Le Meridien Kuala Lumpur

NoorNazuha | 12:52 AM | 15Comments |
Assalammualaikum

End of the year was never a good time for diet. Know why?. Because most people will belanja you here and there. Dapat bonus la, new year celebration la, christmas la.....etc.

Tak terkecuali office aku. Tiap tiap hujung tahun Big Boss akan belanja makan. I mean, bukanla once a year jeh dia ajak makan makan, tapi kalau hujung tahun tuh, kiranya special la sikit sebab dapat kumpul ramai ramai even staf staf yang dah resign sebelum ni pun was cordially invited.

Actually aku tengah diet sekarang. Salah satu azam tahun 2013 ni aku tengah laksanakan. So sekarang dah hampir 2 bulan setengah aku tak makan nasi...fuhhhh..mencabar sungguh.....so even bos dah belanja makan pun, aku kena stick gak ngan diet aku...

Oleh kerana diet punya pasal, terpaksa la aku scrutinize buffet aku. ..Actually ok jugak la buffet kat Le meridien ni. Tapi pilihan makanan agak terhad kalau nak dibandingkan dengan Shang Rila ataupun di The Legend. But, it was tasteful.

First Round: Ginger Chicken, Abalon and Sambal Snapper.


2nd Round: Fresh Salad with Lemon, French and Italian Dressing..Yummy


3rd Round: Fruits and Desserts.

4th Round:back to Sambal Snapper.....

Enough bab makan. Aku jarang sangat upload gambar makanan. Nak tahu kenapa?sebab bila tengok gambar food ni, selera makan makin la menjadi jadi. Hah..time nak wat entry ni pun dah rasa lapar...fuhhhhh...bukan senang nak diet. Aku tengah menanam keazaman supaya semangat juang nak diet ni bukan hangat hangat tahi ayam jeh. Harap biarla kekal.....

Dalam entry ni jugak, aku ingin dedicate ucapan terima kasih yang tak terhingga buat Bos and staf staf yang banyak memberi sokongan dan panduan di office. A lot of fun having working with all you guys....


Love you all........peace!

Among my chinese staffs

With Big Boss..
Happy New Year all ...masih tak terlambat kan.....:)....see you in the next entry...Au Revoir!

Terima kasih, datang lagi.

15 comments :

Anonymous said...

I'm very pleased to uncover this site. I want to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely loved every part of it and I have you bookmarked to check out new information in your blog.
Feel free to visit my web blog - GFI Norte

Zurina said...

oh! 2 bln xmakan nasi?...bolehkah kalau mahu ku cuba...takot xsampai shari dh pengsan...;)

Cik Nur said...

adehh..mmg cancel dietlah kalau tiap2 hari ade yg belanjakan..hihih..

apapun, azam kita sama..mahu diet..hihi

aisya said...

sy paling lama 2 minggu lebih tak makan nasi kak.. dlm 2 kg jgak turun.. hehe

Alin Marlini said...

Hamboi Ah Lau....makan tak pndg kiri kanan..kata nak diet...

Bagus dpt bos prihatin camni..berbeza dgn yg dulu2...hehehehe

Etuza Ezawarna said...

cantik blog ni..dah lama follow harap follow me site ya

Kita tau ke said...

gambar makanan dia..tak beringat betul la...dah la tak makan lagi ni...adess..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedap² tengok makanan tu..yummeh..^^

boongafarra said...

part sambal snapper tu yang tak leh tahan tengok.. =='

#gambar keluarga di'animasikan?http://vectorartxpert.weebly.com/

Buatbest said...

wah..menyelerakan..sedapnye..

NURULHANIF said...

wah bestnya makan2.. huhu

Yana Halim said...

Fresh salad tu nmpk sgt m'giurkan...hehe

.: iEyLa :. said...

aduiiisshh..ni wat lapar nih..

Saya Wann said...

Nyum..nyumm.delicious :)

http://wannserious.blogspot.com/2013/01/cabaran-seo-blog-3-dalam-1-happy-new.html

ANNA MARIANA said...

sedap2nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...