continue my next entry ok....till now...babai...
 
 
 

 

 
 

 
 
 
 
 
 



Terima kasih, datang lagi.

9 comments :

Normi Nieza said...

bestnya g bercuti..:)
kak nnt nak ole2 dari paris..hihik

ku-cit said...

sy pon baru blk dari paris minggu lepas..tempat menarik tp byk sgt pick pocket..sy pegi backpackers..wife hilang 200 euro..sy plak hampir terkena..tau2 tangan diaorg dlm kocek seluar..so sentiasa berhati-hati kat sana...

Farikica said...

Salam,
Wah seronoknya ke paris. Saya pon pernah gunakan khidmat qatar airways. Bg saya, okla x ada apa2 masalah...asik bg mkn ja.. cuma alat hiburan dlm short haul flight lpas transit tu x blh pakai...rosak. ..

Lieya Von Jay said...

wow kak. besh nya .. :)tak sabo nak ikuti smbungan ceta kak :)

Hafiza AizZawa said...

Rajin nye akak berjalan2 kt luar negara..pengalaman yg sgt bermakna bila la saya nak jejak kaki ke sana.. tak sabar nk baca update seterusnya...

Iris Jasmine said...

wahh bestnya dapat pegi parisss <333

Mazni Munawar said...

Seronoknya akak dpt jalan2 pegi europe :D

azwaniehisham said...

teringin nak sampai paris tapi belum ada rezeki.. skrg tgh berusaha kumpul sehari singgit.. x tahu bila dpt sampai sana.. hehe

.: iEyLa :. said...

syoknye...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...