Universal Studios Part II

NoorNazuha | 5:11 PM | 3Comments |
Jom cerita ceriti sket bab Universal Studios ni walaupun dah ramai yang ke sana. Not bad la Singapore ada resort yang macam ni sebab nak ke LA memangla besar bajetnya. Nak senang ke sana better naik public transport je la dari JB Sentral lepas cop paspot tuh, Pekhidmatan bas hanya RM5 sehala dari JB sampai ke Singapore tuh. So after melepasi border JB-Singapore, bas akan berhenti sekali lagi untuk check up di Singapore then barula naik bas semula.

Perjalanan dari border tu ke Unive Studios ni mengambil masa dalam 40 min (kalau jalan tak jam) and terus ke basement US. Upon arrival, terus ke kaunter masuk dan sesiapa yang dah book tiket awal awal tuh,terus je kaunter belakang and collect ticket. Lagi mudah dan jimat. Entrance fee dalam SD72 (peak session). Di awal entrance,byk store yang menjual pelbagai merchandise US. Kami pun borong la beberapa barangan yang murah-murah sebab nak mengelakkan sesak kalau beli petang-petang sebab visitors semakin ramai.


Shrek Castle
US ni terbahagi kepada beberapa Major attractions antaranya Shrek,Sci Fic, Jurassic Park,The Mummy, Waterworld dan Hollywood..kesemuanya unik la..
Kat Shrek ni castle yang cantek and 4d Screening gak..yang mengambil masa dalam 15 min tayangan.then ada merchandise shrek etc...

Far Far Away
Our lunch SD 20.(Halal)
Then kami terus ke jurassic park..ada few rides yang menarik yang sesuai untuk budak budak la and adult as well. Kami tak shopping sangat..hehe, barang mahal

Terima kasih, datang lagi.

3 comments :

Mrs.Bireh said...

yang u pi naik bas je ke? aaaaaaaaaaaa rasa nak pi cuti sek ni bwk anak2.. tilet universal ni nak book awal kat ner eh?

noornazuha said...

ye naik bas....park kat JB then amek bas ke singapore.tiket dlm RM5 jeh tak silap...book tiket kat online,takot beli kat sana nnti abis plak kalo time cuti sekolah...bukak jeh website Universal Studios Singapore

.: iEyLa :. said...

oooo..orite..trus book online je senang kan kak..
hurmm..btw kne gak cri sape leyh tlong cri hotel murah sne..cam xpuas je g sehari..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...