Pre Wedding Prince William of Wales and Miss Chaterine Middleton

NoorNazuha | 8:14 PM | 5Comments |
Baru jeh balik hotel hari ni....leteh badan tak yah cakap la..jalan punya pasal...bila cakap bejalan jalan dekat Kota London nih, rasanya semua dah tau tempat-tempat menarik kat sini kan. Banyak kalo nak cerita, antaranya Tower of London, London eye, Bridge of London, Rippley's museum, Buckingham Palace dan macam-macam lagi la..ehe...just satu aku nak kongsi kan dengan kawan-kawan tentang lokasi perkahwinan Prince William ni la...lalu la sekejap hari kedua hari tuh dekat Westminster Abbey, tempat akan berlangsungnya majlis perkahwinan mereka ni nanti..memagn tengah rancak persiapan yang diatur, orang ramai tak yah la cakap, nak amek gamba pun susah....ni antara yang aku sempat snap...

Tourist yang datang pada hari tuh
Gereja yang akan menyaksikan hari bersejarah 29.04.2011
 
Taman bersebelahan
Stage sedang dibina
Barang cenderahati yang berlatar belakangkan Prince William dan Miss Catherine

Sempat gak aku menyelit kat sini....
Kad Oyster Tube di London jugak ada Special Edition untuk celebrate wedding mereka
Banyak lagi event yang menarik sempena perkahwinan mereka nanti, kalo tengok jadual tube di London pun akan tertakluk pada beberapa perubahan untuk mengelakkan berlakunya kesesakan lalulintas.

Sign Board pengumuman penutupan Tube
Semoga perkahwinan mereka akan berkekalan la hendaknya kan.......okla setakat ni dulu entrykali ni...nanti aku share lagi cerita ceriti kat sini ok..babai...


Terima kasih, datang lagi.

Stanstead Airport London

NoorNazuha | 7:50 AM | 12Comments |
Nasib baikla internetkat hotelni laju,hahah..senang nak bukak internet nih...Alhamdulillah,aku selamat sampaike bumi UK selepas 14 jam punggung rasa macam nak naik kematu...nak pengsan bosan aku rasa...sampai aje di airport, terhegeh hegeh kami cari bas/cab yang menuju ke hotel hilton..bukan kami dok hilton, sebab sewa kereta kat sana.

Mostly ramai tourist dari Spain n Germany kat sini, masing masing berebut nak dapatkan bas 2 Pound.
Tengah tunggu bas ke Hilton..sejuk wooooo
Bas nak ke Hilton tuh 2 Pound jeh..tak ramai pun yang naik, so senang aku nak angkut barang-barang yang aku yang banyak macam nak pindah sebulan ni dengan kaki yang terdengkut masuk dalam bas. Peramah la pulak driver bas tu kata dia nak datang Langkawi 2 minggu...famous gak tempat kita kan....hehehe

macam naik bas cityliner..hehehe
Sampai jeh ke Hotel Hilton, kami berjumpa dengan Mr Mac, empunya company kereta sewa tu la..nice person and very friendly..actually he has been waiting since 4pm...dia dah nak balik rumah sebab nak tengok live match Arsenal n Totenham Hotspur..dia penyokong Hotspur...abeh gaduh ngan mr hubby la sebab dia sokong Arsenal...hehehe.kereta sewa kitaorang jenis Hyundai I 10, comel dan jimat....senang nak bawak,lagipun seat driver kan macam kita jer kan...

Proses sewa keta..tak mahal, dalam 111 Pound untuk 9 hari




Ni la ketanyerr...trasmisi manual la pulak
So then, kami terus drive ke Hotel yang dah book kat North London, memang jauh and mencabar sebab nak terhegeh-hegeh cari jalan, nasib ada map....sepanjang perjalanan..dapat gak aku snap gambar view spring sekarang ni.....nice....

Lebuhraya yang luas dan selesa




Teringat pulak filem Hindi Dilwale Dulhania Le Jayenge sebab tengok bunga kuning ni...hehehe


Dalam pada tu, sempatla sesat jugak and sempatla tanya orang jalan nak ke Hotel ni..and adalah yang baik hati suruh follow diorang ke arah highway nakke hotel tuh......thanks yerrr....

Driver Van ni memang baik...kami followla dia, tapi dia bawak macam kena kejar hantu daaaa...laju
Finally sampai gak kitaorang...tak sempat lagi nak amek gambar hotel..nanti sambung di entry lain yerrr...babai........nak titun..



Terima kasih, datang lagi.

Bila malang menimpa!

NoorNazuha | 4:56 PM | 8Comments |
Lagi 2 hari aku dah nak travel, preparation macam dah almost complete....siap buat checklist lagi....yela,matau kot2 lupa di saat akhir, haru jugak jadinya...
  • Paspot-dah cek semua ok
  • Packing-almost 80% done
  • Currency-dah tukar walaupun tak banyak.
  • Kamera-full recharged
  • Ubat-ubatan-rasanya memang dah ada especially ubat allergy n steroid
  • Makanan ringan-dah beli jajan dan maggi
Fuhh..rasanya tu jeh la yang basic kalo nak travel, tak termasukla benda-benda kecik macam glove, baju sejuk, sunglasses.bla bla...tula...tapi.....apalah malang nasib aku neh...sabtu baru-baru nih tengah dok sibuk layan tv and g ke toilet, sedap-sedap aku jatuh macam nangka busuk daaa.....sakitnya .Ya Allah...memang menitis la air mata..sakit nya membawak sampai ke malam..cek punya cek...jari kaki aku dah bengkak dan biru macam fracture....time tuh aku dah start tak leh berjalan...risaunya dah la monday tuesday ni aku still keja,nasib dapat MC monday tuh,nak bagi kaki rest...

Ahhh..snap masa bandage je la..kang pengsan lak tengok kakiku yg sgtla cantek neh...
Rendam ngan air garam pun rasanya satu petua jugak,so aku pun wat la apa2 yang patut, janji aku boleh jalan macam biasa 20hb ni..so far bengkak da surut, yang tinggal lebam lebam yang membiru..kalo jalan still lagi rasa sakit,harap tak ada la fracture..Ya Allah,semoga perjalanan ku dipermudahkan.. Amin...

Terima kasih, datang lagi.

Molly dah ada baby......

NoorNazuha | 10:47 PM | 32Comments |
Hujung minggu bebaru neh sempat balik umah parent aku di Pandan Indah. Dah lama tak balik padahal bukan jauh sangat pun dari rumah aku Kota Damnsara. Kalo ikut MRR2 tuh adalah dalm 40 minit bergantung pada tahap jam..

Adik aku ada bela kucing and nama kucing tu Molly...baru ni jeh Molly dah dapat baby...geram nyerr aku tengok kucing kucing ni..nak jeh hambek bawak balik, tapi tu la..sebab allergy aku yang melampau ni, aku tak boleh bela kucing lagi....jom intai apa Molly buat ngan baby dia...
Molly bz makan..anak dia nak nyusu pun dia buat donno jehh..

Baby dah lapar jugak...

 
Babies kaler putih,ikut bapak dia agaknyerrr...
Molly mandikan anak anak dia...





Masa tengah intai intai diowang ni,Molly tak makan lagi sebab kitaowrg sume balik kampung jap minggu ni..patutla dia macam gelisah jeh. Problemnyer si Molly ni, kalo dia lapar, dia tak akan bunyi..so tak tau dia lapa ke tak...ish ish...adik aku cakap,skang nih bapak aku concern sangat ngan kucing kucing ni...dia tak suka kucing kena kurung..ni lah HASILnye sebab selalau lepaskan dia....ramai kucing bujang kat sebelah2 rumah dok intai si Molly neh..hehehe...ok..jumpa lagi lain enrty..babai!

Terima kasih, datang lagi.

Loves & Hates about friday

NoorNazuha | 9:51 PM | 6Comments |
Lamanya tak update blog..memang aku ketandusan idea laaa.....haiyaaaa....tak ada story menarik yang nak share dengan kawan-kawan di luar sana..emmm...okla, aku nak citer sket pasal hari jumaat...Aku suka hari jumaat..ada macam macam ada hari jumaat..antara sebabnya:

  • Hari Jumaat aku boleh pakai baju kaler kaler....
  • sebab besoknya hari sabtu
  • rasa macam hari jumaat tu pendek jeh nak compare dengan hari lain
  • Hari jumaat adalah penghulu segala hari
  • Aku lahir pada hari jumaat
  • hari jumaat aku dapat claim dari office..hehehe
  • hari jumaat lebih banyak masa di office,so tak la penat sangat.
  • Boleh tengok sapa yang tak g solat jumaat..hehehe


Emm...besides tu, ada jugak perkara yang tak best tentang hari jumaat....huh..apa lagi, jalan jam yang melampau....agaknya kenapa hari jumaat jam dia agak luar biasa?..emmmmmmm....sebab orang sume nak balik kampung?sebab orang semua nak balik awal?emmmmm


Hujan pun boleh jadi sebab..ni keadaan petang tadi di jalan area sogo dan Pertama Kompleks
atau banyak lagi sebab lain....
Kereta rosak di area Jalan Duta...rosaknya 1 kereta jeh,tapi jam dah start dari Jalan Kuching lagi....uishhhhhhh
atau sebab nak melalui tol, kemalangan,polis atau ambulan lalu dan macam macam lagi la....memang penat kalau nak berhadapan dengan keadann ni hari hari kan...i wish i had a driver one day..hehehe..ni kena masuk lagi kat wish list aku ni...hehehe..so, aku harapla kan,suatu hari nanti keadaan sekarang akan berubah ke arah yang lebih baik...aku rasa macam nak buat cadangan jeh...

  • tolongla upgrade kan sistem komuter dan KTM yang agak lembab tuh..
  • Car pooling memang tak praktikal sebab kita bukan semua baik dengan jiran..mcm aku!..hehehe
  • Banyakkan flyover sebab senang nak keman mana.
  • LRT Putra di "extend" kan lagi bukan hanya di tengah bandar.
  • Ambulan/Polis/VVVVVVIP guna helikopter supaya bila time diorang lalu tak perlula kita nak kena "sediakan" ruang..hehehe
  • buat lebih dari 1 "KL Sentral" supaya senang public nak transit.
  • Kurangkan TOL sebab selalu jam dekat TOL..ehe
  • Lori/Treller tak dibenarkan masuk ke dalam bandar (peak hours)..
 Sekadar idea yang bermain di minda jeh..hehehe....okla...jumpa lagi di lain entry..babai..

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...