Hot Ballon?Aku ke Hot?errrr

NoorNazuha | 12:44 PM | 10Comments |
Ish..tak habis habis entry nak lepas geram..ehe..tak ada la nak lepas geram, just aku "hot" sket la hari tuh masa gi bertandang ke Pesta Belon Panas kat Putrajaya yang orang dok hebohkan tuh la..rasa macam nak gi tengokla, mana tau best kan...eventhough dah tau orang mesti ramai punyer time school break neh..tapi gagah gak nak gi tengok tuh..hehehe..

Odw pergi hari dah mendung,actually hujan dah renyai kat Kota Damansara, so tak aspectla akan hujan sampai ke petang. Dalam keta pun dah renyai renyai sepanjang ke Putrajaya, ishhhh ada ke Belon naik time ujan neh...confius kejap....tapi nak gi jugak..nak jugak jugak..hehehe.

Gambar aku tak ada...malas lak nak bergambar..hilang mood
Sampai jeh sana, ujan still renyai-renyai..orang punyer ramai tak yah nak cakap la..ngan jam nak parking lagi,ngan orang tolak stroller anak2 lagi,ngan anggota trapik lagi...ishh......tak nampak satu belon pun lagi kat udara..maybe sebab ujan agaknya.

Terus jeh jejalan kejap area booth yang banyak tuh..keadann becak yang ujan memang tak selesa langsung...So terus ke secretariat tanya pasal bila belon nak naik sebab tu jeh tujuan kami gi sini.. diorang kata session start 5.30 n beli tiket kat booth dia la. Satu session 3oo orang jer yang dijual..gulpppp.......masa tuh baru kul 4, kitaorang pun apa lagi...nak gi la que....sekali.....

Que ni panjang nyer dekat 100 meter ke depan
Sebenarnya que ni jeh dah sepanjang dekat 100 meter...mesti dah lebih 300 orang kan,tapi apsal dioarang que jeh ek?takpela..aku pun nak join the que gak,mana tau ada rezeki kan.....so then start que lah kat sini... sesambil que tuh aku tak ada keja..so aku amekla gambar neh.......

Snap gamba kaki...ok tak..hahahah..
Seperti diduga...dalam 4o mini que tuh, tetiba jeh semua orang disperse.....sebab tiket dah habis...semua macam blur jeh sebab patutnya booth tiket tuh bukak 5.30, time tuh baru kul 5, tapi tiket dah tak ada...rupenye ada marking point kat tempat que tuh... sesiapa yang que beyond point tuh memang tak akan dapat tiket la sebab dioarang dah kira siap siap 300 orang tuh....hahahah..aku pun tak tau nape ada orang que lagi....agaknya macam aku kot...try luck...tapi memang tak ada rezeki la nak tengok..satu gambar belon pun pun tak dapat nak amek...memang tak ada rezeki...

So apa lagi...kitaorang decide nak balik la..masa nak balik tu pun dah dekat kul 6 lebih,still tak nampak gak belon kat udara..maybe hari mendung sangat diaorang takut ujan....takpelah..kitaorang balik and decide tengok movie lagi bagus daaa...tak yah tengok cuaca..hehehe.....kitaorang decide nak tengok Battle of Los Angeles......jumpa lagi di lain entry..babai..!~







Terima kasih, datang lagi.

10 comments :

Yuslia Suhana said...

thn lepas pegi pon camtu jgk... tp dptla tgk belon 3 4 bijik.. dah siap2 psg belon, tba2 ujan..terus diorang tutup blk belon..haha

noornazuha said...

yeke...ish...skang ni cuaca panas jeh..ntah tetiba jeh semalam ujan plak..langsung x ada belon

nabilla said...

pagi sabtu tu banyak ballon..hari minggu org dah terlalu ramai,,nak parking pun susah

noornazuha said...

ish..kitaorg g sbtu petang..langsung x ada nabilla

eyfaaa. said...

ala ciannye dia,,nasib tak pergi,,kalau tak bazer je,,huhu

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

terfikir juga nak pegi tp bila dh bca entry ni dgn cuaca tak menentu, cancel la jwbnye..

noornazuha said...

aah,x yah g pun xpe...ahad tuh lagila..ujan dr tengahri...mesti belon sume x naik

noornazuha said...

skang slalu ujan...lgpun ahad tuh dah last kan...tunggu tahun depan jeh la jwbnyerr

Alin Marlini said...

nasib baik tak pegi jugak..kalau tak dpt jumpa zuhakan....

noornazuha said...

kalo jupe pun apa salahnyer kan..meh kita "hot" beramai-ramai..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...