Shopping bajet di Kota London...

NoorNazuha | 8:16 PM | 25Comments |
Ahahhhh....tak sudah sudah lagi entry aku pasal trip nih...hehe..sekadar berkongsi pengalaman ngan kawan-kawan tak salah kan...entry ni sajer nak share pasal shopping kat Kota London hari tuh..in other words, bukan shopping barang-barang mahal tuh....memang la tak cukup bajet, maksud aku,shopping biasa-biasa n ala-ala kadar tuh...jom survey sikit tempat mana yang best and yang sempat aku singgah hari tuh:-

First sekali kat Leceister Square..tempat ni memang Malaysian suka pegi kot, happening and banyak halal food. Further, yang aku suka pasal barang souvenier kat sini murah-murah

Stationery baru GBP1.99
Toys baru p99
Halal Food here cost only GBP6
The anvient
Tempat keduanya kalau nak g shopping, tempat yang famous la kalo datang sini aku rasa kat Oxford Street, semua benda la ada kat sini rasanya, nak jalan semua pun macam tak larat sebab terlalu banyak dan store-sore tuh meliputi jalan yang panjang....

Among the outlets
French Connection UK aka fcuk..ahaksss
John Lewis
Along the street
Aku tak shopping la apapun..just teringin nak beli kasut Clark kat sini sebab murah nak compare dengan harga kat Malaysia...

Outlet Clark di Oxford Street
Souvenier disini agak mahal
Kalo nak story pasal Oxford Street ni macam tak habis sebab banyak sangat benda menarik,kalo ada duit, memang syiokla nak shopping..ni macam window shopping jeh la...then tempat ketiga aku rasa macam best ialah kat Covent Garden Market..ni ala-ala Central Market la KL....banyak jual barangan kulit,ukiran dan juga store-store pakaian...
Nearest tube is Covent Garden
Tak banyak yang dapat amek gambar kat sini sebab semua gambar tuh dalam kamera aku yang hilang masa kat sana. so ni gamba yang di snap semula..wakakaka

Monsoon ni harganya dalam GBP100-300GBP..glupppp
Cafe available,but doubt la....banyak yang tak halal

Pasar dah tutop
And among tempat lain yang sempat aku singgah ialah Harrods and Baker Street...tapi kat Harrods ni paham jela, harga barang agak mahal, tapi tak semua la kot...nak dijadikan cerita, kamera aku hilang memang betul2 aku kat depan Harrods, ntahla, bila time orang seluk kot aku pun, aku dah tak ingat, maklumla..orang ramai..jadi nak tak nak, kena beli jugakla kamera kat Harrods neh..emergency..

Entrance
Tempat memperingati Lady D and Dodi Al Fayed
Closed!
The guest
Last sekali tempat yang aku rasa sesuai nak beli gift murah murah kat sini ialah kat Baker Street...Tube nye Baker Street la..sini pun rasanya semua ada....janji ada duit...wakakaka, aku suka satu gift shop ni, harga memang murah...

I lioke!
Ni baru dalam GBP7
Keychain 6 ketul GBP5
Arghhhh..dah ngantok plak..okla..sampai sini jeh entry soping yang ntah apa-apa ni...maklumla, bajet tak besar, kalo nak sopin brand brand mahal macam Coach ke Gucci ke, LV ke bla bla...rasanya kat Malaysia pun banyak kan..maybe harga beza sikit jeh la....nak beli kat sini memang tak mampu la...hehehe....ok...see u all in the next entry..babai..



Terima kasih, datang lagi.

25 comments :

Fontonk said...

jauh berjalan. tak ngajok. hahaha

noornazuha said...

wakakaka...nak ajok bajet x cukup...huhu

eyfaaa. said...

i'm follow all your trip,,syok nye,,how much you spent for this trip?insyaallah, i will be there one day.

noornazuha said...

hi eyfaa..sbnrnye x mahal pun,kena pandai cari time promo,kalo dah minat,mmg kita akan selalu update ngan benda2 gini..hehe...lgpun kitaowg x penah guna travel agent,mahal,so sume sendiri2,jimat,tapi letehla sbb nk kena plan sendiri, tiket ngan hotel dlm 2k + jeh..bwk duit poket x smpai 3k pun..insyaallah cukup

ziana said...

Mu hilang kamera ? Tak crita pun..apala sangat kak yan yg memang amat berhati-hati pun kena copek jugak..ummm mcm-mcm..Tapi sronok baca entry ni..Tak der la......sambung sendiri la..

noornazuha said...

kak yan kena kat mana?ishh...x citer kat akak ek..ilang depan harrods..habis sume gamba,nsib half dh transfer msuk dlm laptop..kalo x,ilang semua

cikji said...

jauhnyo bercuti,,nk g jugok! jelesss

lizz said...

wah bestnyer gi jalan2 shoping2 clark murah kat sane yer? kirim boleh?

noornazuha said...

Clark mmg murah...kalo sini dalm RM300,sana boleh dlm bawah RM200...dh balik sini daaaa..hehehe

matikatak said...

Bilalah aku dapat pegi London yer?
Hohoho~

noornazuha said...

mango:gi jeh...janji ada keinginan bak kata omputih... if there is a way, there is a way..wakaka

matikatak said...

Tapi bahasa inggeris aku low sikit...
Nanti bahasa isyarat pulak aku bagi kat diorang time melancong kat sna Bahahaha :D

noornazuha said...

ala..guna bahasa mudah mudah jeh...kalo guna bahasa isyarat pun kira ok gak kan...semua paham

Alin Marlini said...

dslr ke yg ilang tu zuha? camner leh tak persan..sayangnye..tp gambar2 tu tetap cun...

LuN@_aiDi said...

wahh syoknyer p london.. biler ler leh merasa p neh..^^

noornazuha said...

lagi syiok kalo bajet banyak..leh sopin..hehe

Ezzah Binti Samsudin said...

syoknya dah dapat p london... mahal pulak tuu kan.. mesti best...

noornazuha said...

Ezzah:kalo convert mmg rasa mahal, tpi sbnyer murah bagi org sana..hehe

Daria said...

sonoknyer leh pegi melancong.... ;)

eyfaaa. said...

kak, yeke dalam 5k dah cukup include flight?akak kat sane bpe hari?tak pergi madam tassaud ke?

noornazuha said...

ye,cukup...kena pandai2 org kata..hehe..x leh la nak mewah,biasa2 jeh..pegi madame tussauds tuh..tak msuk dlm entry..nnti akak buat entry yek..hehehe

noornazuha said...

Alin:bukan dslr..kamera canon kecik tuh jeh..nasib baik..hehe

noornazuha said...

akak kat sana 9 hari eyfaa..

Haslina Mohamad said...

Assalam..seronoknya berjalan ke london..teringinn jg..:-P

Anonymous said...

Kat Camden Town pun boleh dapat barang murah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...