First day in New York City

NoorNazuha | 2:16 AM | 11Comments |
Morning all....

Hari Pertama di bandaraya New York aku and Mr Hubby buat aktiviti sendiri.Tak ada specific tempat pun nak pergi. Disini, kami menginap di Pennsylvernia Hotel. Just opposite Penn Station and Madison Square Garden. 

At the centre of New York City
Here, by walking distance to a few attractions like Macy's, Empire State Building, Madison Square and Public Library are so close So, pagi pagi lagi kami berdua dah exercise jalan jalan area sini.

This is Penn Station, one of the New York's main station.

The nearest Subway to our Hotel is Penn Station.
Tapi, aku masih belum naik subway lagi memandangkan tempat tempat nakpergi semuanya dekat dekat jeh. So better jalan kaki. Lagipun keadaan cuaca sangat baik untuk buat aktiviti aktiviti luar. Suhu hari ni dalam 6 degree Celcius. Sangat mendamaikan. Tapi suhu pada waktu malam akan drop below freezing and tak digalakkan sangat berada di luar....


We are heading to Macy's, one of world's largest store.

 Already plan to buy something here soon.

Macy's ni ala ala Harrods di London.Harga barang barang di sini boleh dikira murah jika dibandingkan dengan di KL. Banyak produk dari label label terkenal dijual macam lambak lambak jeh. Tapi harga takla lambak sangat. Masih ratus ratus and ada jugak ribu ribu. Tak sempat nak snap satu satu item item kat sini...pokok pangkal, memang rambang mata la.....

Lepak sinisekejap, tapi belum naik atas sebab kami akan join tour pada 3HB Februari nanti.

heading back to Hotel.
Oklah..ketika menaip entry ni, aku balik hotel kejap nak hantar barang, nak makan maggi beserta sambal ikan bilis nenek kesayangan aku buat and nak solat kejap. Sempat update sikit. Lepas ni akan menyambung aktiviti meneroka Big Apple City lagi.......jumpa nanti di lain entry ye.......Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

11 comments :

Puteri Nur Hidayah said...

Wuuuu... Best betol. Brapa ari stay sana..? Berapa bajet kena ada klau nk cuti kt sana..? Dlm 3 hari 2 malam..?

noornazuha said...

Puteri Nur Hidayah: kalau nak kesini, tak cukup 3 hari. Perjalanan saja dah amek masa 28 jam. So kalau nak g, at least seminggu sebab banyak tempat menarik yang boleh dijelajah. Tiket ke new york dari KLIA depends pada airline, biasanye RM3,800- ke RM4000++

Cik-Anne said...

Syoknya zuha..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . seronoknye :)

.: iEyLa :. said...

jelesnyeeee....
akk jgn lupe beli souvenir tuk adik tau..hiks

Alin Marlini said...

walawei...New York...best tu...China tidak dibenarkan FB..dorang antisosial

NURULHANIF said...

wow bestnya g obersea.. selamat bercuti... huhu

dieya said...

wow u r NYC!
update banyak2 ya sis. i need all the tips i can get for my travel to the states.. hopefully soon.. gatal kaki dah nak utilize visa yg mahal nih

noornazuha said...

dieya:yes....i am in NYC..baru 3 hari kat sini...of course ble share..nnti saya update...hari ni nak g Premium Outlet..are you still in eastern europe lagi?

Cik Nur said...

waaaaaa..dah lepas NY dah rupanyaaa..!

seronoknyaaa...!selamat bercuti....
bilalah nur nak jejak sana eh..
hihihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...bilalah ktorg boleh sampai sana.. :)

Enjoy ur Holiday...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...