Science Museum & National History Museum London

NoorNazuha | 6:56 PM | 10Comments |
Salam kawan-kawan...entry ni entry last aku story pasal gi becuti hari tu, sebab dah tak ada apa nak share dah..hehehe. Tahun ni nak berehat dulu dari jalan-jalan..nak kumpul tenaga dan semangat baru. Tahun depan baru aku nak pikir plak mana nak pegi...South East Asia pun cantik kan..ehe..okla just nak share gambar-gambar muzium sejarah dan muzium Science kat London ni..sebenarnya aku kagum dengan negara diorang ni masih lagi preserve sejarah-sejarah lama walaupun arus kemodenan sudah lama menyelubungi kota besar ni....pada sesiapa nak melawat kesini....amatla dialukan...sambil jalan,sambil menikmati sejarah dan komodenan dan masuk pun free jeh....
Tumpang amek gamba pakcek!

Hah..signboard pun nak tunjuk
Di entrance
ni bahagian aeroplanes
Kereta zaman dolu dolu
dulupun manusia dah mula terbang
Kapal terbang sekarang...ehe
Banyak level muzium ni..aku pun dah lupa, semua adala....tapi Mr hubby paling suka bahagian angkasawan dan aero angkasa la..macam macam ada kat sini..semua peralatan angkasawan,makanan angkasawan..pakaian mereka dan sebagainya la..jom layan jap..

Tak dapat nak explain apakah device ini....

Makanan Angkasawan
layan jeh laaa...
Teruja plak mamat nih....
Banyak lagi la segmen segmen kat dalam neh, leteh lak nak upload semua..ehehe..yang mana patut jeh la nak share...menarik jugak muzium ni...masa kami pergi sini..ramai sangat pengunjung..sebab keadan di luar sejuk..agaknya semua tak tahan and masuk dalam mana-mana bangunan nak panaskan badan...memang tak tahan.....pastu kami nak ke national museum plak...tengok pameran dinasor...quite intresting jugak tempat neh..tak jauh sangat pun..boleh jalan kaki dari sini..

Freezing!
At the entrance..kandid la tu konon
Masa nak jalan jalan sini..dah nak sampai ke entrance..tetiba sowang mat salleh ni termuntah betul betul kat sebelah aku..halamak..nasib tak kena kain aku daa...ilang mood aku kejap..ntah apa dia makan pun tak tau la...agaknya terlebeh minum...heheheh...

Muzium ni macam opposed tu muzium tadi la...ni kira muzium sejarah la...still menarik sebab mereka masih menyimpan khazanah khazanah tinggalan sejarah ni untuk pameran kepada dunia..jom layan gamba,,

sekali tengok macam dalam movie night at the museum jeh..ehe
antara rangka dinasor
rangka lagii....
Tanduk dia kot....
Moving T Rex..kat sini paling crowded....
Merchandise..tak beli pun sebab mahal sangat..ehe
di luar muzium..dah tak banyak pigeon....
Berehat sambil menunggu nak balik
Sampai ke petang merayau rayau kat sini..badan lenguh tak yah cakapla....kaki apatah lagi..dahla memang sakit..gagahkan jugak nak bejalan..hehehe...takpela..yang paling penting pengalaman kan..tu yang mahal..duit boleh cari...hah..ni tengah cover balik la neh...uwaaaa....nak berehat dari becuti buat sementara waktu..unless ada orang nak ajak becuti freeeeeee!...ada ke?hehehehe..okla...sampai sini jeh la entry becuti neh...kang bosan lak nak baca..nanti jumpa di entry pasal topik lain pulak yerr....babai...muahhhh!

Terima kasih, datang lagi.

10 comments :

rara pinkmafia said...

wow beshnya g london =)

noornazuha said...

aah rara..beshhh

Saya Punye said...

bestnye akak! nk dtg sini lah.. hihih

noornazuha said...

Jom!

ziana said...

Banyak beza ke dgn Muzium Kat sini?? keh!Keh

Ezrin Athirah said...

Bestnyaaaaaaaaa , nak pegi jugakkk~~~

noornazuha said...

kak ziana:pernah g pun muzium negara la kak..hahaha

Ezrin:apa lagi...gi la summer ni..hehehe

Arpiiz said...

arghh, jelez nya..huhu

Lieya Von Jay said...

best nya muzium ni. ^_^

Ima said...

Wahhh seronok nye akak dpt berjalan selalu. Akak keje apa? Hihi. Teringin nk g negara org jgk.huhu

Http://imamimoth.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...