I'm so over it....Arghhh

NoorNazuha | 7:36 PM | 8Comments |
Kali ni aku just nak wat entry simple jeh,malas nak panjang-panjang...kali ni aku nak luahkan rasa ketidakpuasan hati kat satu tempat parking ni...i just don't know why..for me macam tak worth la....Tempat keja aku memang tak ada parking basement,ada tapi dah full..so kena la menapak..tak adelah jauh sangat tapi kalo bejalan tuh sempatla nak kuar peluh dulu..heheh...

Pertamanya aku geram kat parking ni..of coursela rate dia yang keterlaluan bagi aku...P/hour RM3 and subsequent hour RM2.50...and no maximum..just imagine la kalo aku parking dari pagi kul 9 sampai la kul 6....paling mahal aku penah kena sampai RM25. Dahla tak ada monthly pass..so have to la...

Keduanya, kat sini memang bawah pokok,okla redup jeh..tapi yang tak tahannya penuh burung gagak sampai keta aku penuh ngan najis burung gagak..arghhh tensennn..tak pasal pasal nak kena cuci..nak lagi kalo hari hujan...perghhhh.......

Aku nak snap burung gagak sebenarnya..tapi tak nampak la plak..hehehe

Tiket parking hari tuh,aku masuk kul 3.30 and exit kul 5.45 kena dalam RM8
Ketiganya, kalo nak kua,kena la que panjang sebab penjaga parking ni sorry to say la.."tembel" sikit, maklumlah,nak kira duit banyak sangat agaknya..kalo 10 keta nak kua,mau 30 min agaknya nak kena tunggu...memang hangin jerrrr
Ni time keta tak banyak sangat.....ishhhh
Nak kua pun jam and sesak..adehhh..
Hari tuh penjaga parking tu bagi diskaun kat aku 6 minit percuma....What?6 minit?goshhhh.....kalo tak dia nak caj lagi sejam..aku macam tak tau nak cakap apa la sebab sangat la "terharu" dengan "diskaun" yang dia bagi tuh kan......Memang parking yang aku maksudkan tu parking hakmilik Sogo...undeniable la parking Sogo ni memang mahal...kaut untung tak ingat..agak-agak la kalo nak letak rate parking tuh..just imagine la kalo aku park untuk 5 hari jeh biasa kena dalam Rm60,kalo 4 minggu..dah sah-sahla kena RM240...kalah petrol..cuma aku kira nasib baik sebab jarang ada kat opis sebab banyak urusan kat luar kan...haiiiyaaa...tapi nak wat macam mana dah tak ada choice.....nasib company bayar..kalo tak..hangus poket aku tiap2 bulan hanya sebab PARKING!.......



Terima kasih, datang lagi.

8 comments :

kak ziana said...

Akak stuju..Kesian..maksudnyer yg tak mampu sila jgn bawak keta dan bwk parking.. Tak gitu..Cekik darah tak ingat.

Alin Marlini said...

Kalau sendiri bayar..konpem terbakar parking park tu...hehehe

noornazuha said...

dah lama ku bakar Alin..hehehe

noornazuha said...

hai kak, x ada choice...kena bwk keta gak kan..sapa nak anto..huishuish

Astika: said...

ayoyoooo... manyak mahal lorrrr.... Penang RM2 ja kalo lbh dari tu conform x p dah parking tu huhuhuhu...

noornazuha said...

hahah..mau bankrap kalo tetiap bulan parking jeh dah 200....melampauuuu diowg neh cari untung

Cikya said...

pergh..

sangat untung kot!..
mahal amat..
syarikat tanggung ringan sikit.. :D

*gaya macam bayar parking jer..*
hee~

noornazuha said...

memang hampeh itu parking..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...