An Evening in Brussel

NoorNazuha | 7:58 PM | 15Comments |
Salam buat teman teman blogger..lately ni rajin plak nak update blog...hehe..ada la masa lapang sikit..sebelum busy balik. Aku nak share sikit tentang apa yang menarik di Brussel ni. Masa kami pergi, memang timing kira nice la jugak..masa tuh summer. So sale memang sakan la kat sana. Bestnya kalau aku bawak banyak duit..Haeven shopping la....so aku hanya tengok tengok jeh la barang barang  tuh, yang mana mampu, aku rembat...
Enjoying myself
from our hop on and off bus

Central of Brussel
Just imagine, sampai jeh ke bandar Brussel ni, kami tak breakfast. Biasalah gi tempat tempat macam ni tempat makan susah sikit nak cari. Bila dah masuk tengahri, mu la kami busy nak cari kedai makan halal. Pusing punye pusing, baru la kami nampak ada kedai arab jual kebab. Nak cari yang halal kat sini, makan kebab jeh la. Yang lain memang tak yakin.

Our lunch that day
Lepas makan, baru la dapat tenaga. Aku memang dah keletehan tahap maksima. Banyangkan. Kami dah menjejak ke hampir 4 negara tanpa tidur yang cukup. Hanya tidur dalam flight and dalam bas. Rasa longgar sendi sendi kaki aku neh nak melangkah. Tapi nak punya pasal..aku push jugak...hahaha..okla..jom layan summer sale kat Brussel ni pulak. Memang best la..bajet jeh tak ada. Kalo cukup, memang aku borong la...

Brides sale..
Fridge Magnet
Scarf Euro2
Leather Jacket for winter
Perfume shop
Tak semua tempat kami sempat ronda pun. Tambahan lagi hujan asyik turun hari tuh. Dahla cuaca memang sejuk. Tambah dengan hujan. Dah 3 lapis baju aku pakai, still shacking lagi..hahaha..memang tak boleh tinggal kat europe la orang macam aku ni....

Satu lagi point menarik kat sini, coklat dan aiskrim yang pelbagai jenis dan murah. Antara coklat yang terkenal ialah Godiva. Rasanya kat KLCC tuh memang mahal. Kat sini pun harga boleh tahan la. Aku tak beli pun...

one of the outlet
So expensive
Yummyyy
Tak mampu jugak...huhu....
Nak bagi gift pun ok....
Nice box
Dah habis meronda ronda area butik butikl coklat ni, kami merayap pulak kat area butik pastry dan ais krim kat sini. Sebenarnya area ni dah tak jauh dar Central Station kat Brussel ni. Kat sini ada market, ada banyak groceries dan jugak kedai kedai souveniers.. Masa sampai sini, waktu dah lebih kurang pukul 4 macam tuh. Cuaca agak mendung sebab lepas hujan. Memang sejuk tak terkata. Aku dah menggigil gigil dah walaupun dah pakai 3 lapis..kehkeh....jom tengok apa ada kat area sini lak..

Jeling jeling pulak mat salleh neh!
Romantik pulak couple tuh....
Masa jalan jalan tuh, kami jumpa Ais krim best punye....tapi kena cek dulu la halal ke tak..nasib baik la buddy aku ni tau sikit bab bab kandungan dalam pastry and coklat sebab dia kerja bahagian Pastry. Boleh la dalam cuaca sejuk tuh kitaorang melahap aiskrim....nyummmmmm.......

ermmmmm...
enjoying my ice cream..harga 1 euro jeh
Lepas lepak lepak area ni...hari dah beransur petang. Kami terus lalu pasar berdekatan kat sini nak tengok pape yang patut. Orang dah mulai ramai. Maybe nak shopping dan sebagainya...

Leisure time
The clown
Bicycle for rental

me again....
Dan beberapa jam lagi kami akan meninggalkan bumi Belgium. Rasa sedih pulak. Yelah, nak datang lagi tak tau bila kan..ada rezeki, boleh la.....bas kami akan berangkat balik ke London pukul  11.30PM.. Nasib baik area yang kami merayap rayap ni tak jauh dari bus stand macam aku explain tadi.So kami kena gerak dari Central Station ke North Station balik.
Getting busy
Central Station

Heading North Station
North Station
Memang awal kami sampai ke North ni. Mau dekat 4 jam menunggu bas. Takot terlepas la ni. Kang lain pulak citer. Masa ni memang sejuk sangat sangat. Kami asyik gelak jeh tengok gelagat orang yang lalu lalang area sini. Tak ada keja agaknya..hehehe...will miss you Brussel... semoga kita akan berjumpa lagi di lain waktu dan ketika....jika diberi kesempatan....
Good bye..et  Vous  Ratez....

Sampai sini dulu entry panjang ni..next entry aku nak citer plak pasal shopping kat Porto Bello Market pulak ye.....babai......


Terima kasih, datang lagi.

15 comments :

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

fuh best nye sis dapat g jalan2... bersihnye bandar2 kat europe ne ek:)

Liza Razak said...

wahhh bestnye...boleh makan ais krim !! teringin gile nak pegi sana :)

noornazuha said...

Taufiq:tak semua bandar europe bersih, ada part2 yg kotor,mcm paris tu agak kotor sket..hehe

Liza:aiskrim dia portion besar..mmg makan x hbis lah..hehe

yayath said...

wow...aiskrim!!cokelat!!perfume..feveret tuh..bestnye kak..sedappp!!nyummmy~~hehehe..

Memori Kekasih said...

terliur CMK tgk aiskrim tuh...box tuk coklat tuh cantik2...sayang nya nak makan..huhuu...

.izzati liyana. said...

seronoknyaaaaa. tp rugi lah kan kalau tak bawak duit bnyk2.kalau tak mesti byk gila benda nak beli.

~SaL IjOu~ said...

da lama x shopping sejak sambung blaja balik.sob*
salam kenal~ =)

Niena Pengembara Ilahi said...

cntik.... teringin nk pgi sna tpi xleh..sedihnye...erm...

IEQAH said...

wahh syoknye tgok akak jejalan.. klu nk souvenir boleh
??

IEQAH said...

^_^

MaiRa QuEeN said...

bestnye g jalan-jalan..jeles...one day...nak sgat pergi jalan2 macam nie..

azalia hjsalleh said...

woahhhhhh bestnya merantau tmpt org

Razif Mokji said...

wow merata u pergi ya...mesti banyak pengalaman

canteq said...

waaaaa.. bestnye dapat ke sana....

Lieya Von Jay said...

belgium memang terkenal dengan coklat kan akak ^_^ best nyerrr . ska fridge magnet tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...