Bila malang menimpa!

NoorNazuha | 4:56 PM | 8Comments |
Lagi 2 hari aku dah nak travel, preparation macam dah almost complete....siap buat checklist lagi....yela,matau kot2 lupa di saat akhir, haru jugak jadinya...
  • Paspot-dah cek semua ok
  • Packing-almost 80% done
  • Currency-dah tukar walaupun tak banyak.
  • Kamera-full recharged
  • Ubat-ubatan-rasanya memang dah ada especially ubat allergy n steroid
  • Makanan ringan-dah beli jajan dan maggi
Fuhh..rasanya tu jeh la yang basic kalo nak travel, tak termasukla benda-benda kecik macam glove, baju sejuk, sunglasses.bla bla...tula...tapi.....apalah malang nasib aku neh...sabtu baru-baru nih tengah dok sibuk layan tv and g ke toilet, sedap-sedap aku jatuh macam nangka busuk daaa.....sakitnya .Ya Allah...memang menitis la air mata..sakit nya membawak sampai ke malam..cek punya cek...jari kaki aku dah bengkak dan biru macam fracture....time tuh aku dah start tak leh berjalan...risaunya dah la monday tuesday ni aku still keja,nasib dapat MC monday tuh,nak bagi kaki rest...

Ahhh..snap masa bandage je la..kang pengsan lak tengok kakiku yg sgtla cantek neh...
Rendam ngan air garam pun rasanya satu petua jugak,so aku pun wat la apa2 yang patut, janji aku boleh jalan macam biasa 20hb ni..so far bengkak da surut, yang tinggal lebam lebam yang membiru..kalo jalan still lagi rasa sakit,harap tak ada la fracture..Ya Allah,semoga perjalanan ku dipermudahkan.. Amin...

Terima kasih, datang lagi.

8 comments :

Mrs.Bireh said...

yang, bwk bersabar.. kakai kalau dah teruk bawak berjalan2 memang lagi teruk nanti, by the time nak fly dah jadi problem nanti, try la mintak mc for rest ok.. tak berani nak suggest urut ke apa, takut lagi worst. anyway do take care, semoga cepat sembuh sebelum fly k.. take care..

noornazuha said...

tq mrs bireh..harapnye semua okla....gabra neh takot kaki makin teruk....rasanya kena x tray kot...

shedameor said...

tak best la nak berjalan, sakit pulak kan. neway, get well soon :)

noornazuha said...

memang x bes..ni yg jadi x ada mood..hehe

ADEEYA said...

Get well soon .

noornazuha said...

thanks adeeya!

azian said...

salam kenal...
adoyaiiii...sakit kaki ke nak g travel....takpe2...mesti ade hikmahnya tu...sabo2...

noornazuha said...

salamkenal azian...itula pasal...dh nakjadi kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...