Barcelona oh Barcelona!

NoorNazuha | 5:31 PM | 6Comments |
This is nothing to do of going to Barcelona or Barcelona Football Team La Liga. Baru jeh buat entry pasal siapa nak donate Fridge Magnet kat aku..dah ada yang Donate...hehehe..FM dari Barcelona, Spain. Kredit kepada FM donor Puan Ziana. One of the Blogger jugak. Blogger yang paling kerap aku jumpa..hehe...sebab dulu kami pernah 1 office.


Ooo..sesiapa yang berminat dengan KASUT CLARK Original dari UK boleh la menziarah blog beliau nanti sebab kasut kasut tuh on da way dari London....:,

Kisah Kami

Thanks again yerr akak..nanti kalau ada lagi, jangan lupa donate ye..hehehe....



Terima kasih, datang lagi.

Siapa nak donate Fridge Magnet?

NoorNazuha | 9:34 PM | 11Comments |
Emm..i guess kumpul fridge magnet sekarang dah jadi macam satu trend kan. well...macam aku  jugak, rasa tak puas kalau pergi mana- mana, tak beli FM ni.Tak kisah la local ke, oversea ke..semua nak beli jeh.. If sesiapa rasa nak donate FM tu, sila la ye..hehe....or sesiapa rasa nak jual ke....sila la inform k....

Sekarang, kalau boleh, nak mencari FM dari negara negara Afrika pulak and also Amerika Latin. Ada ke?hehe..hari tuh lepak kat Midvalley, banyak jeh jual kat kedai. Tapi tak terfikir nak beli. Tak rasa originality FM tuh.




Terima kasih, datang lagi.

Visa ohh Visa..

NoorNazuha | 2:15 PM | 7Comments |
Mood nak Holiday ni..spoiled plak dengan requirement Visa nih. Leceh la pulak. Nasib baik free.Nak kena prepare banyak dokumen.Bank Statements la, Letter Offer la, latest photo la etc etc.Nak kena submit lak ke Embassy..emm..sempat ke nak buat. Time kerja ni susah nak keluar. Semoga segala urusan dipermudahkan...



Terima kasih, datang lagi.

Jom Barbeque!

NoorNazuha | 3:33 PM | 4Comments |
Salam rakan rakan blogger....Hows the Holiday going on?mesti enjoy kan...mine was so so and so jeh..Nothing special.Sunday, Barbeque with my in law...everything went great. Monday pulak, lepak ngan Mr Hubby kat Klcc nonton citer "Underworld, Awakening". Super great movie i guess. Tak sempat nak ngantuk, dah terkejut,,hihi.. and Tuesday, went to my parent house to eat some Nasi Dagang and meet up with my sisters.

Beef...

Wajah wajah malam tu..my chubby hubby,my bro in law and sister in law
Overall....cuti kali ni memang tak pergi mana-mana. Emm., bulan February and March ni rasanye memang nak pergi bercuti...thats it for now.....muahhhh!

Terima kasih, datang lagi.

Resepi Maggichef!

NoorNazuha | 11:08 AM | 6Comments |
Entry paling simple. First time nak buat entry masak. Masak yang paling simple dan paling senang. Kalau aku kesuntukkan masa tapi berangan nak ke dapur, ni la resipi paling mudah nak buat. Maklumla, keluar rumah dari pukul 7, balik rumah pun dah nak maghrib. Mana la sempat nak masak yang kronik kronik sangat. Yang mana sempat jeh..hehehe....

Bahan utama mestila Maggi. (Maggi kari paling best)

Step 1-Prepare la Maggi..hehe
Step 2-Rebus Maggi sampai lembut
Step 3-Toskan.

BAHAN TUMIS


A-Fillet Ayam, Sayur (ikut suka) and Chilies
B-Mixed Vegetables
C-Cili Giling
D-Bawang Putih, Bwang Merah and Cili Padi
E-Serbuk Perencah Maggi
F-Tumbuk semua Bahan di atas. (blender pun boleh).Aku ni tradisional sikit.

Lets Fry

Step 1-Goreng semua Bahan Tumis
Step 2-Bila dah naik bau, masukkan Maggi yang di Tos
Step 3-Kalau suka, boleh masukkan telur (optional)
Step 4-Lastly, masukkan sayur

Maka siapla resepi paling simple ni......jom makan....jumpa di next entry..love u as always!


Terima kasih, datang lagi.

Good Bye Europe!

NoorNazuha | 3:00 PM | 14Comments |
Salam rakan rakan blogger. Entry ni entry simple and pendek jeh. Mesti ramai dah tahu kan ,Syarikat Penerbangan tambang rendah Air Asia dah menghentikan perkhidmatan penerbangan ke Eropah dan juga India. This is really not fair kan. Lepas ni sesiapa nak ke Eropah memang kena cari alternatif lain la. Naik MAS memang agak mengarutla...sorry to say...mahal mengalahkan nak beli Motor baru..(agaknyela)...sesiapa yang dah book pulak, lagi la merana. Banyak kos yang kena tanggung walaupun Airasia kata nak refund atau reroute ke destinasi Airasia X yang lain. Tak akan sama dengan plan asal kan.


Pernah berlaku pada aku hal hal macam ni. Masa kami 1 family nak ke Abu Dhabi, ticket semua dah book. Sekali service ke sana dah withdraw. Airasia offer destinasi lain. Nasib baik hotel belum book masa tuh. Emm..sikit demi sikit kepercayaan pada Airasia ni dah mula padam kan....harap harap ada la alternatif yang lebih baik pada masa akan datang.......Insyaallah....!jumpa lagi pada entry yang lain....love u as always!

P/S: Lepas ni tagline kena tukar kot.."not everyone can fly.."!




Terima kasih, datang lagi.

Hop On and Off to China Town

NoorNazuha | 12:43 PM | 10Comments |
Salam tahun baru buat rakan rakan blogger....happy new year. Resolution?For me, just want to  accomplish few things in this year. Harap rezeki semua bertambah dan diberkati Allah SWT...entry ni just sambungan dari entry lepas. kali ni kami tak ke Universal Studios sebab dah pergi masa februari hari itu:-

Universal Studios
Universal Studios Part II

This time kami jalan simple simple jeh. Paling senang, kami naik hop on and off jeh. Senang dan jimat and tak meletihkan.Tak silap fare Hop on and off ni dalam RM50 duit kita la. Tak mahal pun.

This one Red bus. Ada yellow and blue hop on as well
Ramai jugak tourist dalam ni...

Makan angin
Actually plan hari ke 2 kami just nak bersiar siar jeh. Tak shopping pun. Rasa relax jeh cuti and lepak lepak.Antara tempat yang kami lalu ialah Little India, China Town, Orchard Roah, Raffles Hospital, Esplanade and banyak lagi la..

Raffles Hospital
Kuil paling tua
Little India
Singapore Flyer
Banyak lagi la tempat tempat menarik kat sini. Tak perlu la nak cerita semua. Rasanya dah ramai sangat yang dah explore kat sini. Kebetulan masa ni, hotel yang kami stay memang dekat dengan China Town, so nak jelajah kat China Town kejap. Jom layan....

Shopping sini best jugak.....
Lepak while eating..chinese only

Perfumes
Home Decor
Posing jap
Souveniers
Oklah. Tak nak buat entry panjang sangat. Nanti bosan. Enough la pasal percutian pendek ni. Nanti kalau bercuti cuti lagi, i will update yerr...anyway, Happy new year and Happy Chinese New Year for Chinese friend.love you as always.....

Terima kasih, datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...