Stanstead Airport London

NoorNazuha | 7:50 AM | 12Comments |
Nasib baikla internetkat hotelni laju,hahah..senang nak bukak internet nih...Alhamdulillah,aku selamat sampaike bumi UK selepas 14 jam punggung rasa macam nak naik kematu...nak pengsan bosan aku rasa...sampai aje di airport, terhegeh hegeh kami cari bas/cab yang menuju ke hotel hilton..bukan kami dok hilton, sebab sewa kereta kat sana.

Mostly ramai tourist dari Spain n Germany kat sini, masing masing berebut nak dapatkan bas 2 Pound.
Tengah tunggu bas ke Hilton..sejuk wooooo
Bas nak ke Hilton tuh 2 Pound jeh..tak ramai pun yang naik, so senang aku nak angkut barang-barang yang aku yang banyak macam nak pindah sebulan ni dengan kaki yang terdengkut masuk dalam bas. Peramah la pulak driver bas tu kata dia nak datang Langkawi 2 minggu...famous gak tempat kita kan....hehehe

macam naik bas cityliner..hehehe
Sampai jeh ke Hotel Hilton, kami berjumpa dengan Mr Mac, empunya company kereta sewa tu la..nice person and very friendly..actually he has been waiting since 4pm...dia dah nak balik rumah sebab nak tengok live match Arsenal n Totenham Hotspur..dia penyokong Hotspur...abeh gaduh ngan mr hubby la sebab dia sokong Arsenal...hehehe.kereta sewa kitaorang jenis Hyundai I 10, comel dan jimat....senang nak bawak,lagipun seat driver kan macam kita jer kan...

Proses sewa keta..tak mahal, dalam 111 Pound untuk 9 hari




Ni la ketanyerr...trasmisi manual la pulak
So then, kami terus drive ke Hotel yang dah book kat North London, memang jauh and mencabar sebab nak terhegeh-hegeh cari jalan, nasib ada map....sepanjang perjalanan..dapat gak aku snap gambar view spring sekarang ni.....nice....

Lebuhraya yang luas dan selesa




Teringat pulak filem Hindi Dilwale Dulhania Le Jayenge sebab tengok bunga kuning ni...hehehe


Dalam pada tu, sempatla sesat jugak and sempatla tanya orang jalan nak ke Hotel ni..and adalah yang baik hati suruh follow diorang ke arah highway nakke hotel tuh......thanks yerrr....

Driver Van ni memang baik...kami followla dia, tapi dia bawak macam kena kejar hantu daaaa...laju
Finally sampai gak kitaorang...tak sempat lagi nak amek gambar hotel..nanti sambung di entry lain yerrr...babai........nak titun..



Terima kasih, datang lagi.

12 comments :

Mrs.Bireh said...

wah bestnya dah sampai.. jaga kaki elok2.. have fun!

suzie said...

besttt nye....bertuah bdn dpt p sana.....take a gud care n happy holiday.......

kak ziana said...

wah..bestnyer dah sampai..Takpa ambik gambar banyak-banyak nanti kitorang boleh layan.....

eyfaaa. said...

best nye jalan2,,meh ke blog saya jugak,,ada entry jalan2 jugak,,heheh

ira-yoshida said...

waa... bestnyer

noornazuha said...

yeke eyfa..nnti saya g belog awak...besnyerr jejalan..hehehe

noornazuha said...

ira..mehla join..hehe

noornazuha said...

kak ziana:adoi..jalan banyak pun x larat sgt,kaki sakitsikit lagi....kalo x elok smpai balik..mmg kena g xtray lah..

noornazuha said...

suzie:jalan2 jeh suzie...x ada apapun...jom la p..hehe

Alin Marlini said...

apsal pi UK nak ajak zuha..hehehehehe..amik gambar banyak2 tau..

ainnoraini said...

salam ziarah...
seronoknye...dpt gi sane..kite tak sampai pun lagi kesane..en somi jer kekadang gi..itu pun urusan kerja...

noornazuha said...

skang tiket pun murah kan...best g time spring n autum la kan..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...