Emirates vs Stamford Bridge, London

NoorNazuha | 1:00 AM | 19Comments |
yeahhh..sambung balik entry pasal g becuti itu hari.....second day..mana la aku nak merayap ni..susah gak event sendiri2 ni...nak pakai travel agent memangla senang,tapi ongkosnya tinggi...hehe...so kami jejalan la merayap ikut tube kat London neh, dari Stesen Edgwar yang paling hujung, kami terus ke Baker Street...kononya nak gi Madame Tussauds....que panjangggg...mengalahkan orang nak amek no ekor..wakakakaka.....

Okla, meh aku story sikit pasal minat aku pada bola. Aku minat jugakla bola, bukanla kaki bola,makan bola tido bola, tapi still tengok kalo team yang aku suka. Mr hubby memang dah kemaruk dengan Arsenal, tak dapat nak ditolong laa...kalo kalah jeh tean dia, muncung sampai ke pagi...hehe, aku lak suka chelsea....so kami tak lepaskan peluang berkunjung ke 2 stadium yang weekly bersiaran langsung kat ESPN and jugak Astro Superspot tuh..luckly 2 stadium ni memang accessable dengan tube, tak macam Manchester maupun Liverpool, sangatla jauhnyaa....

First kami ke Arsenal dulu..stesen tube nya Arsenal la..hehe..dekat jeh,jalan kaki lepas exit tube dalam 100 meter dah sampai....

Tube Arsenal
Opposite the Stadium
Sungguh tenang kawasan perumahan kat sini, agaknya masa match entah macam mana la keadannya, penuh sesak agaknya..yela, sekali masuk mau dalam 50 ribu penonton...haru biruuuuu!..apa yang tak bestnya hari tuh, kami datang semua kaunter dah tutup termasukla Merchandise shop....kecewanya....tapi kami buat 2nd trip ke sini sebab Mr Hubby tak puas hati..hehehe

Close!
Entrance
The stadium..pun tutup masa ni...
Tutup punya pasal, second trip kami terus jeh gi beli merchandise. Yela, bukan senang nak kesini lagi kan, maybe sesetengah orang yang berbajet besar, boleh la datang selalu, macam kami ni, 5 tahun sekali pun belum tentu..ehehe...nasib 2nd time datang tu, merchandise tu bukak, kalo tak, mau jeh aku terajang pintu kedai tu kasi roboh..wakakaka

The merchadise
Puas hati Mr hubby
Borong time..
The price quite ok, original jersey cost about GBP16, this cute beg cost GBP10. Fridge magnet cost GBP3, Cap cost GBP10, Towels cost about GBP7 and many more...kami takla beli banyak, Mr hubby jeh beli t shirt and beberapa barang kecik kecik nak jadikan kenangan....hehehe..masa kat sini aku ada gak terfikir, macam mana aku nak beli tiket nak tengok match live kat sini, so aku tanyala orang yang jaga museum kat Arsenal ni...nak tau apa dia kata:-

"its impossible...we have sold tickets for over 5 years and there was always sold out. We have 92,000 over reserve ticket for member only....you may watch FA cup and gets ticket, but not Barclays.."waaaaaaaaaaa.....

Tiba time aku plak nak ke Fulham Broadway, tube ke Stamford Bridge Stadium..wahhh..happy sakan aku nak tengok tempat ni......aku dah lupa harii keberapa aku ke sini,maybe dalam hari ke 7 macam tu laaa...

Fulham Broadway station
Sampai jeh kat sini, kami terus g makan kat satu kedai makan halal...orang yang jual kat area tu pun kata selalu ada tourist Malaysia datang sini..hehehe..alhamdulillah, dah isi perut baru ada mood nak berjalan..

Yummy!
Then after that, jalan tak lebih dari 50 meter, nampakla stadium Stamford Bridge tuh....kalo dilihat dari luar, tak sebesar Emirates, tak tau la kat dalam kan..maybe lebih kurang sama jeh.Masa kami sampai ni pun, ramai lagi tourist dari luar datang berkunjung ke sini...

Match pada minggu tu..Chelsea dan Hotspur
Muahhhh!
Lepas tu aku borong la barang barang chelsea..tak la banyak..thsirt dan magnet jeh buat koleksi....Original Jersey kat sini hanya GBP12 jeh, tak mahal kan..kalau la ada bajet lebih, nak jeh aku borong and then jual balik..hehehe
Tutup!
shop till drop bajet..wakakaka
Opposite the stadium
Tak lama pun kitaorang kat sini..dalam 2 jam macam gitu jeh....lagipun bukan boleh tengok match pun..wakakaka...just nak tengok dari dekat jeh....lagipun nak pergi pun tak susah..okla..sampai sini dulu entry ni, panjang sangat la pulak, macam la ada orang larat nak baca...huhu...see u all in the next entry..babai!

P/S:aku pakai kott yang sama pasal sejuk n aku ada 1 kot jeh..wakakaka

Terima kasih, datang lagi.

19 comments :

kjaharun said...

awesome?? shoping sakan:)

noornazuha said...

hahahaha!

Jumir said...

Wahhh...bestnya.

noornazuha said...

bolehlaaa...

KurekureKecik said...

nk ole2!!! :P (muke xmalu )

noornazuha said...

kura2:haiyaa.sume dh abis dirembat..hehe

Raeina.Chiang said...

mana Man U nyer?

noornazuha said...

manchester jauh ar beb..x le naik tube, kena naik bas....kahkahakah,kalo dekat pun,mmg saya x mo gi..wakakaka.

ziana said...

Nak-nak Lampard tuh....keh!Keh!

noornazuha said...

akak nak Lampard ke?wakaka

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah best nye... teringin nak g stamford brdge... tapi xberpeluang :(

noornazuha said...

hye taufiq..lagi bes kalo dapat tgk live match kan...waaaaa

Alin Marlini said...

bestnyer zuha

noornazuha said...

Alin:g la Alin...g time fall...mesti cantek

cikida said...

sonoknyee bejalan..msti sejuk 2 kt sne kan.yehh..best2 !!=)

noornazuha said...

memang sejuk cikida....sampai ke tulang hitam..wakaka

Fontonk said...

kak makan starbuck ke apa tu? haha

Mr. BLB said...

teringin nk pegi stamford bridge. jelaousnya...

YanaUjang said...

ur hubby fans arsenal kah? same with my hubby lah..haha kemain eksaited dia dpt terjah stadium kesygn dia dulu :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...