Selamat Pengantin Baru buat Adikku!

NoorNazuha | 7:17 PM | 22Comments |

"When two people become one flesh by way of marriage, it is not only their hearts that are united, but their minds and souls as well"..

13 Mei 2011 tanggal bersejarah buat adik aku yang keempat, dimana beliau dan suami selamat melangsungkan pernikahan dalam suasana yang sederhana tapi cukup meriah buat kami sekeluarga. Sekalung tahniah aku ucapkan buat Dr Nornafiza dan Dr Mohd Zaini,semoga kalian akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

Akad nikah berlangsung di rumah kami jeh di Ampang..Alhamdulillah semua berjalan lancar. Akad disempurnakan oleh Bapa aku sendiri..(kami panggil Babah)...first time dia akadkan sendiri, masa aku dulu dia wakilkan pada jurunikah..hehehe

The bride..
Team of the nite..Turqoise
Juadah malam tuh




Alhamdulillah...dengan sekali lafaz
Majlis malam tuh habis lebih kurang jam 11 malam macam tu la. Adik aku yang no 2 tak datang malam tuh,maybe ada hal...sempat gakla aku menyelit sekali nak tumpang glamer pengantin malam tuh..hehehe

Waaaaaa....
Pengantin lama vs pengantin baru daaa
Majlis resepri adik aku diadakan di Bukit Qiara pada hari sabtu 14 Mei,2011. Alhamdulillah semua bejalan lancar jugak, walaupun cuaca agak panas, tapi pengantin maintain..maklumla kena kipas..wakakaka..team color pada hari tuh ialah purple and aku sorang jeh pakai purple yang lain sket...adik2 aku aku semua pakai dark purple..hehehe..majlis macam biasalah bermula jam 12.15 tengahari..tapi ramai tetamu datang awal, termasukla mak mentuan and bapak mentua aku sebab diaorang nak kena rush ke Johor...Pengantin lak siap agak lambat..so ter "miss" nak jumpa pengantin..

Purple
Dear Hajjah,Thank You for coming





Selamat pengantin baru dari kami semua
Aik..apa Mr Hubby buat kat sini?sowang jeh

Our beloved Grandma!
Semoga bahagia hingga hujung nyawa
Di ruangan ini, aku sekali lagi ingin mengucapkan tahniah dan semoga tabah menghadapi segala rintangah yang bakal tiba..insyallah...sabar adalah kunci kemenangan...sekian entry buat kali ini..jumpa di lain entry..badan rasa sengal sengal jeh..babai!


Terima kasih, datang lagi.

22 comments :

SeRiKaNDi_uMaR93 said...

wow...besarnya rumah...huhu
~____^

noornazuha said...
This comment has been removed by the author.
noornazuha said...

rasanyee yg besar tu bukan rumah..hehe..tu kat Kelab golf Bukit Qiara..ehehe

Aimie Lieyana said...

waaa purple!!!
suka warna purple lembut tu..
tengok je rasa calm hehe..
congratz untuk adik akak ye..

FaTinFiRDaUs said...

cantiknye~~

noornazuha said...

tq for the wish....ehe

Mohd Ridhuan said...

sampaikan...
salam tahniah...
selamt pengantin baru...
semoga berbahgia di dunia dan akhirat..

noornazuha said...

insyaallah..amin!

Alin Marlini said...

sangat cantik tema turqoise..

ziana said...

Wah... CAntiknyer Purple.. Yg gambar pngantin vs tu paling klakar... Sorry tak dapat datang..Mu lagiiiiii pahamkan.. Sibuk ngalahkan Mitchell Obama.. Alhamdulillah semoga dirang panjang jodoh hingga akhir hayat..

noornazuha said...

Alin:saya pun suka purple,tapi baju lak lain sket dr yg lain

Kak ziana:takpe,paham kak...weekend kan selalu org ada hal,nak wt cemana..hehe.gamba tu sofwan lak over..hehe

CintaZulaikha said...

wow canteknyaaaaaaaaaaaaaa...sgt bertuah..i like. tahniah ckp adik tu yer..

noornazuha said...

insyaallah zulaikha..

shakira..=) said...

cantik!!!

miwwa J said...

waaaaaaaaaa xsabar nak kawin. ahahhaa joking! NICE ONE ok...pandai pilih colour baju..

Raeina.Chiang said...

beb, gambar ku nampak lemak ar.. tp kita dorang pun x banyak amik gambar kan.. biasa ar family ada..hehehe

noornazuha said...

raeina:takpe..lemak berkrim disukai ramai..wakaka...kitaowg amek byk gakla gamba..tapi serabot sana sini jeh

ArulchelseA said...

tahniah pada yg kwin tu..tk sempat nk dtg ari tu..keja..(mcm la kena ajak..hehe..)

noornazuha said...

sabtu pun keja?ishhh

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

wow.. nice setting.. purple gitu..

noornazuha said...

purplelicious..!

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

cantik nya purple.. nanti nak cari baju kawen warna purple la.. xnak pink.. da bosan huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...