Arsenal Asia Tour 2011, here we come!

NoorNazuha | 3:42 PM | 10Comments |
This one..only short entry....i think everyone knows about EPL team jelajah Asia bermula 13 Julai ni di Malaysia. Entah tiba-tiba kali ni rasa macam nak join jeh..Aku tak pernah pun pergi Stadium Bukit Jalil tuh except masa Jom heboh 10 tahun lepas.heheh..long time ago....almost lupa lah kat mana. Tu pun naik STAR LRT.Team Arsenal lak nak mengunjungi Malaysia ni, team favourite Mr Hubby la pulak. Lama fikir fikir, so kitaorang decide nak pergi la.....sajer suka suka habiskan masa. Yang tak bestnya 13 Julai tu hari kerja kan...haiyaaaa.....nampaknya dengan baju opis aku gi ke stadium neh..hehehe..nak jugakla tengok Mr Arsene Wenger tu dari dekat kan...hensem ke?hehehehe....

So, kitaorang gi order jeh la tiket kat www.ticketpro.com tuh, bukan susah pun. click jeh kan..everything is on finger now..hehehe..so nak pilih seat ni yang tak best...damm expensive grand stand ni..tau memang tak mampu, so kitaorang amekla yang kat belakang, janji dapat tengok....tiket baru jeh sampai kat rumah....


So kepada rakan blogger yang pergi or plan nak pergi hari tuh nanti, kita berjumpa di green zone ek..hehehe...jumpa lagi...peace!




Terima kasih, datang lagi.

Feeding the Monkeys

NoorNazuha | 4:55 PM | 9Comments |
Few weeks jugak aku tak update blog..since last 3 weeks i really don't have anything new to share here, not even any new story. Everything went out so normal... untill aku rasa macam nak menulis pulak hari ni pasal monyet...emmmm kenapa monyet ek, tak menarik pun, tapi dah lama nak buat entry pasal monyet ni.

Di hadapan rumah aku, memang banyak monyet, monyet hutan yang kecik kecik tuh bergayut sana sini. Selalu lepak tepi tepi jalan cari makan. Dah lama aku nak berhenti kat situ and nak feed diorang ni, tapi selalu tak jadi. Salah satu sebabnya, aku takut kena serbu dengan monyet monyet ni sebab bilangan mereka nih mau mencecah 20 k2 30 ekor. Walaupun badan monyet2 ni kecik jeh, aku tetap takot, manala tau kena gigit ke apa ke kan....

Di satu pagi tuh, masa aku nak gi kerja, aku benti la kat area sini nak bagi diorang makan. Masa tuh ada dalam 2 ekor jeh kat tepi jalan tengah main main, bila aku berhenti jeh, ntah dari mana berpuluh puluh ekor datang serbu kereta aku. Sampai panjat atas bumbung kereta, bergayut kat cermin sisi la..macam macam gaya la...adusss...so panic aku terus cabut..hehehe..nak snap pun tak sempat...so petang keesokan harinya, aku try luck sekali lagi. Tapi kali ni langsung tak ada. Senyap sunyi. Puas aku panggil..macam panggil kucing plak..adalah sekor dua yang bergayut gayut kat pokok.. Macam hesitate jeh diorang nak turun dari pokok tuh. Aku tabur roti gardenia yang ada krim jagung tuh merata rata kat situ. Sekor pun tak turun.

Tengah busy buat hal sendiri




Lepas kena panggil banyak kali, baru la ada 2 ekor yang agak agak lapar tu datang nak makan. Kesian gak tengok, terkial kial amek roti tuh suap kat mulot. Agaknya apa la diorang makan tiap hari dalam hutan tu kan...
Comot-comot mulut dia makan roti krim ni..kesiannn...
Aku berharap sangat tak adalah pihak berkuasa yang amek tindakan untuk halau monyet monyet ni sebab rasanya mereka ni tak menggangu penduduk kat sini pun. Kalo dia trespass pun, hanya area rumah sampah yang berdekatan sebab nak cari makan. Lagipun, dengan kehadiran monyet2 ni, ramai orang datang sini nak memancing depan tasik kat sini sambil layan monyet2 ni...ehe..okla..sampai sini dulu...till the next entry,,tata!




Terima kasih, datang lagi.

Welcome home mama!

NoorNazuha | 5:49 PM | 10Comments |
Tajuk aku entry kali ni agak-agak fishy sket..hehe, actually masa aku balik tuh..Mak aku and adik aku baru balik dari bercuti... waahhh..musim cuti cuti la sekarang ni..al maklumla, dah nak masuk summer ni..kehkehkeh....

Kali ni diorang sempat menjelajah ke beberapa tempatla...antaranya:-

KUL>>BAHRAIN>>LONDON>>PARIS>>SWISS>LONDON>>BAHRAIN>>KUL
                                                             
hehehe...aku seperti biasala..memesan barang favourite aku..Fridge Magnet...tapi sampai skang tak penuh penuh lagi peti ais aku kat rumah tuh....

Frame and FM buat kenangan
Tapi trip ni aku tak join sebab aku dah pegi hari tuh., just tak berkesempatan nak ke swiss..uhuhuhu..sedeynya..hehehe, takpelah..lain tahun kalo ada rezeki kan...sempatla aku menciluk gamba gamba mereka enjoying themselves kat sana..mak..mintak izin letak dalam blog yer.......ehe

BAHRAIN INTERNATIONAL AIRPORT

LONDON,UK

PARIS, FRANCE

GENEVA,SWISS
Ok..selamat kembali ke tanahair dan selamat menjalankan tugas tugas harian di rumah yer mama....jumpa lagi di lain entry..babai....

Terima kasih, datang lagi.

santai bersama Molly and the babies lagiii..

NoorNazuha | 12:59 PM | 10Comments |
Ni gamba-gamba molly and anak anak dia...cepat betul masa berlalu...baru jeh hari tuh buat entry pasal molly dan anak anak dia..skang anak dia dah besar dah....jom jenguk jap apa diorang buat kat rumah:-

di kala masih bayi..hehehe
Gamba terbaru..hehehehe
Si Molly ni dah "dimandulkan" dah..hehehe..,nampaknye ni lah anak anak dia sampai bila-bila...dah tak boleh tambah dah...kehkehekeh..takpela....kalo banyak sangat kang, tak terjaga pulak kan..better banyak ni jehhh....okla..entry simple jeh ni...jumpa di next entry ye....babai....



Terima kasih, datang lagi.

Intai opis jap...

NoorNazuha | 2:10 AM | 4Comments |
Salam kawan kawan.....diharap semua sihat dan berada dalam keadaan yang memuaskan..dah lama jugak tak buat entry, no new story on my part..kali ni aku just nak share jeh pasal office tempat aku mencari rezeki nih...sebenarnya aku boleh dikatakan baru join kat sini.. tak silap baru jeh 8 bulan..working anvient so condusive and aku selesa keja kat sini...staf semua ramah tamah dan bos memang baik hati..bukan nak puji, tapi memang reality....actually office ni baru habis renovation, masa aku balik jeh dari becuti hari tuh, tengok tengok dah siap..hehehe...terima kasih bos kerana menjaga welfare dan keselesaan kami semua...

ni la tempat "melepak" aku setiap hari..hehehe
kat sini la aku perah idea nak berblogging...tapi ni lepas office hour yek..hehehe
dah lengang.....
Tempat lepak masa lunch
Entry ni sebenarnya nak memotivate kan diri aku supaya mencintai suasana keja aku neh..walaupun masa kat opis bukanlah 8 jam penuh, tapi office bagaikan rumah kedua kita..hari hari kita akan jenguk dan hari hari gak akan kemas macam umah....so..sayangilah office anda and i love my job.....arghhhhh.. i wish.....jumpa lagi di entry yang lain..babai all..!

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...