Our 6th Anniversary

NoorNazuha | 4:13 PM | 10Comments |

Good Evening...

Welcome 2013 and good bye 2012. I believe everybody has their own way to define new year...Okay..so how's your new year eve last night? Hopefully we are able to spent our time wisely. Besides, pada malam tahun baru banyak perkara yang kurang elok berlaku. Sama sama kita berdoa supaya tahun baru kita akan lebih membawa kita ke arah yang lebih postive.

As for me, tahun baru jugak merangkap anniversary kami yang ke 6. Almost a week ago, but i think last night was the right moment to celebrate. In addition, tuesday is the public holiday. Initially, plan asal nak overnight di Mandarin Oriental, tapi price per room was so unacceptable. Then my best friend told me, that she can find me a room at Rennaisance Hotel where she worked as a Pastry Chef. Then i was like, okay. Thats nice. Thanks a lot to her. This year, tak ada sebarang hadiah untuk aku and Mr Hubby. Cukup kalau both of us can have a little moment together.

After work, straight away i just drive to Renaissance which is 10 minutes away from my office. The traffic was great that evening. Fuhhh.......Because of her also, our room has been upgraded. Check out time till 4 o clock and we received a complimentary cake for our anniversary. Thanks a million also to Chef Adrian as he personally sent the cake to us. I owe you..hehehe....

The cake we received that evening......
Later, at night, we received a second cake. This time tak sure siapa yang bagi. Anywhere thank you again. Yang first pun tak makan pun lagi memandangkan perut masih kenyang sebab petang tuh kami enjoy dengan cocktail di sini. The food was great too.

Second cake......errrrr...habis diet den!

Thanks Also to Mr Hubby for the roses.



Other complimentary
Oh..nak share sikit pasal bilik ni. Complimentary jugak dari Kawan aku ni, dia dapat reserve kan bilik Lifestyle di tingkat 23. Less crowded la sikit. Memang sangat puas hati dengan servis yang diberi. Oleh kerana dia ni memang baik hati, harga bilik ni pun di "diskaun" kan....rezeki kan...terima jehla. :)

View from the above. Nice pool.

One large king size bed

Spacious
Pada malam hari nya, kami tak dinner kat Hotel pun. Biasalah, mahal....so kami makan kat keluar jeh. Tapau jeh kuew tiow and laksa kat sebelah Saloma Bistro tuh and bawak balik hotel. Masa tuh, keadaan Jalan Ampang dah mula sesak. Sesak dengan orang nak tengok fireworks nanti. Aku dah awal awal surrender tak nak meredah kesesakan tuh sebab badan dah penat baru balik kerja. Lepak hotel lagi bagus. Facing the hotel, ada Family Carnival. Macam mini concert. Bingit dengan bunyi muzik. Merimaskan. Hmmm...siap dengan terkinja kinja ala Gangnam style bagai....sungguhla tak sesuai...sorry to say so..:(
 

Lounge yang lengang

Lepak kat Lounge je malam tuh.
Relax betul rasa lepak kat sini.  Sambil relax tu, sempat lagi memikirakan perihal kerja dan sebagainya. Apa taknya, minggu pertama tahun baru ni, jadual kerja dah padat. Entah bila la nak kurang agaknya....eh eh..okay, tak nak story bab kerja. Nak santai santai jeh. Kami lepak lepak kat sini sampaila midnight. View dari Lounge ni just nice and facing Klcc. So tengok dari sini pun dah memadai.

Ohhh..sangatla tidak pro untuk amek gambar night view.




Tengok dari kejauhan

A few of the fireworks that night.

Di sebelah seat kami di Lounge tuh, ada 2 couple German sedang sembang sembang. Of course la aku tak faham apa yang mereka bualkan. hehe...maybe excitement mereka nak celebrate new year. Happy betul mereka sambil jerit jerit dan dancing dancing bagai. Well..aku wat tak nampak aje la. Dah budaya mereka begitu. Tupun aku respect jugakla dengan mereka sebab tak consume alchohol berlebihan malam tuh.

Selamat datang sekali lagi 2013. Tahun 2012 banyak meninggalkan kenangan manis buat kami. Diharapkan, dengan kedatangan 2013, tak ada memori pahit yang akan terlakar. Tahun 2012 tak banyak aku travel. Kumpul tenaga dan kekuatan dulu. Tahun 2013, pun maybe tak banyak. Semoga dimurahkan rezeki kami....

Once again, thanks a million to Chef Raeina Yunus and Chef Adrian for the lovely cakes. Will see you again definitely. Merci beaucoup.........Thanks for the Hospitality.

Kek yang di tapau. and thanks also for the boxes.


Terima kasih, datang lagi.

10 comments :

trah zain said...

sweetnye akak..hehe
kek sampai dua?nakn sikit (^___^)
happy anniversary buat akak and hubby akak =)

Cik-Anne @ Arjuna said...

Happy Anniversary and congrats for all that you've achieved!!Nampak sedap je kek tu..hihihi

ainil fazieda said...

jelesnyee :) semoga bahagia ye akak . bnyaknya mkn kek . nak sikit .

Hati Ema said...

syok nye.. selamat ulang tahun dear...

Sue PeLik said...

nampak macam sedap jerk kek tu nak sikit boleh tak??? huhuhuhu

dEdEQ dE wIshEs said...

HEPI UNIVERSERY AKAK ... WAHHHHH .. BESHHHNYE

Cik Nur said...

seronoknyaaaaa..!
selamat ulang tahun yang ke 6....

aisya said...

sweetnye.. hehe
happy anniversary and congrats! =)

Zurina said...

hepi aniversary zuha!

puteri kasih said...

wahh so sweet..happy 6th anniversary kak zuha..semoga berbahagia ke akhir hayat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...