Sesungguhnya Kami insaf!...

NoorNazuha | 4:18 PM | 13Comments |
Ketika aku busy buat kerja kat office...hp aku berbunyi dan panggilan yang aku terima itu adalah dari pihak hospital Putrajaya...aku tergamam sekejap:-

Suara: ni Puan Nazuha ke?

Aku: Ya, saya

Suara: ni panggilan dari Hospital Putrajaya ye..Suami puan kemalangan....

Aku: tergamam sekejap...(baru pagi tadi dia keluar rumah, semua ok jeh), kemalangan?

Suara: Ya..tapi dia ok...ada kat bilik rawatan Pesakit Luar....

Aku menarik nafas dalam-dalam and lega...Subhanallah..terkejut aku menerima panggilan macam gitu..dalam hati aku terdetik..tak kan muda mudah aku dah nak jadi janda.....Subhanallah.....mintak dijauhkan.....Aku bersyukur semuanya ok.....

kejadian ni sebenarnya dah lama berlaku. Tetiba rasa macam nak mengimbas semula peristiwa tu. Lepas balik kerja, aku,adik dan parent aku bergegas ke Hospital Putrajaya dan pergi ke OPD nak tengok keadaan Mr Hubby.. dia ok, luka-luka kat bahagian siku,telinga dan muka..mungkin terkena serpihan cermin kereta...aku sibuk bertanya apa punca kemalangan hari tuh, mr hubby kata ada lopak air kat tengah jalan and dia tak ingat macam mana keadaan kemalangan tuh. Dia sedar sedar jeh dah ada polis kejutkan dia and bawak ke hospital. Kemalangan berlaku di area puchong heading ke Putrajaya..

Keadaan kereta...nauzubillah




Seat depan yang teruk
Tapi Alhamdullillah semua ok, memang kereta tuh repair tak ingat punyala,sampaikan mr hubby macam dah serik nak bawak keta tuh dah, and last last jual n tukar jeh kereta lain...dia kata Myvi ni macam ringan sangat and senang terbabas..ntahla..maybe dia yang laju hari tuh...hari pulak lepas hujan and keadaan jalan licin...peristiwa tu membuatkan kami lebih berhati-hati dan mr hubby lebih waspada, tak lagi nak speed jeh tak tentu pasal....aku bayangkan, kalo lah aku ada kat sebelah masa kejadian tuh..apa la jadi agaknya kan...?emmmm...Aku bersyukur ke hadratmu Allah..

Terima kasih, datang lagi.

13 comments :

@ Syima Raaif @ said...

huh harap kite semua di jauhkan dgn kejadian2 mcm ni :)

noornazuha said...

Nauzubillah....

ziana said...

Ya ampunnnnn... Buat terkejut jer..ish mujur kenangan lama.. Mu neh laser sungguh bab janda tuh... Nauzubillah...

noornazuha said...

tetiba teringat kenangan kak..tapi banyak yg kitaorg belajar kak

the phantom kid said...

alhamdulillah..bgos la kalo suami selamat..saya pon syukur sgt t'slmt dari k'mlgan pada 1 mac aritu....

noornazuha said...

Allah nak bagi peluang kedua...Alhamdulillah...

fareiyka said...

nauzubillah~~ ingat kan nurse tue baru call tadi. . rupanya, kenangan silam. . adoih~~ len kali, bwk keta tue aty-aty. . and,, mane ade keta yg ringan ??

noornazuha said...

hehe...sajer buat suspen...ada..keta mainan ringan..hehe

sha said...

Fuh, alhamdu lillah, tak ada apa2 yg berlaku ;)

Nasib baik la ur hubby insaf dan serik. Kalau dia tak insaf, lagi la bimbang, kn?

noornazuha said...

ish.memang bimbang....kelajuan membawa padah..ehe

Dr Sofwan said...

Alhamdulillah skang ni sihat walau kekadang ada rasa sakit kepala...dah serik bawa kereta laju-laju..bila hujan/after rain, otomatik bawa 80 ke bawah...teringat sangat peristiwa pada hari tu...terima kasih tu my wife dan sesiapa yang doakan saya cepat sembuh dan selamat...

noornazuha said...

hehe..amin

Shiety Myra Chubbyra ;P said...

kena hati2 la sekarang nie..macam2 faktor yang bole myebabkan kemalangan ..
alhamdulillah la xda papa yang teruk...takut jugak sekarang nie nak memandu.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...