Resepi Maggichef!

NoorNazuha | 11:08 AM | 6Comments |
Entry paling simple. First time nak buat entry masak. Masak yang paling simple dan paling senang. Kalau aku kesuntukkan masa tapi berangan nak ke dapur, ni la resipi paling mudah nak buat. Maklumla, keluar rumah dari pukul 7, balik rumah pun dah nak maghrib. Mana la sempat nak masak yang kronik kronik sangat. Yang mana sempat jeh..hehehe....

Bahan utama mestila Maggi. (Maggi kari paling best)

Step 1-Prepare la Maggi..hehe
Step 2-Rebus Maggi sampai lembut
Step 3-Toskan.

BAHAN TUMIS


A-Fillet Ayam, Sayur (ikut suka) and Chilies
B-Mixed Vegetables
C-Cili Giling
D-Bawang Putih, Bwang Merah and Cili Padi
E-Serbuk Perencah Maggi
F-Tumbuk semua Bahan di atas. (blender pun boleh).Aku ni tradisional sikit.

Lets Fry

Step 1-Goreng semua Bahan Tumis
Step 2-Bila dah naik bau, masukkan Maggi yang di Tos
Step 3-Kalau suka, boleh masukkan telur (optional)
Step 4-Lastly, masukkan sayur

Maka siapla resepi paling simple ni......jom makan....jumpa di next entry..love u as always!


Terima kasih, datang lagi.

6 comments :

.: iEyLa :. said...

nyum2..rjnnye akk goreng maggi..
kalau adik dh rebus cmpak telur je..hihi..
sedapnye kak.. :p

Cikpuan rara said...

sedap nya.nk jugak buat =)

ADEEYA said...

Hehe me selalu rebus je maggi tu. Ti kalau rajin aa. kalau tak, starving laa ;/

ziana said...

Mak aaii akak rasa ni la megi paling susah nak buat ..seriusss... tak pernah masak camni..

هانيم إرشاد said...

sedappnyeee :)

MR & MRS MAKMUM said...

dapnyaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...