Jom diet bersama Litchin

NoorNazuha | 4:04 PM | 12Comments |
Hari ni tergerak hati nak update blog. Tiba tiba rasa nak berkongsi cerita lagi selepas balik dari travel hari tuh. Alhamdulillah, penat badan dah hilang walaupun ni la travel paling penat yang aku rasa. Tapi still best....

Lepas lepas raya ni, aku nak start program diet. Berat badan dah naik macam dipam pam. Baju dan kain dah banyak yang ketat and ada yang langsung dah tak boleh pakai. Sayang kan....survey punya survey, aku terbeli produk Debella yang tengah hot kat pasaran sekarang ni. Yang duta dia penyanyi Aisyah tu la. Kalo baca testimoni kat produk ni, mak aii....semua hilang berkilo kilo..macam senang jeh nak turun berkilo kilo tuh...

1 set comprises 2 boxes
Semangat la aku purchase produk ni. Kalo diikutkan, banyak lagi produk lain kat pasaran tuh. Sedayu tingi la, sendayu rendah la, Jus mate la,, Trimax Slim apa ntah, tapi aku macam nak jugak beli yang ini. Ada yang kata hilang 5 kilo lepas cuba sekali jeh produk ni..emmmm..maybe betul..

Harga produk ni boleh google sendiri la yang mana bagi aku agak mahal sebab untuk 20 hari jeh,emmm..2 kotak ni terdiri dari enzim and fiber. Fiber ni memang untuk digest and enzim ni untuk membantu cepat kenyang. So far dah 2 minggu aku guna produk ni, kalo cakap bab digest tuh..heheheh...memang senang la..tapi kalo bab KENYANG tu, susah nak cakap la sebab aku still makan macam biasa.Aku masih belum berani nak timbang berat badan sebab aku takut hasilnya tak memuaskan...tunggula cukup 20 hari. Selain tuh, aku top up jugak dengan aktiviti jogging and reduce pengambilan nasi sebab aku memang hantu nasi.

Kalo ada rakan rakan blogger yang pernah atau sedang guna produk ni, boleh la kita share cerita ek sebab aku masih dalam proses percubaan lagi. Harapnya usaha ni berjaya sebab kalau tak..alahai..melayang..duit gaji ku!.....jumpa lagi......tata!


Terima kasih, datang lagi.

12 comments :

gadis kepastian said...

hehe gud luck..=)

yusuflaili said...

Salam;
mungkin susut sikit agaknya..tapi kalau masih amal mkn seperti biasa dlm masa berdiet susah juga nak susut.

ziana said...

tAK LEH NAK KONGSI TESTIMONI COZ TAK MAMPU BLI..ANYWAY CHAIYOK!CHAIYOK!

noornazuha said...

Gadis:hehe thanksss

Yusuf: harap susut la, kalo tak..x tau la nak diet mcm mana lagi..

Kak Ziana:akak dh kurus, x yah nak diet dah..kang tinggal tulang jeh...

Abang Long said...

Salam...kena ada disiplin dan mental yg kuat. Kalau setakat makan Litchin jer tapi makanan lain pun belasah jugak takut nanti duit jer yg licin..hehe.

Abg Long suggest g briskwalking (bukan jogging). Satu hari dlm 1km dulu kira orait la. Abg Long leh kurangkan dr 85kg ke 65kg dlm ms 3 bulan..dan tanpa apa2 diet supplement.

Selamat berdiet dan menguruskan badan..hehe

amie said...

selamat mendietkan diri....dgrnya produk ni terbukti berkesan...

noornazuha said...

Abg Long:betul tuh..kalo makan serupa mcm biasa jeh..mmg x bekesan rasanya..produk ni mcm pemangkin jeh.....exercise pun kena buat gak kan

Amie:harapnyeee berkesan la....

Chachos Cheezy Wedges said...

ooo.. xpernah cbe cmne nie.. tp boleh je nak kurus tanpa mnom bnde alah nie.. kne gigih sket laa exercise tuh.. wakaka..

nik rosmawati said...

gd luck.kwn nik pun penah makan.mmg berkesan la yea :)

Queen Cumy said...

goodluck kak zuha , btw kite pon ade amik produk . tp nama produk tuh herbalife , takat ni da turun 6 kilo dalam masa sebulan lebih je :)

Cik-Anne @ Arjuna said...

kalau displin sure leh turun berkilo kilo..Cik-anne pun pernah gak try dulu...hasilnya oklah juga...tapi?????

Chubby Hanna said...

salam, sy tgh makan produk ni, tp sy x mkn yg fiber, mkn yg enzim jer. ramai dh tegur susut sikit, tp x brani nk timbang dan amek gambar lg.. huhu.. cuma selera makan tu mmg kurang sikit.. hehe.. anyway, selamat berusaha buat kita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...